Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky "FaZe" zaudē un samazina izredzes, YEKINDAR pirmā vieta grupā

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

broky "FaZe" zaudē un samazina izredzes, YEKINDAR pirmā vieta grupā
Helvijs Saukants jeb "broky". Foto: HLTV

Datorspēles "Counter strike:GO" turnīra "cs_summit 7" grupu turnīra otrajā kārtā abas latviešu pārstāvētās komandas tikās ar Brazīlijas vienībām - Helvija broky Saukanta "FaZe" tikās ar "MIBR", bet Mareka YEKINDAR Gaļinska "Virtus.pro" mērojās spēkiem ar "FURIA". Sekmes gan dažādas - ja "Virtus.pro" savu spēli uzvarēja ar 2:0 un nodrošināja pirmo vietu grupā, tad Saukanta "FaZe" piedzīvoja zaudējumu ar 1:2, pamatīgi samazinot izredzes tikt tālāk.

Ja pirmdien broky aizvadīja neveiksmīgu spēli, visa mača garumā iegūstot vien 23 punktus, tad šodien jau pirmajā kartē ("Dust2") viņš pārspēja savu sniegumu pirms divām dienām - broky 34 punkti un pārliecinoši labākais reitings 1.55. Tiesa, "FaZe" pat ar šādu latvieša sniegumu nepietika uzvarai - par spīti papildlaika izraušanai, atspēlējoties no 6:12, tajā punktus guva tikai 'MIBR" - 15:19.

"Inferno" broky nebija tik precīzs (27-24, 1.02), taču "FaZe" izdevās izcīnīt pirmo uzvaru kartē šogad. Arī šoreiz spēle aizgāja līdz papildlaikam, pat diviem, tomēr šoreiz veiksmīgāka izskaņa izdevās broky komandai, uzvarot ar 22:20.

Izšķirošo, trešo karti ("Mirage") "MIBR" iesāka ar 7:1, pie tam liepājnieks Saukants pirmo punktu ieguva vien devītajā raundā. Puslaiku "FaZe" pabeidza, atrodoties iedzinējos ar 4:11, taču pēc pārtraukuma uzvarēja piecos raundos pēc kārtas, atgriežoties spēlē. Pie rezultāta 9:13, "FaZe" izlaida četri pret viens vadību raundā, brazīliešu spēlētājam Yel izraujot punktu savai komandai. Lai arī broky komanda atradās pateicīgākajā aizsardzības pusē, tā pie punktiem vairs netika - 9:16 un 1:2 visā spēlē.

Visā spēlē latviešu spēlētājam otrā labākā statistika komandā ar reitingu 1.12, kamēr līderis bija vecmeistars olofmeister ar 1.18.

"cs_summit 7" izslēgšanas spēlēs iekļūst katras grupas divas labākās komandas, kamēr visas trešās vietas un labākā ceturtā izspēlēs "pēdējās iespējas" spēles par atlikušajām divām vietām. "FaZe" joprojām iespējams būt labākajai ceturtās vietas komandai, tas atkarīgs no "Ninjas in Pijamas" un "Cloud9" cīņas iznākuma.

Tikmēr otra latviešu spēlētāja šajā turnīrā Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā Krievijas komanda "Virtus.pro" vakar vakarā izcīnīja otro uzvaru turnīrā, ar rezultātu 2:0 pieveicot Brazīlījas "FURIA". Pirmo mapi ("Inferno") izvēlējās Brazīlījas komanda, taču "Virtus.pro" spēja to uzvarēt ar 16:13, pie rezultāta 13:13 spējot uzvarēt trīs roundus pēc kārtas. YEKINDAR gan pirmā karte neizvērtās veiksmīga, uzrādot sliktāko reitingu starp visiem spēlētājiem - 0.80.

Otro karti ("Overpass") jau izvēlējās "Virtus.pro", un tā YEKINDAR bija ļoti sekmīga - 35 punkti (35-19), iegūstot pārliecinoši labāko reitingu starp visiem mača dalībniekiem (1.80). Nevienam citam reitings otrajā kartē nebija augstāks par 1.10. Pie tam, "Virtus.pro" spēja atspēlēties no rezultāta 4:11, CT jeb aizsardzības pusē ļaujot pretiniekiem iegūt vien vienu punktu, karti uzvarot ar 16:12. Interesanti, ka visas kartes laikā T jeb uzbrukuma komanda ieguva vien piecus punktus.

Gaļinskim labākā statistika arī visa mačā kopumā (1.28, 49-41), bet "Virtus.pro", pateicoties šai uzvarai, nodrošinājusi pirmo vietu C apakšgrupā.

     [+] [-]

, 2021-01-27 23:30, pirms 3 gadiem
Lai nodrošinātu sev iespēju turpināt cīnīties par uzvaru turnīrā, "FaZe" rīt pret "Heroic" derēs tikai uzvara, vēlams, ar pēc iespējas lielāku pārsvaru.
===========

Muļķības! Ne ar kādu Heroic vairs nespēlēs. FaZe atliek tikai gaidīt NiP un Cloud 9 spēles rezultātu un cerēt.