Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

"Bauskai" iespējams pārsteigt vēlreiz

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Bauskai" iespējams pārsteigt vēlreiz
Ingars Matisons pašlaik ir "Rubenes" rezultatīvākais spēlētājs un šovakar centīsies iekrāt papildus punktus Talsos
Foto: Floorball.lv

Ar divām spēlēm sieviešu turnīrā un sešām vīru konkurencē apgriezienus arvien straujāk atkal uzņem Elvi florbola līgas čempionāts. Dāmu konkurencē šodien interesanta varētu būt "Rubenes" un Igaunijas izlašu divcīņa, bet vīriem saistošākais varētu būt mačs Bauskā, kur pie mājiniekiem viesosies "Lielvārde/FatPipe". Spēles no Cēsīm un Ulbrokas būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com tiešraidēs.

SV: "Rubene" – "Eesti" pulksten 13:00 Kocēnos
Pēc gandrīz mēneša ilga pārtraukuma atsāksies Elvi līgas spēles sievietēm un jau pirmajā mačā laukumā dosies pašreizējās tabulas līderes "Rubene", lai sacenstos ar Igaunijas izlasi, kas pašlaik ir trešajā vietā kopvērtējumā. Redzēsim kā Igaunijas izlases spēlētājām būs ar motivāciju šajā un visās turpmākajās cīņās, jo viņu galvenais uzdevums, proti, sekmīgs starts pasaules čempionātā ir aiz muguras. Kā zināms, Latvijas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā igaunietes nepiedalīsies. "Rubene" uzvarēja čempionāta pirmajās sešās spēlēs, bet tad cieta kaunpilnu sagrāvi 2:13 viesos pret "NND Rīga". Dienu vēlāk gan izcīnīta 8:4 uzvara pār "Ķekavas Bulldogs", kas ļāva atgriezties uz panākumu takas. Komandas rezultatīvākā spēlētāja un labākā vārtu guvēja vienā personā ir Laura Gaugere, kura savākusi 22 (14+8) punktus. Turpat netālu ir vēl divas Latvijas valstsvienības spēlētājas Lība Daija Mikova ar 18 (13+5) un Zeltīte Bankava ar 17 (9+8) punktiem. Igaunietes ir ievērojami rotējušas savu sastāvu, tādēļ neizbrīna, ka rezultatīvākajām spēlētājām ir vien seši punkti. Tās ir Kati Kutisāre (6+0) un Merli Suvari (5+1), bet piecus punktus sapelnījušas piecas spēlētājas.

Kā pa kalniem aizritēja abu komandu pirmā savstarpējā spēle Tartu pilsētā. Pirmās trešdaļas otrajā pusē piecu minūšu laikā "Rubene" guva trīs vārtus un izlīdzināja rezultātu, bet otrajā trešdaļā no 29. līdz 31. minūtei laukuma saimnieces ar trim precīziem metieniem rezultātu līdzsvaroja. Trešā trešdaļa gan aizritēja "Rubenes" zīmē, izceļoties ar pieciem precīziem metieniem, kas nodrošināja 8:3 uzvaru.

SV: "Lekrings" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 15:00 Cēsīs
Cēsu "Lekrings" dāmu komanda savā atgriešanās sezonā spēcīgāko komandu pulkā zaudējušas visās deviņās spēlēs, taču domājams, ka komandas spēlēšanu virslīgā tik un tā var vērtēt viennozīmīgi ar plus zīmi. Pirms pasaules čempionāta cēsnieces aizvadīja divas līdzvērtīgākās cīņas, ar 5:7 zaudējot igaunietēm un ar 4:7 piekāpjoties FK "Ķekava". Šajā nedēļas nogalē komandai ieplānotas divas mājas spēles un tieši šodien teorētiski ir reālākās iespējas aizķert kādu punktu kopvērtējumā. Pēdējos mačos nedaudz uzlabojusies rezultativitāte uzbrukumā, kā rezultātā Klinta Mārtiņjēkaba savākusi 10 (6+4) punktus, bet Džeinai Eglītei par divām piespēlēm mazāk. "Ķekavas Bulldogs" septiņās spēlēs savākušas deviņus punktus, atrodoties ceturtajā vietā turnīra tabulā un par izslēgšanas spēlēm var būt gana drošas. Tiesa, pēdējās četrās spēlēs komanda ir piedzīvojusi zaudējumus, ieskaitot principiālajā pagasta divcīņā ar FK "Ķekava' (3:4). Anna Ankudinova savā debijas sezonā Ķekavas kluba rindās tikusi pie 17 (11+6) punktiem ir vienības rezultatīvākā spēlētāja. Līga Vancāne savākusi 12 (6+6) punktus, bet Lindai Dadajevai 9 (7+2) punkti.

