Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

"Sūkļa Bobi" – "LIDO Vasaras līgas 2010" čempioni

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Sūkļa Bobi" – "LIDO Vasaras līgas 2010" čempioni
"Narvesen-Koger Vide feat. Sūkļa Bobi"
Foto: Ritvars Raits

Pirmdienas vakarā tika aizvadītas pēdējās spēles šī gada "LIDO Vasaras Līgas 2010” turnīrā. A grupā vīriešiem par čempioniem kļuva "Narvesen-Koger Vide feat. Sūkļa Bobi”, kas ar rezultātu 9:4 finālā pieveica "Ķekavu”. Spēlē par 3. vietu uzvaru izcīnīja "Florbolam.lv”, kas ar 11:9 pārspēja "Moscow Never Sleeps”.

Vasaras līgas noslēgums diemžēl neizdevās, kā bija plānots turnīra sākumā, jo dažādu apstākļu dēļ A grupas finālspēles nācās pārcelt vispirms no sestdienas uz svētdienu, bet pēc tam no svētdienas uz pirmdienu. Arī šovakar organizatori, spēlētāji un līdzjutēji ar bažām skatījās debesīs, jo, tuvojoties finālam, Rīgu pārklāja arī iespaidīgi negaisa mākoņi. Taču, par laimi, viss noritēja kā paredzēts un florbolam negaiss šoreiz nepatraucēja.

Vispirms laukumā devās "Florbolam.lv” un "Moscow Never Sleeps”, lai cīnītos par bronzas godalgām. Maskaviešu komandas sastāvs bija skaita ziņā optimāls, ko nevarētu teikt par viņu sāncenšiem, taču tas netraucēja spēlei būt kvalitatīvai un skatāmai. Spēles sākuma daļa aizritēja punkts punktā. Vēlāk "Florbolam.lv” ieguva iniciatīvu un izvirzījās priekšā ar 5:2, ar šādu rezultātu noslēdzās pirmais puslaiks. "Moscow Never Sleeps” atrada motivāciju un enerģiju lauzt spēli, sākot pakaļdzīšanos. Otrajā puslaikā viņiem izdevās gūt piecus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 7:5. Bet tad no nokdauna pamodās "Florbolam.lv”, spējot panākt izlīdzinājumu un pašā spēles izskaņā arī izvirzīties priekšā. Šo nelielo pārsvaru viņiem šoreiz izdevās nosargāt. Spēles rezultāts – 11:9, "Florbolam.lv” labā, un viņi ieguva "LIDO Vasaras Līgas 2010” bronzas medaļas.

Pēc tam bija pienācis laiks visas Vasaras līgas kulminācijai – fināls vīriešiem A grupā. Tajā tikās "Narvesen-Koger Vide feat. Sūkļa Bobi” un "Ķekava”. Spēles sākumā diezgan ātri vadību ieguva Sūkļa Bobi. Šī spēle bija ļoti ātra, arī agresīva. Komandas bija spiestas daudz spēlēt mazākumā, jo cīnījās uz noteikumu pārkāpuma robežas un arī aiz tās. Pamazām Sūkļa Bobi kāpināja pārsvaru rezultātā un likās jau, ka te būs diezgan pamatīga sakāve. Taču "Ķekavas” florbolisti nepadevās un spēli līdzsvaroja, taču ar vārtu gūšanu viņiem nekādi neveicās. Spēle noslēdzās ar rezultātu 9:4, un "Narvesen-Koger Vide feat. Sūkļa Bobi” varēja līksmot, jo bija kļuvuši par Latvijas lielākā outdoor florbola turnīra čempioniem.

PresiDENT balvas par savu pozitīvo un smaidīgo attieksmi pret spēli un klātesošajiem visa turnīra garumā saņēma Edgars Augstkalns (Florbolam.lv), Gints Klēģers (Narvesen-Koger Vide feat. Sūkļa Bobi) un Mārtiņš Brigmanis (Ķekava).

Labāko spēlētāju nominācijās balvas no Adidas saņēma:
Labākais vārtsargs – Jānis Bramanis (Narvesen-Koger Vide feat. Sūkļa Bobi)
Labākais aizsargs – Toms Mežotnis (Ķekava)
Labākais uzbrucējs – Oskars Repke (Narvesen-Koger Vide feat. Sūkļa Bobi)
Rezultatīvākais spēlētājs – Ainārs Juškēvičs (Florbolam.lv)

Visi godalgoto komandu spēlētāji saņēma medaļas un dāvanu kartes no Sport2000, un komandas tika apbalvotas ar kausiem. "LIDO Vasaras Līgas 2010” A grupas vīriešiem čempioni – "Narvesen-Koger Vide feat. Sūkļa Bobi”, saņēma balvu no Florbolam.lv – čeku par Ls 250 florbola inventāra iegādei.

Turnīra organizatori – Florbola attīstības aģentūra, pateicas komandām par piedalīšanos, kā arī no sirds sveic visus godalgoto vietu ieguvējus! Ceram, ka visiem, kas piedalījās vai apmeklēja turnīru kā skatītāji, šis pasākums ir palicis labā atmiņā. Uz tikšanos nākamajā vasarā…

Izmantotie resursi:
vasarasliga.lv

  -1 [+] [-]

, 2010-08-17 00:01, pirms 14 gadiem
spng bb ftw

  -1 [+] [-]

, 2010-08-17 00:10, pirms 14 gadiem
Komandu nosaukumi liecina par pasakuma nopietnibu

  -4 [+] [-]

, 2010-08-17 06:37, pirms 14 gadiem
Kādu nopietnību? Ar ko vispār prof.sports atšķirās no cirka?

  +1 [+] [-]

, 2010-08-17 09:35, pirms 14 gadiem
Kāda starpība nosaukumiem?
Spēles jau bija diezgan aizraujošas...

Sveicu suuklus!

     [+] [-]

, 2010-08-17 13:02, pirms 14 gadiem
vienīgi izbrīna mazais balvu fonds. 250 ls par 1. vietu uz 10 spēlētājiem :?
jauna lāpstiņa sanāk katram.
bet nu galvenais jau tikai uzkapāt. just for fun.