Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ogre/Kumho Tyre-2" vēlreiz pārspēj "Limbažus"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ogre/Kumho Tyre-2" vēlreiz pārspēj "Limbažus"
Raimonds Pabrieža
Foto: ogrenet.lv

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) šovakar aizvadīta viena spēle grupā, kurā komandas cīnās par 1. - 12. vietu. "Ogre/Kumho Tyre-2" uzņēma OC "Limbaži" basketbolistus, ceturtajā ceturtdaļā izšķirot mača likteni un svinot uzvaru ar rezultātu 83:74.

Ogrēnieši turnīra tabulā ar vienādu uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci pašlaik ieņem nosacītu septīto vietu, bet, uzvarot šajā mačā, automātiski pakāptos uz piekto pozīciju. Limbažniekiem klājies smagāk, uzvaras gadījumā spējot pakāpties uz astoto pozīciju. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē Ogres komanda izbraukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 74:71. Arī šis mačs bija gana līdzīgs, laukumā ritot bezkompromisu cīņai.

Spēles ievads izvērtās par Sanda Bēta un Venta Veinberga dueli, kurā pirmais guva piecus, bet otrais sešus punktus, mazliet vairāk nekā minūtes laikā. Līdz pirmās ceturtdaļas vidum viesi izvirzījās vadībā ar 12:7, bet izrāvienu noslēdza ar deviņu punktu pārsvaru. Ogrēniešiem izdevās sadeldēt deficītu līdz pieciem punktiem, bet ceturtdaļa tika zaudēta ar rezultātu 13:20.

Līdzīgi kā pirmās ceturtdaļas sākumā, limbažnieki realizēja divus tālmetienus, izceļoties Veinbergam un Ingusam Immeram. Tādējādi rezultāta starpība pieauga līdz 10 punktiem. Ogrēnieši atspēlējās pamazām, ceturtdaļas gaitā esot vairākiem periodiem, kad neviena no komandām nespēja tikt pie punktiem. Pirmā puslaika izskaņā Madars Kokins jau sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet pēdējais vārds palika Veinbergam - 39:36.

Otro puslaiku labi sāka Raimonds Pabrieža, palīdzot savai komandai veikt 10:2 izrāvienu. Ogrēnieši bija uz viļņa, iekrājot arī sešu punktu pārsvaru (51:45). Trešās ceturtdaļas otrajā pusē viesi atguvās, sadeldējot rezultāta starpību līdz diviem punktiem. Ceturtdaļas izskaņā iesāktais tika turpināts, kas beidzās ar vadības grožu atgūšanu (57:56). Ceturtdaļas pēdējā minūtē bija gana rezultatīva, noslēdzoties ar rezultātu 61:61. Līdz ar to mača liktenis izšķīrās noslēdzošajās 10 minūtēs. Ceturto ceturtdaļu ar pieciem punktiem pēc kārtas sāka Bēts. Turpinājumā izrāviens sasniedza 10:2 piecās minūtēs, ogrēniešiem sperot platu soli uzvarai (71:63). Ceturtdaļas otrajā pusē limbažnieki saņēmās, sadeldējot deficītu līdz četriem punktiem, bet uzreiz tiekot atsēdināti atpakaļ pēc Bēta precīzā tālmetiena. Pēdējās divās minūtēs brīnumi nenotika, Ogres komandai vēlreiz pārspējot limbažniekus ar rezultātu 83:74.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 21 punktu bija Sandis Bēts, bet attiecīgi 16 un 13 punkti Raimonda Pabriežas un Dāvida Atelbauera kontā, kurš atdeva arī septiņas rezultatīvas piespēles. Limbažu komandas labā 22 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles atdeva Vents Veinbergs.

LBL2, 1. - 12. vieta, 13. marts

"Ogre/Kumho Tyre-2" - OC "Limbaži" 83:74 (13:20, 23:19, 15:6, 22:13)

"Ogre/Kumho Tyre-2": Bēts 21, Pabrieža 16, Atelbauers 13 (7 rp), Jēkabsons 9 (7 ab), Kokins 8, Brencāns 5, Berkolds 5, Briedis 4, Rocēns 2, Steinbergs.
"Limbaži": Veinbergs 22 (6 rp), Penka 14 (7 ab), Fridrihsons 13 (6 ab), Immers 12 (7 ab), Feierbergs 8, Līcītis 3 (8 ab), Demidovs 2, Cvetkovs.

Izmantotie resursi:
basket.lv