Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Ārkārtas situācija skar arī e-sportu, bet šodien tāpat sākas "ESL Pro League"

Rolands Eliņš

Ārkārtas situācija skar arī e-sportu, bet šodien tāpat sākas "ESL Pro League"
"Broky" (pa labi) ar komandas biedriem. Foto: HLTV

Šodien sākusies e-sporta līga „ESL Pro League”, kas tiek izspēlēta datorspēles „Counter Strike: Global Offensive” disciplīnā un kurā piedalās arī Latvijas pārstāvis Helvijs Saukants jeb „broky”. Viņš pārstāv „Faze Clan”, kas ir viena no 24 komandām šajā līgā, kas aizvadīs e-sporta sacensības gandrīz mēnesi ilgā turnīrā.

Profesionālais sports Eiropā un Ziemeļamerikā koronavīrusa izplatības dēļ un tam veltīto drošības pasākumu dēļ ir praktiski apstājies, un minētie ierobežojumi ietekmējuši arī e-sportu. Sacensības datorspēlēs sen vairs nav sīks notikums, un e-sporta pasākumi mēdz piesaistīt pilnas tribīnes, attiecīgi arī e-sportā šobrīd ierastā rutīna ir izjaukta.

Šodien sākās „ESL Pro League” 11. sezona, kas paredzēta kā jauns attīstības posms virtuālajās sacensībās, proti, tajā bija noteiktas pastāvošās komandas, kurām vairs nav nepieciešama kvalifikācija, kā arī tika iecerēta pāreja no vairākām reģionālajām līgām (būtībā kvalifikācijas turnīriem) uz vienu globālo līgu. Bija plānots, ka 24 komandas sacentīsies četru apakšgrupu turnīrā Maltā, spēles aizvadot īpašā studijā, bet fināli norisināsies Denverā, ASV, kur pirmā vieta izcīnītu 175 tūkstošu dolāru lielu prēmiju (kopējais līgas balvu fonds ir 750 tūkstoši dolāru).

Taču „Covid-19” izplatības dēļ šos plānus nācās mainīt, ņemot vērā daudzos ceļošanas ierobežojumus un liegumus. Turnīra organizatori atzina, ka noorganizēt visām komandām drošu ierašanos un uzturēšanos Maltā būtu neiespējami, tādēļ sacensības tiks pilnībā aizvadītas „online” režīmā. Nācās arī mainīt grupu izkārtojumu, atgriežoties pie reģionālā principa – būs trīs Eiropas grupas un viena Amerikas grupa. Amerikas grupā piedalīsies tikai piecas komandas, kas divu apļu turnīrā noskaidros vienu finālisti, kamēr otra fināliste būs no Eiropas grupām.

Eiropas trešajā grupā jeb D apakšgrupā spēlēs „Faze Clan” komanda ar Latvijas spēlētāju „broky” sastāvā. Helvijs Saukants jeb „broky” šai komandai uz pārbaudes laiku pievienojās iepriekšējā gada rudenī un pirms dažām nedēļām piedalījās pasaules čempionātā Katovicē, kur kopā ar komandu palika dalītajā septītajā vietā. Turnīra gaitā „Faze Clan” kapteinis apstiprināja, ka „broky” komandā vairs nav pārbaudes laika un viņš ir pilntiesīgs tās dalībnieks.

D apakšgrupā „Faze Clan” cīnīsies ar iepriekšējās sezonas uzvarētāju „mousesports”, kuru pārstāv arī igauņu e-sportists „ropz” jeb 20 gadus vecais Robins Kols. Pretiniekos būs arī Katovices turnīra fināliste „G2 Esports” no Francijas, Ķīnas komanda „TYLOO”, pārsvarā no Kazahstānas spēlētājiem nokomplektētā „Virtus.pro” un Dānijas komanda OG. Grupas uzvarētājas automātiski iekļūs finālsešiniekā, kamēr grupu otrās un trešās vietas izspēlēs pārspēles.

„Faze Clan” savu pirmo spēli aizvadīs nākamajā ceturtdien 15:25 pēc Latvijas laika, sacenšoties ar Ķīnas komandu. Spēļu tiešraides paredzētas TV kanālā „Esports TV”, kā arī dažādos „Twitch” kanālos.

„Counter Strike:GO” datorspēlē komandas piedalās ar pieciem spēlētājiem, kā arī vienu kapteini/treneri. Komandas sacenšas viena pret otru, aizvadot 115 sekundes ilgas partijas. Lai uzvarētu raundā, nepieciešams uzvarēt 16 partijās. Visas spēles „ESL Pro League” tiks aizvadītas līdz uzvarai divos raundos, bet finālā – līdz uzvarai trīs raundos.

ESL Pro League

A grupaB grupaC grupaD grupa
Teqam Spirit (Krievija)BIG (Vācija)Swole Patrol (ASV)Faze Clan (starptautiska)
Astralis (Dānija)compLexity (ASV)100 Thieves (Austrālija)G2 Esports (Francija)
ENCE (Somija)Fnatic (Zviedrija)Evil Geniusses (ASV)mousesports (starptautiska)
Godsent (Zviedrija)forZe (Krievija)FURIA Esports (Brazīlija)OG (starptautiska)
Ninjas in Pyjamas (Zviedrija)Natus Vincere (Ukraina)Team Liquid (ASV)TYLOO (Ķīna)
Team Vitality (Zviedrija)North (Dānija)Virtus.pro (Kazahstāna)

”Faze Clan” spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēle
26.0315:25Faze Clan – TYLOO
28.0319:00Mousesports – Faze Clan
29.0319:00G2 Esports – Faze Clan
30.0315:25Faze Clan - Virtus.pro
03.0419:00Faze Clan - OG

Izmantotie resursi:
https://pro.eslgaming.com/csgo/prol...
https://liquipedia.net/counterstrik...

     [+] [-]

, 2020-03-16 20:07, pirms 4 gadiem
Roland Eliņ, es esmu 100% parliecināts, ka Vitality noteikti nav zviedru komanda, bet franču.

     [+] [-]

, 2020-03-16 20:41, pirms 4 gadiem
Šitie var mierīgi spēlēt onlainā no mājām, ievērojot karantīnu. Neredzu problēmu

     [+] [-]

, 2020-03-16 22:49, pirms 4 gadiem
Vitality točna nav zviedri.... ta ir gamer company no 🇫🇷