Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

M. Vītols un Pinete pagarina līgumu, Rozītis pievienojas "Jēkabpilij"

Rolands Eliņš

M. Vītols un Pinete pagarina līgumu, Rozītis pievienojas "Jēkabpilij"
Mārcis Vītols
Foto: Jānis Priedītis/BKValmiera.lv

Basketbola klubs "Valmiera" paziņojis par sadarbības turpināšanu ar 22 gadus veco saspēles vadītāju Mārci Vītolu, kurš "Valmierā" spēlēja iepriekšējas sezonas beigās pēc triju sezonu aizvadīšanas "Latvijas Universitātes" komandā. Šodien pirmo treniņu pirms jaunās sezonas aizvadījusi arī "Jēkabpils" vienība, bet "Jūrmala/Fēnikss" paziņojusi par sadarbības turpināšanu ar Uģi Pineti.

Aizvadītajā sezonā Mārcis Vītols "Valmieras" sastāvā LBL aizvadīja tikai desmit spēles un kopā ar to ceturtdaļfinālā atzina "Jūrmala/Fēnikss" pārākumu. "Valmieras" sastāvā viņš vidēji spēlē guva 6,2 punktus un izdarīja 2.5 rezultatīvas piespēles, savukārt sezonas pirmajā pusē LU rindās bija rezultatīvāks - vidēji mačā 10,7 punkti.

Valmieras sporta skolas absolvents Vītols noslēdzis vienošanos ar klubu uz uz vienu sezonu ar iespēju pagarināt līgumu arī uz otro sadarbības gadu.

"Mārcis Vītols ir lielisks pastiprinājums pirmā numura pozīcijā, turklāt ar viņu rēķinamies kā ar pamata saspēles vadītāju,” uzsver „BK Valmiera” ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.” Valmieras Bērnu sporta skolas audzēknis, spēlētājs kurš, ja tā var teikt, ir izaudzis Valmieras jaunatnes basketbola sistēmā, un pēc sekmīgām trīs sezonām „Latvijas Universitātes” rindās, Mārcis ir atgriezies Valmierā, lai turpinātu savu profesionālo karjeru."

"Man ir prieks pievienoties „BK Valmiera”, jo uzskatu tas ir ļoti labs veids kā turpināt savu profesionālo karjeru. Savas basketbolista gaitas sāku tieši Valmierā, tad, uzsākot studijas, pievienojos LU komandai, kur, pateicoties entuziastiskai vadībai, lieliskam treneru korpusam ar Artūru Visocki-Rubeni priekšgalā un komandas čaļiem, aizvadīju trīs ļoti sekmīgas sezonas. Tagad laiks spert soli uz priekšu”, uzsver Mārcis Vītols.

Jau vēstījām, ka "Valmieras" sastāvā atgriezies arī Viktors Iļjins, kurš daļu iepriekšējās sezonas pavadīja īrē šajā klubā, tāpat komandā paliks Edmunds Elksnis, Māris Ziediņš un Kristaps Dārgais, savukārt no "Barons kvartāls" pārnācis Kārlis Apsītis. Komandu nākamajā sezonā trenēs Gatis Melderis, kuram asistēs basketbolista karjeru noslēgušais Sandis Amoliņš.

Pirmo treniņu pirms jaunās sezonas aizvadījusi "Jēkabpils", kura ir pašreizējā bronzas medaļu īpašniece. Galvenais treneris Edmunds Valeiko atklājis, ka treneru kolektīvā uzņemts bijušais LU sieviešu komandas un Latvijas U18 meiteņu izlases treneris Rūdolfs Rozītis: “Gāju uz to, ka jāsper nākamais solis – no LU sieviešu komandas jāpāriet uz vīriešu basketbolu. Tā ir izaugsmes iespēja! Paldies Edmundam Valeiko par uzaicinājumu un Jēkabpils komandai par doto iespēju! Centīšos maksimāli daudz palīdzēt komandai, protams, gribas piepildīt komandas galvenos uzstādījumus un sasniegt mērķi – medaļas. Šobrīd asistēšu treneri visos ikdienas darbos, vairāk strādāšu tieši pie video analīzes.”

