Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

"JeNo" un "RSU/Babīte" soļa attālumā no fināla

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"JeNo" un "RSU/Babīte" soļa attālumā no fināla
FK JeNo
Foto: JeNo

Latvijas florbola čempionātā vīriešu 1.līgā vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas turnīra finālā nonākuši "JeNo" un "RSU/Babīte" florbolisti, kuri pirmajās spēlēs tikuši pie panākumiem pār oponentiem.

Ceturtdaļfinālu sērijās "JeNo" un "RSU/Babīte" komandām bija ļoti spraigas cīņas attiecīgi pret "Roja Rauda Print" un "LU/FS Masters", vietu pusfinālā nodrošinot vien pēc uzvaras piektajā mačā, kas deva sērijā 3:2 uzvaru. Interesanti, ka tagad abas komandas nonākušas ļoti tuvu uzvarai pusfināla sērijā.

Spraigāko cīņu pirms pusfināliem varēja paredzēt starp "RSU/Babīte" un "Ogres vilku" komandām, kas regulārajā sezonā ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā pozīcijā. Pirmajā mačā Spuņciemā laukuma saimnieki līdz spēles vidum bija iekrājuši solīdu 4:0 pārsvaru, ko ogrēnieši spēja sadeldēt ar diviem precīziem metieniem, bet par uzvaru paspēkoties neizdevās. Krietni spraigāka izvērtās sērijas otrā spēle, kurā pēc diviem periodiem ogrēnieši atradās vadībā ar 4:3, kaut arī pirmajā periodā pamanījās atrasties arī iedzinējos ar divu vārtu deficītu. Trešā perioda vidū Reinis Millers rezultātu izlīdzināja, bet divas minūtes pirms papildlaika beigām "RSU/Babīte" līderis guva arī uzvaras vārtus – 5:4. Jāpiezīmē, ka ogrēniešiem jau ilgāku laiku nepalīdz viens no neapšaubāmajiem līderiem Toms Rislings, kura iztrūkums spilgti manāms šajās cīņās.

Otrā pusfināla pārī tiekas regulārās sezonas uzvarētāji "Lielvārde/Fans" un "JeNo", kuri priekšsacīkstes noslēdza ceturtajā vietā. Taisnības labad gan jāsaka, ka Lielvārdes komandas rindās regulārajā turnīrā vadošas lomas spēlēja florbolisti, kuri tagad galvenos spēkus koncentrē Elvi florbola līgas sacensībām. Pirmajā mačā pērnā gada finālisti cīņas gaitā atspēlēja triju vārtu deficītu, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Ardis Jansons ar precīzu raidījumu nodrošināja 6:5 uzvaru jelgavniekiem. Dienu vēlāk Valders Cīrulis vadībā izvirzīja mājiniekus, taču jelgavnieku atbilde ar trim precīziem metieniem bija iespaidīga. Lai gan "Lielvārde/Fans" prata atspēlēties, trešajā periodā viesi vēlreiz iekrāja triju vārtu pārsvaru, ko sekmīgi nosargāja līdz mača beigām – 8:5 uzvara un 2:0 sērijā, turklāt nākamās divas spēles jelgavnieki varēs aizvadīt savā nominālajā mājvietā, par kuru arī pusfinālā izvēlēts Spuņciems. Jāpiezīmē, ka jelgavniekiem astoņās dienās sanāca aizvadīt piecas spēles, turklāt pēdējās četrās dienās tika izspēlēti trīs mači.