Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vai Kuksikam izdosies iekļūt Eiropas kausa finālā?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vai Kuksikam izdosies iekļūt Eiropas kausa finālā?
Rihards Kuksiks
Foto: pallacanestrovarese.it

FIBA Eiropas kausā klāt četru labāko komandu dueļi, un pirmajā pusfinālā pulksten 19:30 laukumā dosies arī latviešu basketbolists Rihards Kuksiks, kura pārstāvētā Varēzes "Openjobmetis" tiksies ar laukuma saimnieci " Elan Chalon".

Varēzes "Openjobmetis" vietu "Final Four" garantēja, ceturtdaļfināla trešajā mačā ar 105:93, turklāt pirms noslēdzošās ceturtdaļas bija +20, savā laukumā pieveicot Antverpenes "Giants" un sērijā svinot panākumu ar 2-1. "Izskatījās viegli, bet patiesībā nebija. Aizvadījām 30 izcilas minūtes pret smagu pretinieku. Esmu priecīgs par spēlētājiem, klubu, treneriem un līdzjutējiem. Esam lepni par sasniegto rezultātu," pauda Paolo Moreti, komandas galvenais treneris.

Starta pieciniekā laukumā devās arī latviešu basketbolists Rihards Kuksiks, kurš 26 ar pusi minūtēs guva 14 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Viņš realizēja četrus no deviņiem trejačiem, bet komanda tālmetienus izpildīja vēl labāk - desmit no 20 jeb 50% precizitāte. Likumsakarīgi, ka Varēzes "Openjobmetis" ir labākā no četrām komandām aiz tālmetienu līnijas - 42,4%. Turklāt ar katru posmu rezultāts tikai uzlabojās, pret beļģu komandu trīs dueļos trāpot 29 no 56.

FIBA Eiropas kausa ietvaros Varēzes "Openjobmetis" uzvarēja deviņās no desmit spēlēm savā laukumā, taču pusfinālā pretī stāsies mājiniece "Elan Chalon" no Francijas, kura vienīgā izšķirošo fāzi sasniedza, sērijā uzvarot ar 2-0. Ukrainas klubs Južnijas "Khimik" tika pieveikts ar 115:94 un 83:79. Pirmajā duelī divciparu skaitli gūtajos punktos sasniedza seši, otrajā - pieci basketbolisti. Kopā 36 punktus guva uzbrucējs Džeremijs Hazels.

"Esam apmierināti un priecīgi būt šeit. Līdz decembrim sezona bija ļoti smaga, bet pēc janvāra mainījām daļu apkalpojošā personāla, un tagad atrodamies labā balansā - gan fiziski, gan morāli ir laba forma. Līdz ar to gribam mājiniekiem radīt problēmas. Esam gatavi!" pauda galvenais treneris Moreti.

Kuksiks Eiropas kausā laukumā devies 14 spēlēs, vidēji gūstot 8,4 punktus un izcīnot 3,8 atlēkušās bumbas. Laukumā pavadot nepilnas 27 minūtes, viņš realizējis 42,9% metienu.

"Kādu dienu mūsu treneris lika paskatīties uz arēnas griestiem un aplūkot visus karogus un titulus, kurus Varēze ir izcīnījusi. Pēdējā reize bija 1980. gadā. Būt daļai no "Final Four", atrasties šeit un, iespējams, iet līdz galam ir nozīmīgs panākums," pauda "Openjobmetis" aizsargs Daniele Kavaljēro.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

     [+] [-]

, 2016-04-29 12:41, pirms 8 gadiem
un izlasē neņem!

  -1 [+] [-]

, 2016-04-29 13:05, pirms 8 gadiem
Vājinieku kauss!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 13:11, pirms 8 gadiem
Nesaprotu, kāpēc šitas kadrs nav starp izlases kandidātiem?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-29 17:11, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Loģiski, ka viņu neņem uz izlasi, jo viņš nebūtu tajā izlases divpadsmitniekā, tad kāpēc viņu aicināt kā statistu?
Ķur garantija, ka kāds no "garatētajiem" nepagūs satrumēties?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja