Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Sērijas pārceļas uz Talsiem un Vidzemi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sērijas pārceļas uz Talsiem un Vidzemi
Gan pirmajā, gan otrajā ceturtdaļfināla spēlē starp "Rubeni" un "Lekringu" tiesnešiem nācās lūkoties pēc sarkanās kartītes
Foto: Floorball.lv

Šodien Elvi vīriešu florbola līgā tiks aizvadītas ceturtdaļfinālu trešās spēļu kārtas. Lai arī pirms izslēgšanas turnīra tika gaidītas spraigas cīņas, pašlaik visos pāros kāda no komandām vadībā ar 2:0 un šodien var spert platu soli pusfināla virzienā.

SV: "NND Rīga" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 10:00 Ulbrokā
Šodien punktu regulārajai sezonai liks trīs no sešām dāmu turnīra komandām un pirmajā dienas spēlē "NND Rīga" nosacīti savā laukumā uzņems "Ķekavas Bulldogs". Šoreiz rīdzinieces par spēles mājvietu izvēlējušās Ulbrokas sporta namu. Jau tagad skaidrs, ka šīs abas komandas savā starpā sacentīsies aŗi pusifnāla sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām. Līdz ar to, tīri teorētiski, šajā spēlē komandas var uzspēlēt paslēpes. To gan ir grūti paveikt, ja sezonas laikā savā starpā jātiekas tik bieži, ka kaut ko noslēpt var būt pagrūti. Vienlaikus treneriem būs iepsēja sameklēt pretinieču spēlē vājos punktus, ko izmantot jau nākamajā nedēļas nogalē, kad ieplānota pirmā pusfināla spēle. "Ķekavas Bulldogs" komandai pēc šā mača gan vēl paredzēta spēle ar Igaunijas izlasi, par kuras precīzu laiku pašlaik informācija vēl nav.

VV: "Pārgauja" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 13:30 Cēsīs (sērijā 2:0)
Tas, ka šīs sezonas astotā labākā komanda var konkurēt ar regulārās sezonas uzvarētājiem, diez vai uzskatāms par pārsteigumu, taču divas pietiekami pārliecinošās uzvaras preitnieku laukumā nedaudz pārsteidz gan. Tagad sērija pārceļas uz Cēsīm, kaut gan pēdējos gados Stalbes vienība par savu laukumu izslēgšanas turnīram bija izvēlējušies Kocēnus. Ja "Pārgauja" šodien izcīnīs uzvaru, tad regulārās sezonas uzvarētāji un pēdējo gadu ierastie čempionāta finālisti nonāks bezdibeņa malā, jo atspēlēties no 0:3 sērijā būs ārkārtīgi sarežģīti. Stalbes vienībai līderu lomu izslēgšanas turnīra pirmajās spēlēs uzņēmies pieredzējušais Mārtiņš Rajeckis, kurš ar 5 (2+3) punktiem play-off čempionātā pašlaik ir ceturtais rezultatīvākais florbolists. Tikmēr sāncenšiem neviens nav ticis pie vairāk kā diviem punktiem, bet ierastais līderis Toms Akmeņlauks iekrājis tikai vienu rezultatīvu piespēli.

SV: "Rubene" – "Lekrings" pulksten 14:00 Kocēnos
Vēl viena cīņa dāmu konkurencē, turklāt, atšķirībā no dienas pirmā mača, šajā sportiskā intriga nav arī tādā mērā, ka komandām nebūs nekas jādala arī izslēgšanas turnīrā. "Rubene" kopumā aizvadījusi pārliecinošu sezonu, uzvarot regulārajā sezonā un, ja nenotiks ārkārtīgi lieli pārsteigumi pusfinālā, pamazām jau var sākt ieplānot finālu dienu Arēnā Rīga. Tikmēr cēsnieces savā debijas sezonā lielāko daļu spēļu bijušas spiestas aizvadīt nepilnā sastāvā, kas šāda līmeņa komandām ir sevišķi būtiski. Tuvojoties čempionāta noslēgumam, sniegums ir uzlabojies, izdevies ievākt arī vairākus punktus turnīra tabulā, taču vismaz pirmajā čempionātā nāksies palikt pēdējā vietā bez tiesībām spēlēt izslēgšanas spēļu turnīrā.

