Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

"Ogres vilki" un FK "JeNo" soļa attālumā no pusfināla

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ogres vilki" un FK "JeNo" soļa attālumā no pusfināla
FK "Kuldīga" un tās līderis Ivo Solomahins zaudēt vairs nedrīkst
Foto: Floorball.lv

Latvijas florbola čempionātā vīriešu 1. līgā šajā nedēļas nogalē ieplānotas trešās un, nepieciešamības gadījumā, arī ceturtās spēles. Pašlaik labākajās pozīcijās atrodas "Ogres vilki" un FK "JeNo".

Vienā no ceturtdaļfinālu pāriem savā starpā satikušās komandas, kas pērn Lielvārdē dalīja turnīra zelta medaļas, bet šosezon vienai no komandām nāksies izstāties no turnīra jau pēc ceturtdaļfināla – "Lielvārde/Fans" un "Rubene-1". Pirmās divas spēles norisinājās Lielvārdē, kur regulārās sezonas uzvarētāji vispirms ar 4:3 pieveica "Rubene-1", taču dienu vēlāk mājas spēlē piedzīvoja neveiksmi ar 4:7, tādējādi sērijā rezultāts ir neizšķirts 1:1. Šonedēļ abām komandām paredzētas divas spēles Kocēnos, bet, nepieciešamības gadījumā, nākamajā trešdienā izšķirošā piektā spēle atkal norisināsies Lielvārdē. Atceroties spraigos notikumus pērnā gada finālā, paredzams, ka šajā sērijā spraigie notikumi vēl ir priekšā.

Līdzīgi kā priekšsacīkšu uzvarētāji, arī "RSU/Babīte", kas tikai par punktu atpalika no Lielvārdes komandas pēc 24 maratona, ceturtdaļfinālā satikušies ar ļoti nopietnu pretestību no "LU/FS Masters" komandas puses. Pirmajā spēlē savā laukumā izdevās izcīnīt panākumu ar 5:3, bet otrajā mačā cieta kapitulāciju ar 6:10, kaut arī pēc 30 nospēlētām minūtēm joprojām abas komandas atradās vienādās pozīcijās (4:4).

Ja no šiem diviem ceturtdaļfināla pāriem vienīgi "RSU/Babīte" var pretendēt uz spēlēšanu virslīgā, tad atlikušie divi pāri ir daudz spraigāki, jo tajos netiekas virslīgas klubu otrās komandas. Šajos pāros kāda no komandām nonākusi vienas uzvaras attālumā no pusfināla.

"JeNo" savā laukumā sacentās ar citu klubu, kas pirms daudziem gadiem spēlējis valsts stiprākajā līgā, bet pērn triumfēja 2.līgā – "Roja Rauda Print". Pirmajā spēlē jelgavnieki mājas mačā uzvarēja ar 5:1, bet atbildes spēlē bija pārāki ar 6:4, cīņas gaitā iekrājot arī četru vārtu pārsvaru. Viens no panākuma iemesliem bija lieliskā spēle skaitliskajā vairākumā, jo jelgavnieki trīs vārtus guva brīdī, kad pretinieki spēlēja skaitliskajā mazākumā.

Ar katru gadu soli tuvāk virslīgai sper "Ogres vilki", kas šoreiz regulāro čempionātu noslēdza trešajā vietā, ceturtdaļfinālā sev pretī dabūjot FK "Kuldīgu". Pirmās divas spēles Ogrē izvērtās gana saistošas, taču abās laimīgas (7:5 un 6:3) uzvaras izcīnīja mājinieki, kuri tādējādi nonākuši viena panākuma attālumā no pusfināla. Lai gan situācija ir gana cerīga, nedrīkst aizmirst, ka arī abas regulārā turnīra spēles starp šīm komandām bija ļoti spraigas, jo savā laukumā ogrēnieši bija pārāki vien pēcspēles metienu sērijā (6:5), bet no Kuldīgas mājās devās ar 8:9 zaudējumu kabatā.