Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

“Ķekava” lūkos atgūt līderpozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Ķekava” lūkos atgūt līderpozīcijas
Lielisks pēdējā mačā bija Edžus Bunka
Foto: PPB Media

Elvi vīriešu florbola čempionātā šovakar paredzētas divas spēles. Pirmajā no tām potenciālie turnīra tabulas līderi “Ķekava” viesosies pie pašreizējiem valsts čempioniem no Lielvārdes, kamēr Ulbrokas komanda mēģinās nepieļaut līdzīgu neveiksmi Irlavā, kādu piedzīvoja pērn.

“Lielvārde/FatPipe” – “Ķekava” pulksten 16:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com

Lielvārdes komanda bija pieradinājusi pie domas, ka vienība ir ļoti stabila ar spēli aizsardzībā, bet uzbrukumā savu darbu paveiks. Taču pēdējā spēle Cēsīs izvērtās par īstu katastrofu, jo lielākais trumpis izvērtās par klupšanas akmeni. Aizsardzība bija kā caurstaigājamā sēta, turklāt pamatīgi kliboja ari disciplīna, kas arī bija vienības firmas zīme. Saliekot šo visu kopā, sanāca zaudējums ar 8:13, spēles gaitā esot iedzinējos pat ar deviņu vārtu starpību. Neskatoties uz šo neveiksmi, komanda ar 12 punktiem sešās spēlēs atrodas piektajā vietā, ar labām iespējām pēc šodienas mačiem ielauzties vadošo komandu trijniekā. Rezultatīvu sniegumu turpina demonstrēt Rūdis Žukelis, kurš iekrājis 16 (11+5) punktus, esot vienības rezultatīvākais spēlētājs. Domājams, ka pēc vienas spēles izlaišanas ierindā būs atgriezies Juris Sandis Jēgers, kurš ar 13 punktiem ir savas komandas otrs rezultatīvākais florbolists. Ar rezultatīvu speli komandas rindās debitēja Iļja Taratutins, kuram Cēsīs vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. Tiesa, visi punkti iekrāti mača izskaņā, kad cīņas liktenis jau bija izlemts.

Kamēr Lielvārdes komanda ir pārdomu priekšā, kā sakārtot savu spēli, spārnoti joprojām ir “Ķekavas” flrobolisti, kuri uzvarējuši sešas no septiņām spēlēm, vienīgo zaudējumu piedzīvojot mājās, kad ar minimālu deficītu piekāpās cēsniekiem. Pēdējās divās spēlēs ar identisku 8:5 uzvarēts Irlavā un Valmierā. Zīmīga spēle Vidzemes Olimpiskajā centrā padevās Gintam Klēģeram, kurš kļuva par desmito spēlētāju čempionāta vēsturē, kurš atzīmējies ar 400 precīziem metieniem. Ķekavas vienībai ir teju katastrofālas sekmes skaitliskā vairākuma realizācijā, kur viņi ir otri sliktākie turnīrā. Toties lieliski vienība spēlē mazākumā, esot otrie labākie visā turnīrā. Individuāli spilgti turpina spēlēt čempionāta pārliecinoši rezultatīvākais Klāvs Jansons, kurš iekrājis jau 24 (9+15) punktus, ieskaitot skaisti gūtos vārtus ar finta palīdzību Valmierā. Nopelnot kaut punktu, “Ķekava” pēc vienas dienas pārtraukuma atkal atgūs liderpozīcijas turnīra tabulā, uz otro vietu nobīdot “Lekringu”.

“Irlava/Avant” – “Oxdog Ulbroka” pulksten 18:00 Irlavā un LFS Youtube kanālā

Bieži sportā dzirdēts, ka otrā sezona ir grūtāka par pirmo un šosezon to spilgti uz savas ādas var izbaudīt Irlavas vienība. Sākusi ar uzvarām pirmajās divās čempionāta spēlēs, turpinājumā komanda piedzīvojusi zaudējumus četrās cīņās pēc kārtas, šajā laikā nopelnot tikai vienu punktu. Tā rezultātā vienība ar septiņiem punktiem sešās spēlēs pašlaik atrodas astotajā pozīcijā, bet šovakar lūkos situāciju uzlabot par vienu vietu. Pēdējā spēlē Kocēnos pret “Rubeni” irlavnieki spēles otrajā pusē dominēja laukumā, taču prata izcīnīt tikai vienu punktu par zaudējumu papildlaikā. Komandai noteikti par labu nenāk tas, ka vien epizodiski spēlēs var palīdzēt viens no komandas līderiem Renārs Austrums, kurš trijās cīņās iekrājis 6 (5+1) punktus. Viņa prombūtnes laikā līdera lomu uzņemas Kristaps Kazlovskis, kurš ievācis 11 (7+4) punktu bagāžu. Irlavas vienība vāji iesāk spēles, jo tikai vienā no iepriekšējām cīņām atradusies vadībā pēc 20 nospēlētām minūtēm. Noteikti lielāku pienesumu varētu gaidīt arī no spēles skaitliskajā vairākumā, kurā komanda ir trešā vājākā turnīrā.

Labāka situācija ir Ulbrokas komandai, kas uzvarējusi pēdējās četras spēles, turnīra tabulā ar 14 punktiem sešos mačos atrodas ceturtajā vietā, ar labu iespēju līdz minimumam pietuvoties abām līdervienībām. Pagājušajā nedēļas nogalē ulbrokieši prata lauzt cīņas gaitu, trešajā periodā salaužot “Rubenes” pretestību. Labākā spēlētāja balva tika Eduardam Stūrem, kurš guva divus vārtus, bet Lauris Zaicevs atzīmējās ar trim piespēlēm. Jāpiezīmē, ka pret Kocēnu komandu mačam nebija pieteikts pieredzējušais Atis Blinds, kurš ar 14 (10+4) punktiem joprojām saglabā komandas rezultatīvākā spēlētāja godu. Intereasanti, ka Ulbrokas komandai ir otrs labākais rādītājs, spēlējot skaitliskajā vairākumā, savukārt mazākumā viņi ir diezgan izteikti sliktākie čempionātā, gana daudz atpaliekot arī no pirmspēdējā vietā esošajiem baušķeniekiem. Ulbrokas vienība pirms spēles uzskatāmi par izteiktiem spēles favorītiem, taču viņiem der atcerēties pērnās sezonas viesošanos Irlavā, kad pēc divām trešdaļām vienība bija vadībā ar pārliecinošu 4:1, taču beigās mājup devās tukšām kabatām, jo piedzīvoja neveiksmi ar 4:5. Savās mājās gan tās sezonas debitantiem tika ierādīta vieta, konkurentus apspēlējot ar graujošo 9:2.