VV: "Lekrings" – "Rubene" pulksten 18:00 Cēsīs (sērijā 0:2)
Lai cik spraigas allaž bijušas abu principiālo komandu divcīņas, sērijas pirmās divas cīņas radīja zināmu vilšanos tiem, kas cerēja uz līdzvērtīgu spēkošanos. Regulārajā sezonā izcīnījuši uzvaras divās spraigās cīņās, pirmajās play-off spēlēs "Rubene" pārliecinoši tika galā ar saviem preitniekiem , uzvarot attiecīgi ar 7:2 un 10:5. Turklāt trešajā sērijas mačā cēsniekiem palīdzēt nevarēs viens no sezonas līderiem Toms Rīsmanis, kurš otrās spēles izskaņā nopelnīja Spēles sodu 3. Latvijas florbola savienības Sacensību komiteja nolēmusi sodīt cēsnieku ar divu spēļu diskvalifikāciju un EUR 100 soda naudu, līdz ar to teorētiski Rīsmanim šī sezona varētu būt arī beigusies. Atis Stepāns ar 7 (5+2) punktiem ir izslēgšanas turnīra pašlaik rezultatīvākais spēlētājs, bet Kocēnu kluba "sliktais puisis" Reinis Mirkšs ne vien izvairījies no soda minūtēm, bet iekrājis solīdu 5 (3+2) statistiku, esot play-off trešais labākais punktu guvējs. Cēsniekiem rezultatīvākais ir Pēteris Trekše, kurš var lepoties vien ar diviem precīziem metieniem.

VV: "Talsu NSS/Krauzers" – "Betsafe/Ulbroka" pulksten 18:00 Talsos (sērijā 0:2)
Ja cēnsieki spējuši vismaz atsevišķās epizodēs izrādīt pretestību "Rubenei", tad Talsu komanda sarūpējusi lielāko vilšanos līdz šim, Ulbrokā ciešos divas bezierunu sakāves ar 2:8 un 1:9. Pirmajā mačā vismaz pēc pirmās trešdaļas talsinieki bija iedzinējos ar 0:1, savukārt otrajā spēlē jau pēc 20 nospēlētām minūtēm visas cerības bija gaisušas – 0:4. Talsiniekiem nevienam florbolistam nav izdevies tikt pie vairāk kā viena rezultativitātes punkta, vārtus gūstot trim dažādiem spēlētājiem. Tagad sērija pārceļas uz Talsiem, kas ļauj cerēt, ka vismaz šajās spēlēs čempioniem varētu būt lielāki sarežģījumi tikt pie uzvaras. Jāpiezīmē, ka regulārās sezonas pašā izskaņā, brīdī, kad talsiniekiem vairs nebija kur atkāpties, viņi "Betsafe/Ulbroka" spēlētājus apspēlēja ar 7:5. Tagad situācija ir ļoti līdzīga. Ulbrokiešiem pašlaik rezultatīvākais ar 5 (2+3) punktiem ir Kristers Eglītis, kurš beidzot šķiet atguvies no savainojuma. Savukārt Kārlis Bulāns divās spēlēs četras reizes paspējis sarūgtināt sāncenšu vārtsargu.

VV: "FBK Valmiera" – "Ķekava" pulksten 20:00 Valmierā (sērijā 2:0)
Kā jau to varēja paredzēt, spraigākā sērija pašlaik izvēršas starp komandām, kas arī regulārajā sezonā atradās viena otrai blakus. Tomēr arī šajā pārī rezultāts sērijā ir 2:0, turklāt valmierieši uzvaras izcīnīja nominālajā preitnieku laukumā Lielvārdē. Jāpiezīmē, ka abas spēles izvērtās gluži kā divas ūdenslāses, jo abos mačos "Ķekava" sāka vareni, ar 3:0 izrāvienu, taču nevienā nespēja šo pārsvaru nosrgāt. Pirmajā reizē komandas darbojās rezultatīvāk, valmieriešiem uzvarot ar 9:8, bet otrajā pietika ar pieciem vārtiem, lai triumfētu ar 5:4. Edžus Bunka ar pieciem vārtu guvumiem ir pašlaik dalītā pirmajā vietā gūto vārtu skaita ziņā izslēgšanas turnīrā, taču prieka par to nav nekāda, ja komanda ar gana lielo potenciālu tomēr nonākusi ļoti sarežģītā situācijā. Valmieriešiem rezultatīvākais pašlaik ar 4 (2+2) punktiem ir Ričards Eglītis, bet Gatim Liepiņam izdevies trīs reizes sarūgtināt preitnieku vārtsargu Sandi Venevicu, kuram pašlaik izslēgšanas turnīrā ir otrais sliktākais atvairīto metienu procents (75%).

  +1 [+] [-]

, 2018-03-03 11:03, pirms 6 gadiem
Valmiera šogad čempioni. Rubene otrā,Pārgauja trešā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-03-03 15:01, pirms 6 gadiem
Pārgauja un Ulbroka spēlēs finālā

     [+] [-]

, 2018-03-03 19:08, pirms 6 gadiem
MarksT rakstīja: Pārgauja un Ulbroka spēlēs finālā
Tieši tā, jo Valmieru izslēgs pusfinālā!