Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Kolosovai atkal sausā spēle, Latvija tiek galā arī ar vācietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kolosovai atkal sausā spēle, Latvija tiek galā arī ar vācietēm
Emīlija Salaciete. Foto: IFF Floorball

Latvijas U-19 florbola izlase pasaules čempionātā florbolā juniorēm uzvarējusi arī ceturtajā mačā, šoreiz ar rezultātu 4:0 apspēlējot vācu vienaudzes, tādējādi nodrošinot vismaz astoto vietu turnīrā. Otro vakaru pēc kārtas Latvijas izlases vārtos nepārspēta palika Allana Kolosova.

Latvijas izlase savā apakšgrupā tika pie pārliecinoša triumfa, ar rezultātu 11:2 apspēlējot Austrāliju, ar 15:2 sagraujot austrietes, bet pēdējā mačā sausā tika atstātas dānietes – 8:0. Tikmēr Vācijas U-19 izlase spēlē A grupā, piedzīvojot zaudējumus visās trijās spēlēs, kopumā čempionātā atzīmējoties tikai ar vienu rezultatīvu metienu.

Līdzīgi kā daudzas citas spēles, latvietes sāka ar ātri gūtiem vārtiem. Bija nospēlēta tieši pusotra minūte, kad tika nopelnīta soda izspēle iepretim Vācijas izlases vārtiem. Kapteine Samanta Bērziņa piespēlēja Kristiānai Biezumai, kura uzreiz raidīja bumbiņu vārtos. Bērziņai arī liels nopelns otro vārtu guvumā cīņas piektajā minūtē, kad kapteine lieliski nocīnījās pie laukuma apmales pret divām konkurentēm. Bumbiņa saglabājās Latvijas meiteņu kontrolē un Emīla Salaciete, kura vēlāk saņēma balvu kā mūsu komandas labākā spēlētāja, ar nūjas neērto pusi raidīja bumbiņu konkurentu vārtos, dubultojot pārsvaru.

Arī tas gan vēl nebija viss, jo astotajā minūtē savu vārdu teica arī mūsu izlases līderes šajā čempionātā. Ātrā pretuzbrukumā Madlēna Rozīte izdarīja piespēli uz kreiso malu, no kurienes Aurēlija Zariņa bija nekļūdīga, trešo reizi apspēlējot pretinieču aizsardzību un vārtsardzi – 3:0.

Iekrājušas gana komfortablu pārsvaru, iatvietes vairs tik daudz nepriecēja ar vārtu guvumiem. Ceturtos, un kā vēlāk izrādījās – pēdējos vārtus mačā latvietes guva otrā perioda vidū, vēlreiz izceļoties nacionālajā izlasē pieredzi guvušajai Emīlijai Salacietei. Vēl viena lieliska Bērziņas piespēle un Emīlija meta nekļūdīgi. Atlikušajā laikā vārtus vairs gūt neizdevās, taču tas arī nebija nepieciešams, jo otro maču pēc kārtas Latvijas izlasē lieliska bija vārtsardze Allana Kolosova, tiekot galā ar visiem 20 Vācijas U-19 izlases spēlētāju metieniem.

Līdz ar to Latvijas U-19 izlase svinējusi ceturto uzvaru tikpat spēlēs un rīt turnīra noslēguma dienā latvietes jau pulksten 11:00 dosies laukumā, lai mačā pret Norvēģiju sadalītu septīto vietu pasaulē.

Pasaules florbola čempionāts U-19 juniorēm

Latvija – Vācija 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Rezultatīvākās Latvijas U-19 izlasē: Samanta Bērziņa 3 (0+3), Emīlija Salaciete 2 (2+0), Kristiāna Biezuma 1 (1+0), Aurēlija Zariņa 1 (1+0), Madlēna Rozīte 1 (0+1).