Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Vadībā "Lielvārde/Fans", "LU/FS Masters" zaudē otro punktu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vadībā "Lielvārde/Fans", "LU/FS Masters" zaudē otro punktu
"Lielvārde/Fans"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas turnīra tabulas vadībā turpina atrasties komanda "Lielvārde/Fans", kas savā laukumā ar 14:2 sakāva Cēsu "Lekringu". Lielvārdiešiem uz papēžiem min Rīgas "LU/FS Masters" - studentiem viena spēle ir rezervē, bet viņi jau otro maču pēc kārtas pazaudējuši vienu punktu, šoreiz "Ogres Vilkiem".

"Lielvārde/Fans" (18 punktu) 23.oktobrī uzņēma Cēsu "Lekringu", pret ko guva savu šīs sezonas pārliecinošāko uzvaru - 14:2. 6 (4+2) punktus uzvarētāju labā savāca Dāvis Janovskis, 5 (2+3) punkti Matīsa Pētera Poļa kontā, pa trim rezultativitātes punktiem Rūdim Žukelim un Arvo Vītoliņam, bet Uldis Dūniņš izcēlās ar 2 (1+1) punktiem. Labākā spēlētāja balva tika Žukelim. Par labāko starp cēsniekiem atzina vārtsargu Andri Lejasblusu, kurš sev atvēlētājā laikā atvairīja 22 no 33 metieniem.

Joprojām tikai uzvaras ir "LU/FS Masters" (16) florbolistiem. Tiesa, ja aizpagājušajā nedēļā viņi viesos tikai pēcspēles metienos ar 7:6 uzvarēja Kocēnu "Rubene 1", tad 23.oktobrī tieši tāds pats rezultāts tika fiksēts studentu mājas spēlē pret FK "Ogres Vilki". Turklāt daudz netrūka, ka uzvaru jau pamatlaikā būtu svinējuši ogrēnieši, kuri atradās vadībā ar 6:5. Situāciju izglāba rīdzinieks Kārlis Dārznieks, kurš 18 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu - 6:6. Pēcspēles metienu sērijā izšķirošais izrādījās Dāvja Grīnhofa realizētais bullītis - 7:6 par labu "LU/FS Masters". Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Kristaps Bukbārdis, kurš atvairīja 40 no 46 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Krists Paulovičs, Ērika Akulova kontā 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja balvu Ogres komandā saņēma Rinalds Osis, kura kontā viena piespēle. Rezultatīvāki par viņu bija Toms Rislings ar 3 (2+1) punktiem un Edgars Birkenfelds, kurš pretinieku vārtos iemeta divus golus.

3.vietas īpašniece "RSU/Babīte" (13) 22.oktobrī savā laukumā uzņēma "Kuldīgu", ko pārspēja tikai pagarinājumā ar 6:5. Arī babītiešiem pamatlaika beigās nācās atspēlēties, izlīdzinājumu 59.minūtē, realizējot savas komandas skaitlisko pārsvaru, panāca Artūrs Garkalns (5:5). Uzvaras vārtus mājinieku labā jau 21 papildlaika sekundē iemeta Krišs līdumnieks. Labākā spēlētāja balva Babītes komandā tika vārtsargam Edgaram Ošiņam, kurš atvairīja 32 pretinieku metienus. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 3 (1+2) punktiem bija Artūrs Garkalns, divi goli Kriša Līdumnieka kontā, bet Edgars Poņemeckis savāca 2 (1+1) punktus. Par labāko starp kuldīdzniekiem nosauca Kristu Bergmanis, kurš guva vienus vārtus. Rezultatīvāks par viņu ar 3 (2+1) punktiem bija Ivo Solomahins.

13 punktu ir arī FK "JeNo", kam pagājušajā nedēļā nebija spēles, un "Rubene 1", kas 21.oktobrī Kocēnos ar 6:3 uzvarēja FK "Roja Rauda Print" florbolistus. Kocēniešu labā pa trim punktiem guva Leo Lapiņš un Andris Bērziņš, 2 (1+1) punkti Nika Ādamsona kontā, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Ričards Salacietis, kurš tika galā ar 30 pretinieku metieniem. Par labāko starp rojeniekiem atzina divu vārtu autoru Rihardu Fīrmani.

6.vietu ar 12 punktiem ieņem FK "Ogres Vilki", kam ar 10 punktiem seko Rīgas "Rockets - 1". Rīdzinieki 22.oktobrī Lielvārdē uzņēma FK "Saulkalne" florbolistus, kurus sakāva ar 16:6. Ar 7 (5+2) punktiem izcēlās Imants Lastovskis, bet 5 (4+1) punktus guva Kristers Kampāns, kuram arī labākā spēlētāja tituls. Pa trim punktiem savāca Dāvis Trapučka un Klāvs Kjaspers, bet pa diviem - Ņikita Frolovs, Rendijs Gulbis un Artūrs Narogs. Par labāko starp saulkalniešiem atzina Edmundu Lauvu, kura kontā 3 (2+1) punkti, ar "hat-trick" izcēlās Aleksandrs Mahortovs.

8.vietā ar 9 punktiem atrodas FK "Madona", kas 23.oktobrī viesojās pie FK "Roja Rauda Print" un piedzīvoja zaudējumu ar 5:6. 52.minūtē madonieši vēl atradās vadībā ar 5:4, bet rojenieku Mikus Freiberga un Riharda Fīrmaņa vārtu guvumi liedza viņiem cerības uz uzvaru un punktiem. Labākā spēlētāja gods uzvarētāju sastāvā tika divu vārtu autoram Robertam Fārenhorstam, 2 (1+1) punkti arī Mikum Freibergam, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Mārtiņš Maķevics. Labākā spēlētāja balvu Madonas komandā saņēma Andis Stafeckis, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. Sandijs Kalniņš un Māris Zicmanis madoniešu labā guva pa trim punktiem.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ar 22 (12+10) punktiem atrodas Matīss Pēteris Polis, 21 (11+10) punkti ogrēnietim Elvijam Jankovskim, pa 20 (13+7) punktiem savākuši Krists Paulovičs (LU/FS Masters) un Dāvis Janovskis (Lielvārde/Fans), pa 19 punktiem ogrēnietim Tomam Rislingam un madonietim Sandijam Kalniņam. Starp tiem vārtsargiem, kuri aizvadījuši vairāk par vienu spēli, labākā statistika ir Reinim Pilkam no FK "JeNo" - 87.50% atvairītu metienu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...