Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Turība" turpina perfekti, "Rīga/Rīdzene" iemet 104 punktus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LBL2: "Turība" turpina perfekti, "Rīga/Rīdzene" iemet 104 punktus
Elvis Endzels
Foto: bk.turiba.lv

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā šodien aizvadītas četras spēles, un vienīgā komanda, kas pārsniedza 100 gūto punktu robežu, bija "Rīga/Rīdzene", panākumu izcīnot viesos.

"Rīga/Rīdzene", kas cīnās par 13. līdz 21. vietu, izbraukumā ar 104:81 pieveica BJBS "Rīga". Stabili pamati uzvarai tika ielikti pirmajā ceturtdaļā, iegūstot desmit punktu pārsvaru, un vadības groži vairs netika atdoti. Uzvarētāju rindās 80 punktus iemeta starta piecinieks, un rezultatīvākais bija Ričards Tutāns, kurš iemeta 22 punktus. Par vienu mazāk Kristapam Vītoliņam, bet Gustavs Kārlis Kampuss savāca 13+13. Laukuma saimnieku rindās Ingus Lapāns iemeta 30 punktus.

"Jelgava/BJSS" izbraukumā ar 92:70 pārspēja "Ogri/Kumho Tyre-2", tikai vienā ceturtdaļā neiemetot vairāk par 20 punktiem un tikai vienā ielaižot vairāk par 20 punktiem. Gan Edgars Krūmiņš, gan Andris Justovičs bija rezultatīvākie ar 20 punktiem, bet pretinieku nometnē Sandris Jēkabsons iemeta 16 punktus un pievienoja septiņas bumbas zem groziem.

Viesos uzvarēja arī "Valmiera Glass/ViA", kas ar 91:69 pārspēja "Mārupi". Lai gan otrais punkts tika zaudēts ar desmit punktu pārsvaru, izšķirošā bija pirmā ceturtdaļa, kurā viesi uzvarēja ar 28:9. Valmieriešu rindās 20 punktus iemeta Jānis Egners, bet Toms Kohanovs savāca 16 punktus, astoņas rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas. Mārupes nometnē 20 punkti Robertam Žubulim.

Sava laukuma priekšrocības izdevās nosargāt tikai "Turībai", kas, pateicoties izrāvienam beidzamajā ceturtdaļā, ar 75:71 apspēlēja "Ķekavu". Elvis Endzels panākumu kaldināja ar 23 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām zem sava groza un piecām piespēlēm. Pretinieku nometnē Nika Saknīša kontā 22 punkti, bet Agnis Čavars iemeta 20.

Cīņā par 1. līdz 12. vietu ar 12 uzvarām tikpat mačos "Turība" ir pirmajā vietā, bet ar 11 uzvarām un vienu zaudējumu seko "Ķekava". Trešo pozīciju ieņem "Valmiera Glass/ViA" ar desmit panākumiem un divām neveiksmēm.