Komandām šī būs jau trešā savstarpējā cīņa. Pirmajā mačā komandas tikās pašā pirmajā čempionāta mačā, kad pēc diviem periodiem "Ķekavas Bulldogs" bija priekšā ar 4:1, bet pēdējā periodā mājinieces palielināja pārsvaru, uzvarot ar 9:2. Līdzīgs scenārijs bija arī oktobra pirmajā dienā, kad komandas spēlēja Cēsīs. Pēc diviem periodiem mājinieces zaudēja vien ar 3:4, desmit minūtes pirms pamatlaika beigām uz tablo pat 5:5 neizšķirts, bet mača izskaņā pieredzējušākās "buldodzes" tomēr guva trīs vārtus, tiekot pie 8:5 uzvaras un trim punktiem turnīra tabulā.

VV: "FBK Valmiera" – "Pārgauja" pulksten 17:00 Valmierā
Valmierieši piedzīvojuši zaudējumus pēdējās trijās spēlēs, kā rezultātā ar 24 punktiem 14 mačos atkāpušies uz ceturto pozīciju, turklāt ļoti tālu palaižot divas vadošās vienības. Viens no šiem trim zaudējumiem piedzīvots pavisam nesen Stalbē pret "Pārgauju", kas varētu būt kļuvuši par sarkano lupatu Valmieras vēršiem – zaudēts pērn bronzas mačā un arī šīs sezonas pirmajā cīņā. Valmieriešu līderis joprojām ir Arnijs Kuratņiks ar 26 (11+15) punktiem, bet Mārtiņam Brokam (13+8) un Ričardam Eglītim (8+13) izdevies savākt pa 21 punktam.

Stalbes "Pārgauja" joprojām izmisīgi cīnās par iekļūšanu labāko astotniekā, ar 15 punktiem 13 mačos pašlaik atrodoties zem kārotās svītras, ieņemot desmito vietu. Komandai ir gana liels potenciāls, bet nereti pietrūkst aukstasinības maču galotnēs, jo daudz zaudējumu piedzīvoti ar minimālu deficītu. Protams, joprojām ir Stalbes trumpis ir Gvido Lauga, kuru gaida atgriežamies laukumā pēc rokas operācijas. Rezultatīvākais Laugas prombūtnē ar 24 (13+11) punktiem ir Oskars Balodis, bet Laurim Ābolam izdevies savākt 22 (12+10) punktus. Olafam Zvīnim un Mārtiņam Rajeckim izdevies savākt pa 13 punktiem.

VV: "Bauska" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 18:00 Lielvārdē
"Bauskas" komanda pēc piecu zaudēto spēļu sērijas atkal nostājusies uz panākumu takas, papildlaikā tiekot galā ar valsts čempioniem un uzvarot "sešu punktu" mačā pret "Kurši/Ekovalis". Līdz ar to baušķenieki ar 17 punktiem ielauzušies labāko astotniekā, turklāt sekotāji nospēlējuši vairāk maču. Priekšrocība noteikti ir arī fakts, ka "Bauskas" komanda praktiski visas savas atlikušās cīņas varēs aizvadīt savu līdzjutēju priekšā. Toms Niedre šosezon ticis jau pie 35 (18+17) punktiem, kamēr Mārim Akmentiņam izdevies savākt 21 (10+11) punktu. Trešais rezultatīvākais komandā ar 17 (13+4) punktiem ir Pēteris Zeltiņš, kurš nospēlējis tikai sešas cīņas.

"Lielvārde/FatPipe" nebūt nedemonstrē to pārliecinošāko sniegumu laukumā, taču uzvaras turpina krāties viena pēc otras, pašlaik sasniedzot jau 13 panākumu sēriju, kas ar 38 punktiem ļauj atrasties gana komfortablā pirmajā pozīcijā turnīra tabulā, par pieciem punktiem esot priekšā tuvākajiem konkurentiem. Pēdējās četrās spēlēs Lielvārdes komanda uzvarējusi ar vienu vārtu pārsvaru, turklāt tik grūti uzvaras nāk ne vien pret tabulas līdervienībām, bet arī tām komandām, kas cīnās par savu vietu zem saules. Komandas līderis Toms Akmeņlauks ar 46 (24+22) punktiem turpina cīņu par rezultatīvākā spēlētāja godu, kamēr Atim Blindam izdevies savākt 28 (13+15) punktus, bet jaunajam Rūdim Žukelim 16 (9+7) punkti. "Bauska" nebūt nav tas parocīgākais pretinieks "vardēm", par ko varēja pārliecināties abu vienību pirmajā savstarpējā spēlē, kad jau pēc nepilnām četrām minūtēm "Bauska" bija vadībā ar 3:0, līderpozīcijas saglabājot vēl trešā perioda ievadā. Pēdējās desmit minūtēs gan rezultatīvāki bija "Lielvārde/FatPipe", svinot vienu no daudzajām uzvarām, šajā gadījumā ar 12:8.

