Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Polietes pārliecinoši tiek galā ar Igaunijas izlasi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Polietes pārliecinoši tiek galā ar Igaunijas izlasi
Polijas izlase tikusi pie ļoti vērtīgas uzvaras pār Igauniju
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs turpinās arī Eiropas reģionā, kurā sadalīs desmit ceļazīmes uz finālturnīru. Pēc visnotaļ sekmīgā turnīra sākuma, turpinājums ne tik labs izvēršas Igaunijas izlasei.

Polijas pilsētā Gdaņskā sacenšas Eiropas reģiona pirmās un trešās grupas komandas. Otrā diena sākās ar Francijas un Dānijas izlašu spēkošanos. Francūzietes turnīra pirmajā dienā izbaudīja "zviedru pirti", piedzīvojot apkaunojošu 0:61 kapitulāciju. Pret dānietēm sekmes bija krietni labākas, lai gan no smagas sagrāves Francijas izlases komanda izvairīties nespēja. Ar četriem vārtu guvumiem Dānijas izlases labā atzīmējās Matilde Lundberga Kristiansene, bet Francijas vārtos vēl vienu lielisku spēli, neskatoties uz smago zaudējumu, aizvadīja Lūsija Tevenē, tiekot galā ar 31 metienu un atkārtoti izpelnoties savas komandas labākās spēlētājas balvu. Cīņa noslēdzās ar 19:0 Dānijas izlases labā, līdz ar to dānietes iesaistījušās cīņā par ceļazīmi uz finālturnīru, kur galvenās konkurentes solās būt norvēģietes.

Norvēģijas izlase turnīra sākumā piedzīvoja prognozējami grūtu spēli pret Zviedrijas izlasi, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 1:17. Uzvarētājām par labāko spēlētāju atzina Amandu Delgado Johansoni, kurai divi vārtu guvumi un četras rezultatīvas piespēles.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 1 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Zviedrija278:14
2.Dānija119:02
3.Norvēģija11:170
4.Francija20:800

Mājinieču Polijas izlase spēlē EUR3 grupā, kur gan vispirms tika izspēlēta spraiga cīņa starp Itālijas un Beļģijas izlasēm. Sevišķi zīmīga šī spēle bija beļģietēm, kuras pirmo reizi piedalās pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Jāsaka, ka debija izvērtās gana sekmīga, jo Beļģijai pietrūka nepilnas astoņas minūtes, lai nospēlētu neizšķirti. Fantastisku sniegumu vārtos demonstrēja Silke Formenta, taču itālietes izcīnīja laimīgu 4:3 uzvaru, pēdējos vārtus gūstot, realizējot skaitlisko vairākumu.

Centrālajā spēlē laukuma saimnieces polietes sacentās ar Igauniju, kas jau bija paspējusi izjust turnīra atmosfēru, sacenšoties ar spēcīgo Čehiju. Spēli vairāk kā 1000 līdzjutēju klātbūtnē lieliski aizvadīja laukuma saimnieces, svinot gana komfortablu 7:1 panākumu. Tas komandai ir ļoti nopietns pieteikums, lai ieņemtu kādu no pirmajām divām vietām apakšgrupā.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 3 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Polija225:24
2.Čehija110:32
3.Itālija25:212
4.Beļģija13:40
5.Igaunija24:170

Otrās un ceturtās apakšgrupas komandas sacenšas Slovākijas pilsētā Trenčīnā. Ar pārliecinošu sniegumu turnīrā iesaistījusies Krievijas valstsvienība, kas, neskatoties uz ātri ielaistajiem vārtiem, spēja pierādīt savu pārākumu pār Spāniju. Pēc pirmā perioda krievietes bija vadībā ar 4:1, bet otrajā trešdaļā pārsvaru izdevās palielināt tikai par vieniem vārtiem. Spēli gan izdevās uzvarēt ar komfortablu 10:3, Marijai Kitajevai gūstot četrus vārtus un izdarot vienu piespēli.

Tikmēr galvenās favorītes somietes tika jau pie otrās komfortablās uzvaras, šoreiz sacenšotes ar Vāciju. Vācijas izlases vārtos Nensija Gaczaha tika galā ar 54 metieniem, taču viņas cietoksnī tik un tā spēles apaļais priekšmets pabija 16 reižu. Ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Soni Hietanena.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 2 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Somija237:34
2.Krievija110:32
3.Vācija219:172
4.Spānija24:310
5.Austrija11:170

Ceturtajā kvalifikācijas grupā, kurā spēlē četras komandas, tostarp Latvija, pirmajā dienā netika izspēlēta neviena spēle, bet otrajā dienā vienīgajā spēlē Latvijas izlase ar 6:1 pieveica Ungāriju, tādējādi vismaz uz kādu brīdi pārņemot līderpozīcijas tabulā.

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs sievietēm

EUR 4 grupa

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Latvija16:12
2.Slovākija00:00
3.Nīderlande00:00
4.Ungārija11:60