Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Latvijas esportists broky iekļuvis pasaules ranga "Top3" pistoļu raundos 2020. gadā

Rolands Eliņš

Latvijas esportists broky iekļuvis pasaules ranga "Top3" pistoļu raundos 2020. gadā
Helvijs broky Saukants. Foto: hltv.org

Datorspēles „Counter Strike: Global Offensive”oficiālais esporta portāls HLTV publicējis labāko spēlētāju rangu 2020. gada pirmajā pusē tā sauktajos pistoļu raundos, un trešajā vietā šajā rangā ir Latvijas spēlētājs Helvijs broky Saukants.

broky, kurš CS:GO elitē ienāca pirms nepilna gada, 2020. gada pirmajā pusē palīdzēja „FaZe Clan” pakāpties pasaules rangā, kurā šobrīd tā ieņem sesto vietu. Viņa sakarā jau iepriekš tika izcelti tieši tā sauktie pistoļu raundi, proti, katras kartes puslaika pirmais raunds, ko abas komandas sāk ar ierobežotu spēles ekonomiku un no spēles ieročiem var atļauties tikai pistoles. Katrā kartē ir tikai divi šādi raundi, kas ir nosacīti maza daļa no visas spēles, taču šajos raundos iespējams iegūt iniciatīvu spēles turpinājumam.

Šajā nedēļas nogalē HLTV publicētajā labāko spēlētāju rangā broky atzīmēts trešajā vietā ar vidējo reitingu 1.35 pistoļu raundos. Jāpiezīmē, ka viņa vidējais reitings iepriekšējos trīs mēnešos visos raundos ir 1.09.

Par jauno Latvijas esportistu 2020. gada pirmajā pusē no pasaules ranga „Top 30” komandām labāki bija tikai divi spēlētāji – ukrainis Oleksandrs s1mple Kostiļevs, kurš tiek uzskatīts par vienu no šobrīd visspēcīgākajiem CS:GO spēlētājiem pasaulē, un Francijas spēlētājs Matjē ZywOo Herbo, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju pasaulē 2019. gadā.

Jāpiezīmē, ka labāko pieciniekā bija arī Saukanta komandas biedrs, pieredzējušais norvēģis Hovards rain Nīgārds.

CS:GO esporta sezonā jūlijā ir nosacīts pārtraukums, un broky komandai nākamais lielais turnīrs paredzēts augusta vidū – no 18. līdz 30 augustam norisināsies „ESL One Cologne”, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ tiks izspēlēts tiešsaistē. Tajā piedalīsies 16 komandas, kuras cīnīsies par balvu fondu 325 tūkstošu dolāru apmērā.

Labākais reitings pistoļu raundos 2020. gada pirmajā pusē

V.SpēlētājsValstsKomandaReitings
1.Oleksandrs s1mple KostiļevsUkrainaNaVi1.42
2.Matjē ZywOo HerboFrancijaVitality1.40
3.Helvijs broky SaukantsLatvijaFaZe Clan1.35
4.Viktors sdy OrudževsUkrainaSpirit1.32
5.Hovards rain NīgārdsNorvēģijaFaZe Clan1.31
6.Mateušs mantuu VilčevskisLielbritānijaOG1.31

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/HLTVorg/status/...