VV: "EMU SK" – "Ķekava" pulksten 18:00 Tartu
Igaunijas čempionvienībai, kurai savas valsts sacensībās šosezon pagalam nesekmējas, šodien noslēgs nosacīto četru mājas spēļu sēriju. Tiesa, pirmās divas šīs sērijas cīņas tika aizvadītas Kocēnos un Valmierā, jo tāda bija vienošanās, ka ar abām Kurzemes komandām Tartu vienība spēlēs Vidzemē. Pašlaik komanda 12 spēlēs ar 18 izcīnītajiem punktiem atrodas septītajā vietā tabulā, taču kā zināms, komanda startē ārpus konkurences un par vietu izslēgšanas turnīrā necīnās. Pēdējās divās spēlēs igauņi pratuši izcīnīt uzvaras, turklāt gana pārliecinoši tika apspēlēti arī valmierieši, ko varētu uzskatīt par negaidītu iznākumu. Arvien grūtāk punkti krājas Pāvelam Semjonovam, kurš ar 47 (19+28) punktiem gan joprojām saglabā rezultatīvākā spēlētāja godu čempionātā. Pārējie komandas florbolisti gan ir "gaismas gadu" attālumā, jo Svens Ūē savācis 15 (11+4), bet Simons Georgs Mahla – 14 (12+2) punktus. Jāpiezīmē gan, ka Ūē un Mahla piedalījušies tikai piecās cīņās šajā sezonā.

"Ķekava" bija tikusi pie uzvarām četrās spēlēs pēc kārtas, tādējādi ievērojami uzlabojot pozīcijas tabulā. Tiekot pie piektā panākuma, "Ķekava" būtu atkārtojusi kluba rekordu, taču sekoja ļoti sāpīgs zaudējums papildlaikā savā laukumā pār "Kurši/Ekovalis". Atstātie divi punkti šajā mačā var būt ļoti būtiski sezonas izskaņā, jo Anda Blinda komanda turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, pašlaik ar 18 punktiem 12 mačos atrodoties sestajā vietā. Klāvs Jansons šajā sezonā savācis 28 (20+8) punktus, bet otrais rezultatīvākais ar 22 (14+8) punktiem ir pieredzējušais Henrijs Uzraugs. Edžus Bunka savācis 16 (10+6) punktus un ir trešais rezultatīvākais savā komandā. Abu komandu pirmā savstarpējā cīņa notika uzreiz pēc Eiropas kausu beigām, kad igauņiem bija zudusi motivācija, kā rezultātā uz Ķekavu viņi aizbrauca 12 spēlētāju sastāvā un trešajā trešdaļā spēki bija galā, ļaujot "Ķekavai" tikt pie graujošas 14:5 uzvaras. Uzraugs tajā mačā nopelnīja septiņus rezultativitātes punktus, kas ir trešā daļa no visiem viņa punktiem sezonā kopumā.

VV: "Talsu NSS/Krauzers" – "Rubene" pulksten 18:00 Talsos
Talsu komanda savā pēdējā spēlē tika pie trim punktiem, apspēlējot čempionāta pastarīšus no Ogres, taču kurzemnieku sekmes joprojām ir gaužām vājas. Komandai ar vairākiem izlases kandidātiem pašlaik izdevies savākt vien 15 punktus, kas dod devīto vietu. Labākais astotnieks ir divu punktu attālumā, taču jāņem vērā, ka talsinieki nospēlējuši 14 mačus, kamēr priekšā esošās Ķekavas un Bauskas komandas aizvadījušas pat divas spēles mazāk. Toms Bitmanis šosezon ticis pie 27 (14+13) punktiem, bet uz otro vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ticis Artis Raitums, kuram 18 (10+8) punkti. Tikpat ir arī Jānim Ragovskim, kuram astoņi vārti un desmit rezultatīvas piespēles.

Kocēnu florbolisti pēc zaudējuma ļoti rezultatīvajā cīņā Ķekavā (10:11), krasi uzlabojusi savu sniegumu aizsardzībā, ielaižot tikai vienus vārtus pret "Kurši/Ekovalis", bet valmieriešiem ļaujot priecāties vien trīs reizes. Tas ļāva izcīnīt divas vērtīgas uzvaras, kas tabulā ar 27 punktiem ļāvis kļūt par labākajiem no pārējiem, respektīvi, atrasties trešajā vietā, kas pašlaik izskatās augstākais iespējamais sasniegums. Ingars Matisons ticis pie 31 (17+14) punkta, bet visu laiku labākais punktu guvējs kluba vēsturē Atis Stepāns šosezon iekrājis 24 (11+13) punktus. Trešais ar 21 (15+6) punktu ir Reinis Mirkšs. Abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 4:4, arī desmit minūtes pirms mača beigām uz tablo līdzsvars (6:6), taču noslēdzošo spēles nogriezni daudz labāk aizvadīja vidzemnieki, gūstot trīs vārtus un svinot 9:6 panākumu.

