Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky un "FaZe" garantē vietu Katovices "play-off"

Rolands Eliņš

broky un "FaZe" garantē vietu Katovices "play-off"
Helvijs broky Saukants. Foto: brcho/HLTV

Datorspēles CS2 turnīrā "Intel Extreme Masters Katowice 2024" vietu izslēgšanas spēlēs nodrošinājusi Latvijas esportista Helvija broky Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda, kas ar 2:1 pārspēja Turcijas "Eternal Fire".

"FaZe" šī bija otrā spēle un otrā uzvara Katovices turnīra A apakšgrupā. Šie panākumi ļāvuši sasniegt apakšgrupas finālu, kurā otrdien būs jātiekas pret "Team Spirit".

Ja tiks uzvarēts arī šajā mačā, "FaZe" garantēs vietu pusfinālā. Ja tiks ciests zaudējums, būs jāspēlē ceturtdaļfinālā. Taču jebkurā gadījumā arī šogad Katovices "Spodek" arēnas izslēgšanas mačos piedalīsies arī latvietis - 2021., 2022. un 2023. gadā Katovices "Top6" sasniedza Mareks YEKINDAR Gaļinskis, kamēr broky to paveica 2022. gadā, kad turklāt tika atzīts par visa turnīra MVP.

Svētdienas vakarā aizvadītais mačs "FaZe" izvērtās ilgs un sarežģīts. Pirmajā kartē "Inferno" izdevās uzvarēt papildlaikā ar 16:14. Pēc tam "FaZe" bija trīs mačpunkti "Anubis" kartē, taču Turcijas komanda, kas ieņem 15. vietu pasaules rangā, atspēlējās un uzvarēja papildlaikā (16:13).

Attiecīgi viss izšķīrās "Nuke" kartē, kurā "FaZe" bija uz viļņa un pārliecinoši uzvarēja ar 13:5, nokārtojot uzvaru arī visā mačā.

broky izcēlās ar labāko statistiku savā komandā (59-46 un reitings 1.19), un portālā HLTV tika atzīts par mača spēlētāju.

Katovices turnīrā, kurā komandas sacenšas par balvu fondu viena miljona dolāru apmērā, nozīmīgs pārsteigums tika novērots B apakšgrupā, kur turnīra galvenā favorīte "Vitality", pasaules ranga līdere, zaudēja savā pirmajā mačā pret Somijas ENCE. "Vitality" līdz ar to noslīdējusi uz apakšējo zaru un tai būs nepieciešams uzvarēt trīs spēlēs pēc kārtas, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/236948...