Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un "FaZe" šovakar atsāks sezonu ar "ESL One" Ķelnes turnīru

Rolands Eliņš

broky un "FaZe" šovakar atsāks sezonu ar "ESL One" Ķelnes turnīru
Helvijs broky Saukants. Foto: hltv.org

Šovakar 19:30 Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā „FaZe Clan” komanda aizvadīs savu pirmo maču „ESL One Cologne 2020” turnīrā, kurā ir 325 tūkstošu dolāru liels balvu fonds. Mačs būs jāaizvada pret Dānijas "Heroic" vienību.

„FaZe Clan” iepriekšējā oficiālā spēle bija pirms pusotra mēneša, pieticīgajā 11. vietā pabeidzot otro kvalifikācijas turnīru ceļā uz „Rio Major”. Jūlijā spēles „Counter Strike:GO” lielo sacensību kalendārā bija pārtraukums, taču tagad turnīri pamazām atsākas, un broky pārstāvētā komanda sacensību apritē atgriezīsies ar „ESL One Cologne” Eiropas turnīru. Vasaras gaitā bija cerība, ka pamazām varētu atgriezties pie klātienes sacensībām, taču Covid-19 situācija to vēl nepieļauj, un arī šis turnīrs tiks aizvadīts tiešsaistē.

broky komandā vasarā notikušas pārmaiņas. Pavasarī uz pārbaudes laiku komandā iekļautā lietuvieša bymas vietā nācis daudz pieredzējušāks spēlētājs – dānis Markuss Kjarbje. Viņš bija pasaules Top20 spēlētāju sarakstā pirms dažiem gadiem, viņa rēķinā arī ir „Major” turnīra MVP tituls 2017. gadā.

„FaZe” pasaules rangā atkāpusies uz desmito vietu un šovakar spēkosies ar komandu, kas pasaules rangā ir tieši aiz tās – Dānijas „Heroic”. „Heroic” šī ir augstākā vieta rangā komandas vēsturē, un tā sasniegta ar veiksmīgu sniegumu „DreamHack Open Summer” Eiropas turnīrā, kur izdevās izcīnīt otro vietu.

Abas komandas iepriekšējo savstarpējo maču aizvadīja iepriekšējā gada oktobrī, toreiz ar 2:0 uzvarot „FaZe”. Tobrīd gan broky bija tikko ienācis slavenajā esporta komandā, kamēr iepriekšējā pusgada laikā viņš kļuvis par svarīgu komandas sastāvdaļu un tika iekļauts 2020. gada pirmās puses simboliskajā izlasē CS:GO spēlē.

„ESL One” Ķelnes turnīrā piedalās 16 komandas, kuras aizvadīs divmīnusu izslēgšanas turnīru, noskaidrojot astoņas ceturtdaļfinālistes. Proti, lai tiktu ceturtdaļfinālā jāuzvar divās no trim spēlēm. Kad pēc divmīnusu sistēmas atlikušas astoņas komandas, sistēma mainās uz standarta „play-off” režīmu, proti, zaudējums nozīmē izstāšanos. Pirmās spēles tika aizvadītas jau otrdien, un par pārsteigumu parūpējās „Sprout” komanda, pieveicot šogad lieliski spēlējušo Berlīnes komandu un nosūtot to uz apakšējo zaru.

Fināls paredzēts 30. augustā, un pirmās vietas ieguvēji saņems balvu 150 tūkstošu dolāru apmērā

”ESL One Cologne 2020” Eiropa

Augšējais zars

1. kārta2. kārta
BIG (GER) – Sprout (GER) 0:2Sprout – OG
OG (FRA) – NiP (SWE) 2:1
Natus Vincere (RUS) – mousesports (Starpt.)
Complexity (Starpt.) – MAD Lions (DEN)
Vitality (FRA) – Heretics 2:0 (FRA)Vitality-Astralis
fnatic (SWE) – Astralis (DAN) 0:2
FaZe (Starpt.) – Heroic (DEN)
MIBR (BRA) – G2 (FRA)

Apakšējais zars

1. kārta2. kārta
BIG-NiP
? - ?
Heretics –fnatic
? - ?

Balvu fonds (dolāros)

V.Prēmija
1.150 000
2.50 000
3.-4.25 000
5.-8.11 500
9.-10.5000
11.-12.4000
13.-14.3000
15.-16.2500

Izmantotie resursi:
https://liquipedia.net/counterstrik...
https://www.hltv.org/events/4939/es...