Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky CS:GO sezonu sāk ar sakāvi, YEKINDAR droša uzvara

Rolands Eliņš

broky CS:GO sezonu sāk ar sakāvi, YEKINDAR droša uzvara
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Šodien pirmo spēli 2021. gada sezonā aizvadījis Latvijas esportists Helvijs broky Saukants, kurš kopā ar "FaZe" komandu cieta smagu zaudējumu datorspēles "Counter Strike:GO" turnīra "cs_summit 7" ievadā, ar 0:2 piekāpjoties "mousesports". Savukārt Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā Krievijas komanda "Virtus.pro" ar 2:0 savā apakšgrupā pārspēja Zviedrijas "Ninjas in Pyjamas"

Pēc Ziemassvētku pārtraukuma šī bija pirmā "FaZe" spēle oficiālos turnīros, un tā broky pārstāvētajai komandai neizvērtās veiksmīga. Cīņā pret "mousesports" tika ciesta pārliecinoša sakāve ar 6:16 un 4:16. broky šajā mačā bija otra sliktākā statistika komandā (23-31 un reitings 0.74).

Šajā turnīrā, kurā ir 200 tūkstošu dolāru liels balvu fonds, piedalās 12 komandas, kas sadalītas trīs apakšgrupās. "FaZe" vēl gan nav zaudējusi cerības izkļūt no grupas, jo to paveiks divu pirmo vietu ieguvējas, kā arī pārspēlēs varēs piedalīties trešās vietas ieguvēja. Vēl šajā grupā ir arī Brazīlijas MIBR un Dānijas "Heroic" komandas.

Jāpiemin, ka šodienas mačā "FaZe" piekāpās komandai, kuras sastāvā spēlē divu citu Baltijas valstu pārstāvji – igaunis ropz un lietuvietis bymas.

Šajā turnīrā piedalās arī cita Latvijas esportista Mareka YEKINDAR Gaļinska pārstāvētā komanda "Virtus.pro", kas ir citā apakšgrupā un savu ceļu sāka ar uzvaru. Ar 16:5 un 16:6 tika droši apspēlēja NIP vienība no Zviedrijas. YEKINDAR ieguva statistiku 37-28 un reitingu 1.43, kas bija ceturtais labākais komandā, taču ar to pilnībā pietika drošam komandas panākumam, un nevienam pretinieku komandā reitings nebija augstāks par 1.00.

"Virtus.pro" līdz ar to jau šobrīd izvairījusies no pēdējās vietas grupā un trešdien aizvadīs maču par pirmo vietu apakšgrupā.

Savukārt vakardien noslēdzās "Blast Premier Global Final" sacensības, kurās abu Latvijas esportistu pārstāvētās komandas nebija kvalificējušās. Uzvaru tur izcīnīja Ukrainas komanda "Natus Vincere", tādējādi iegūstot prēmiju 600 tūkstošu dolāru apmērā, un savu kārtējo MVP titulu savā rēķinā ierakstīja Oleksandrs s1mple Kostiļevs.

     [+] [-]

, 2021-01-25 23:16, pirms 3 gadiem
NaVi nav Ukrainas komanda.

     [+] [-]

, 2021-01-26 00:14, pirms 3 gadiem
Drausmīga spēle Faze izpildījumā. Protams, ka sekos sastāva maiņa un komanda spēlē bez trenera,bet nu biju cerējis uz kko labāku. Un gramafons Navi ir Ukrainas komanda.

     [+] [-]

, 2021-01-26 00:29, pirms 3 gadiem
m.ozols rakstīja: Drausmīga spēle Faze izpildījumā. Protams, ka sekos sastāva maiņa un komanda spēlē bez trenera,bet nu biju cerējis uz kko labāku. Un gramafons Navi ir Ukrainas komanda.
Hvz.
https://www.hltv.org/team/4608/natu...
Un CIS reitingā lielā komanda ir zem Krievijas, fārmi zem Ukrainas.
https://www.hltv.org/ranking/teams/...

     [+] [-]

, 2021-01-26 01:21, pirms 3 gadiem
gramofons rakstīja: NaVi nav Ukrainas komanda.
ir ir Ukrainas organizaacija

     [+] [-]

, 2021-01-26 01:31, pirms 3 gadiem
gramofons rakstīja: Hvz.
https://www.hltv.org/team/4608/natu...
Un CIS reitingā lielā komanda ir zem Krievijas, fārmi zem Ukrainas.
https://www.hltv.org/ranking/teams/2021/january/25/country/Russia
HLTV karodziņus pie komandām izliek pēc sastāva tautības, nevis kur komanda dibināta un kur reāli darbojas un no kurienes nāk nauda. Piemēram, Francijas G2 Esports tagad, kad sastāvā pa diviem bosniešiem un francūžiem, no Francijas komandas HLTV ir pārtapusi par "Eiropas" komandu

Tā ka ir pareizi teikt, ka NaVi ir Ukrainas komanda/organizācija, un savā ziņā pareizi arī ir teikt, ka konkrēti NaVi lielais CS:GO sastāvs ir krievu komanda