Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpilj" pievienojas Gūtmanis, uz pārbaudes laiku - amerikānis Elaiasons

"Jēkabpilj" pievienojas Gūtmanis, uz pārbaudes laiku - amerikānis Elaiasons
Oto Ošenieks un Eliots Elaiasons
Foto: USA TODAY Sports

BK "Jēkabpils" šodien paziņojis, ka komandas rindas ir papildinājis 18 gadus vecais Dāvis Gūtmanis, savukārt uz pārbaudes laiku pievienojies 23 gadus vecais amerikāņu centrs Eliots Elaiasons.

Dāvis Gūtmanis pagājušajā nedēļā piedalījās pirmajā "Jēkabpils" pārbaudes spēlē. Iepriekšējās divas sezonas Gūtmanis aizvadīja BK "Saldus" sastāvā, spēlējot uzbrucēja pozīcijā. Piedaloties pagājušās sezonas 27 spēlēs un laukumā pavadot vidēji desmit minūtes, Gūtmanis katrā spēlē vidēji guva 2,1 punktu un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

"Veiksmīgs spēlētājs no jauniešu gala, ko mums vajadzēja komandā, jo jābūt arī mikslītim - pieredzējušie un jaunieši. Rakstura īpašības un fiziskās dotības Gūtmanim ir tādas, ka jau reāli viņš varēs palīdzēt komandai ar jaunības spēku un atdevi. Viņam jau ir jādod savs pienesums, taču skaidrs, ka arī viņa spēlētāja līmenis pacelsies," komentēja BK "Jēkabpils" galvenais treneris Igors Miglinieks.

Pēdējās pārbaudes BK "Jēkabpils" sastāvā šobrīd aizvada leģionārs Eliots Elaiasons. Kā atzina galvenais treneris Miglinieks, piektās pozīcijas spēlētāju komanda meklēja jau ilgstoši: "Cīnījāmies par latviešu piekto numuru, taču viņu palika arvien mazāk... Viens izslīdēja, otrs... Eliots ir tas, kas mums vajadzīgs. Mēs nevaram paņemt jau gatavus spēlētājus, kas sevi ir pierādījuši Eiropā, mums jāmeklē tādi, kas vēlas sevi pierādīt, tā kā tāds starpsolis uz priekšu. Viņa stils, ko redzēju, kustīgums ar viņa augumu, tāpat rādītāji, ka viņš ir bloķētājs, laba universitāte. Tas ir labs rādītājs. Viņš ir sagatavots - treniņu process ir iziets ļoti pareizs. Šim spēlētājam ir liels potenciāls attīstīt savas prasmes."

211 centimetrus garais un 23 gadus vecais leģionārs līdzšinējo basketbolista pieredzi guvis Minesotas Universitātes komandā "Minnesota Golden Gophers", kur spēlēja kopā ar latvieti Oto Ošenieku. Pēdējā sezonā amerikānis piedalījās 31 spēlē un vidēji laukumā pavadīja 11 minūtes, gūstot trīs punktus un izcīnot trīs bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv

  +1 [+] [-]

, 2015-08-31 18:21, pirms 9 gadiem
Dāvis būs kaut kas līdzīgs,kas Jēkabpilī Štelmahers. Dažus mačus izlaidīs,bet pārējos sildī beņķi.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-31 18:48, pirms 9 gadiem
pagaidām izskatās, ka ieguvumi jūtami atpaliek no VEF, BKV un Valmieras menedžmenta iespējām un vīzijas, vēl mīnus Šeļakovs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja