Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky komanda ceļu uz vēsturē bagātāko CS turnīru sāk ar smagu uzvaru

Rolands Eliņš

broky komanda ceļu uz vēsturē bagātāko CS turnīru sāk ar smagu uzvaru
Helvijs Saukants jeb "broky". Foto: HLTV

Latvijas esportists Helvijs Saukants jeb broky kaldināja "FaZe Clan" uzvaru spēlē pret Dānijas komandu „North” (2:1). Šis bija pirmais mačs „ESL Road to Rio” turnīrā Eiropas zonā, ar ko tiek sākta kvalifikācija rudenī paredzētajam „ESL One Rio Major” turnīram. Pēc divu turnīru apvienošanas tās būs lielākās datorspēles „Counter Strike:GO” sacensības pasaulē, tām paredzēts balvu fonds divu miljonu dolāru apmērā.

Šodienas mačā „FaZe Clan” izcīnīja uzvaru 2:1, un tieši broky bija pārliecinoši labākā statistika gan savā komandā, gan visā spēlē. Viņš sakrāja statistiku 70-43 (+27), kamēr nevienam citam tā nebija labāka par +8, bet jaunā latvieša reitings bija 1.26, kamēr nevienam citam šajā spēlē tas nebija lielāks par 1.14.

Ar broky palīdzību „FaZe” visnotaļ droši uzvarēja pirmajā kartē (Overpass), pirmajā puslaikā iekrājot pārsvaru 11:4 un beigās uzvarot ar 16:11. Viss liecināja, ka Dānijas komanda tiks sakauta ļoti ātri, jo otro karti (Inferno) „FaZe” sāka ar 11 uzvarētiem raundiem no pirmajiem 12. Pirmais puslaiks tika pabeigts ar vadību 11:4, taču tad sekoja neveiksmes. Teju jau uzvarētās spēles vietā sanāca zaudējums otrajā kartē ar 13:16.

Trešajā, izšķirošajā kartē (Nuke) „North” izvirzījās vadībā 5:3 un pēc tam 8:7, taču īstajā brīdī savai komandai talkā tās jaunākais spēlētājs broky – viņš trešajā kartē tika pie 24 punktiem un palīdzēja „FaZe” beigās visnotaļ droši uzvarēt ar 16:11.

„FaZe” sastāvā bosnietis Nikola Kovāčs jeb NiKo tika pie reitinga 1.12, kamēr pretiniekiem labākais bija Filips Aistrups jeb aizy ar 1.14.

Šī bija pirmā spēle „ESL One: Road to Rio” Eiropas zonas B grupā. Šajā grupā ir astoņas komandas, tikpat cik A grupā. Abām grupām paredzēta viena apļa izspēle, pēc kuras pirmo četru vietu ieguvējas piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Pirmās divas vietas jau būs garantējušas vietu ceturtdaļfinālā, bet 3. un 4. vietu ieguvējas izspēlēs astotdaļfinālu. Jāpiezīmē, ka turnīrā ir divu mīnusu sistēma, kas attiecas uz apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām.

Šajā turnīrā tiek sadalīts balvu fonds 115 tūkstošu dolāru apmērā, taču vēl svarīgāki ir reģionālā ranga punkti, kas tiks izmantoti, lai noteiktu rudenī paredzētā „ESL One:Rio Major 2020” dalībniekus. Eiropu tajā pārstāvēs 11 komandas, taču svarīgi arī iekļūt ranga labāko trijniekā, ksa ļaus „Major” turnīru sākt labākā pozīcijā.

„Major” turnīrs Brazīlijā bija plānots jau maijā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelts uz rudeni, apvienojot ar gada otro „Major” turnīru CS:GO datorspēlē. Izziņotais jaunais izspēles formāts ir visai sarežģīts, atsevišķi izdalot trīs zarus (Leģendu zars, Izaicinātāju zars un Kandidātu zars), kuros kopā piedalīsies 24 komandas.

Riodežaneiro turnīrā sacensību apvienošanas dēļ tagad būs divkāršs balvu fonds – tas ir izziņots divu miljonu dolāru vērtībā. Līdz šim neviens CS:GO turnīrs nav bijis ar balvu fondu, kas lielāks par pusotru miljonu dolāru.

„FaZe” nākamā spēle „Road to Rio” turnīrā paredzēta 26. aprīlī pret Francijas komandu G2. Visu spēļu tiešraides ESL piedāvā savās "YouTube" un "Twitch" platformās.

Road to Rio, Eiropa, B grupa

V.KomandaSpRaundiP
1.FaZe145:383
2.c0ntact Gaming000
3.Copenhagen Flames000
4.G2 Esports000
5.GODSENT000
6.mousesports000
7.Movistar Riders000
8.North138:450

Izmantotie resursi:
https://www.esl-one.com/csgo/rio/ro...

     [+] [-]

, 2020-04-23 21:24, pirms 4 gadiem
gl bro

     [+] [-]

, 2020-04-23 22:46, pirms 4 gadiem
Ļoti labi gammā puik! Lai izdodas tikt uz to RIO.
Agrāk ikdiena bija - skola, basketbola treniņš, vakariņas, CS 1.6 un tā visas darbadienas.. Kad nav ko rakstīt, var arī šo palasīt, lai jau veicas. Protams, ka nav ko te nemaz iespringt, tas ir E-SPORTS, ne SPORTS, tik atgādinu dažam labam, lai nemaz nesāk puņķoties..

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 02:48, pirms 4 gadiem
broky saukants pārliecinoši piesaka sevi uz MVP titulu. Tāds asums! Kad uzspridzināja B zonu aiz priekiem gaisā pat palēcos!

  -1 [+] [-]

, 2020-04-24 07:47, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: broky saukants pārliecinoši piesaka sevi uz MVP titulu. Tāds asums! Kad uzspridzināja B zonu aiz priekiem gaisā pat palēcos!
ķip sākumā pirmie divi tavi komentāri likās rēcīgi, tagad tu pļūtī vienu un to pašu visu laiku. tavs wannabe rēcīgais sarkasms pārvēršas par divu nedēļu vecu frikadeļu zupu. just sayin

     [+] [-]

, 2020-04-25 07:37, pirms 4 gadiem
Spēli diemžēl neredzēju, bet pēc statistikas skaidrs, ka MVP broky saukants !
Ja kādam ir pieeja piehailaitiem, kur broky saukants spridzina bāzi, lūdzu iemetiet linku!
Paldies!

     [+] [-]

, 2020-04-25 17:17, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: broky saukants pārliecinoši piesaka sevi uz MVP titulu. Tāds asums! Kad uzspridzināja B zonu aiz priekiem gaisā pat palēcos!
Palēcies tik gari ka aizmirsi ka uzvārds jāraksta ar lielo burtu ?