Pagaidām komanda trenēja septiņu spēlētāju sastāvā - Rinalds Sirsniņš, Oskars Virsis, Andrejs Šeļakovs, Pāvels Veselovs, Mārtiņš Kravčenko, Jānis Pozņaks un vēl iepriekš oficiāli nepieteiktais Mikus Sokolovs. Sokolovs iepriekšējā sezonā piedalījās 21 "Jēkabpils" spēlē, vidēji gūstot 4,7 punktus, un paudis prieku par atgriešanos komandā.

Par turpmāko sastāva komplektāciju Valeiko atzīst, ka “pie šī jautājuma tiek strādāts visu laiku, katru dienu ir piedāvājumi, kas attiecas tieši uz ārzemju spēlētājiem. Arī latviešu spēlētājus mēs vēl noteikti gribētu komandas sastāvā”. Valeiko atzīst, ka vēlējies sastāvā ieraudzīt Edgaru Leju, taču viņš tomēr spēlēs LU. Treniņdarbam tiks piesaistīti jauni vietējie puiši, kuriem tiks dota iespēja sevi pierādīt.

Sastāvu jaunajai sezonai sāk komplektēt arī aizvadītās sezonas ceturtā labākā komanda "Jūrmala/Fēnikss", kura paziņojusi, ka arī turpmāk komandu pārstāvēs Uģis Pinete, kurš pagājušajā sezonā vidēji mačā guva 8,6 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Pagaidām informācija par Jūrmalas starpsezonu bijusi visai skopa. Bija vien zināms tas, ka komandu vairāk netrenēs Ainars Zvirgzdiņš, kurš turpmāk strādās ar Beļģijas sieviešu komandu "Royal Castors Braine". Par jauno galveno treneri jūlijā tika iecelts Arnis Vecvagars, kurš nesen ar Latvijas U18 vīriešu izlasi izcīnīja astoto vietu Eiropas U18 čempionātā. Tāpat komanda darīja zināmu, ka jaunajā sezonā startēs Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Izmantotie resursi:
Mārcis Vītols turpinās pārstāvēt „BK Valmiera”
BKJekabpils.lv
Jurmala/Fēnikss | Jurmalas basketbola klubs

  +3 [+] [-]

, 2014-08-06 14:52, pirms 10 gadiem
Vītols savulaik Valmieru raka nost kā LU spēlētājs, beidzot dēls atgriezies mājas! Lai veicas!

  +4 [+] [-]

, 2014-08-06 14:57, pirms 10 gadiem
Kas ar tēvočiem Juru un Mišu, vai šajā sezonā vairs Jēkabpils komandā nespēlēs?

     [+] [-]

, 2014-08-06 14:58, pirms 10 gadiem
Vītols ir PG ar smadzenēm un tas Valmieras klubam noderēs un atšķirībā no Gabrāna ir mierīgs pēc rakstura...

  +2 [+] [-]

, 2014-08-06 15:04, pirms 10 gadiem
Agasi rakstīja: Kas ar tēvočiem Juru un Mišu, vai šajā sezonā vairs Jēkabpils komandā nespēlēs?
Miša, ta toč nespēlēs.

     [+] [-]

, 2014-08-06 15:25, pirms 10 gadiem
labi

     [+] [-]

, 2014-08-06 15:29, pirms 10 gadiem
Malači Valmiera, labs pastiprinājums. Valmieriešiem par komandu būs vēl lielāka interese.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-06 17:00, pirms 10 gadiem
Agasi rakstīja: Kas ar tēvočiem Juru un Mišu, vai šajā sezonā vairs Jēkabpils komandā nespēlēs?
zemgroza tēvocis Jura nelegāli šķērsojot robežu spēlēsot Valgā ....

     [+] [-]

, 2014-08-06 17:10, pirms 10 gadiem
Ar atgriešanos, Mārci! Nāksim uz tavām spēlem un atbalstīsim! Forši, ka vēl viens vietējais!

  +1 [+] [-]

, 2014-08-06 22:23, pirms 10 gadiem
Valmieras sporta skola malači, daudz labu spēlētājus "sagatavojusi" lielajam basītim.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-06 23:05, pirms 10 gadiem
Vai Vītols ''Valmierai'' bija vajadzīgs, pirms pievienojās LU? - Nē!
Vai LU sagatavo basketbolistus, kuriem citi uzreiz nenotic? - Jā!
Vai Vītols pateica ''paldies'' LU sistēmai par to, ka varēs pelnīt ar basketbolu? - Cerams!

Tā turpināt!