VV: "Lekrings" – "Ogres vilki" pulksten 18:30 Cēsīs
Pirms trim nedēļām cēsnieki aizvadīja divas kvalitatīvas spēles aizsardzībā savā laukumā, taču ieguva vien divus punktus, kaut arī divos mačos ielaida tikai četrus vārtus. Pret "Lielvārde/FatPipe" tā arī neizdevās tikt pie vārtu guvuma un nācās kapitulēt ar 0:1, bet pret "Betsafe/Ulbroka" neizdevās nosargāt iekrāto pārsvaru trešā perioda ievadā, uzvaru izcīnot vien pēcspēles metienu sērijā. Pašlaik cēsnieku rēķinā ir 22 punkti 13 spēlēs, kas dod piekto pozīciju kopvērtējumā. Lauris Zaicevs (10+4) un Toms Rīsmanis (3+11) savākuši pa 14 punktiem, bet Aleksandram Abramovam ir 12 (6+6) punkti. Nevienas citas komandas rezultatīvākais spēlētājs nav iekrājis tik mazu punktu bagāžu kā cēsniekiem un tas arī ir viens no biežajiem klupšanas iemesliem.

Salīdzinājumam, "Ogres vilku" rezultatīvākais spēlētājs Edgars Birkenfelds ticis pie 19 (11+8) punktiem, kamēr Elvijam Jankovskim ir 17 (11+6) punkti. Rezultatīvāks par cēsnieku līderi ir arī ogrēniešu trešais un ceturtais labākais punktu guvējs, attiecīgi Markuss Januševskis un Toms Rislings. Tomēr tas nedod vēlamo rezultātu, jo "vilki" zaudējuši visas 14 spēles, atrodoties pārliecinošā pēdējā vietā čempionāta kopvērtējumā. Viena no reālākajām iespējām tikt pie punktiem ogrēniešiem bija tieši pirmajā mačā pret cēsniekiem. Pēc diviem periodiem komanda atradās iedzinējos ar 0:4, bet trešajā periodā divus vārtus atspēlēja. Taisnības labad gan jāmin, ka abus vārtus izdevās gūt vien cīņas pēdējās piecās minūtēs.

VV: "Betsafe/Ulbroka" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 19:00 Ulbrokā
Ulbrokas komanda bija uzvarējusi sešas spēles pēc kārtas, tomēr pēdējās divās spēlēs nācās piedzīvot zaudējumus. Pozitīvais gan ir fakts, ka abās cīņās izdevās nopelnīt vismaz vienu punktu turnīra tabulā, jo Cēsīs tika zaudēts pēcspēles metienu sērijā, savukārt Bauskā neveiksme tika piedzīvota papildlaikā. Tagad komanda atgriežas mājās, lai sacenstos ar lejasgalā esošajiem liepājniekiem. Rezultatīvākais komandas spēlētājs ar 37 (24+13) punktiem ir Kaspars Šķēls, kamēr Rolands Kovaļevskis iekrājis par desmit punktiem mazāk (17+10). Vēl desmit punkti mazāk ir Aināram Juškēvičam, kurš ar 17 (7+10) punktiem ir trešais labākais komandā.

Liepājnieki galvenais treneris Mārtiņš Krūms jau pirms sezonas brīdināja, ka šī sezona kurzemniekiem būs grūts pārbaudījums, jo notiek komandas atjaunināšanas process, līdz ar to neizbrīna 11.vieta tabulā ar 13 izcīnītajiem punktiem. Iekļūt izslēgšanas turnīrā būs ļoti grūti, taču ne nereāli. Veterāns Gints Siliņš ar 21 (10+11) punktu ir rezultatīvākais komandā, kamēr viņam seko Mihails Kostusevs ar 18 (9+9) un Miķelis Krūms ar 13 (7+6) punktiem. Abu komandu cīņā Liepājā intriga pazuda jau pēc pirmā perioda, kurā "Betsafe/Ulbroka" panāca 6:0 vadību, novadot spēli līdz likumsakarīgam 10:3 panākumam. Skaidrs, ka izbraukumā liepājniekiem pacīnīties par pozitīvu iznākumu būs vēl grūtāk.