Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA Eiropas kausa "Final Four" notiks Francijā

FIBA Eiropas kausa "Final Four" notiks Francijā
Foto: Charlotte Geoffray, elanchalon.com

FIBA Eiropas kausa izcīņas finālčetrinieka turnīrs, kura piedalīsies arī Riharda Kuksika pārstāvētais Varēzes "Openjobmetis", risināsies Francijas pilsētā Šalonā pie Sonas, šodien paziņoja "FIBA Europe".

Lai gan "Final Four" turnīru gribēja rīkot arī Varēzes klubs, tas no 29. aprīļa līdz 1. maijam risināsies "Elan Chalon" komandas mājvietā, arēnā "Coliseum", kurā ir vietas 5000 skatītāju. Šī būs pirmā reize kopš 2001. gada, kad FIBA rīkotā turnīra "Final Four" notiks Francijā. Pirms 15 gadiem Parīzē risinājās FIBA Suprolīgas finālčetrinieka turnīrs.

Pusfinālā savā starpā tiksies tieši "Elan Chalon" un Riharda Kuksika "Openjobmetis", bet otrajā pusfināla pārī Frankfurtes "Fraport Skyliners" mērosies spēkiem ar Krasnojarskas "Enisey" komandu.

"Elan Chalon" komanda 2012. gadā piedzīvoja zaudējumu FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa finālā pret Stambulas "Besiktas", bet "Fraport Skyliners" pērn FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa finālčetrinieka turnīrā palika pēdējā, ceturtajā vietā.

Arī Frankfurte tāpat kā Šalona pie Sonas un Varēze pretendēja uz šīgada "Final Four" sarīkošanu. "FIBA Europe" izpilddirektors Kamils Novaks izteicies, ka izvēle starp trim pilsētām nav bijusi viegla, tomēr viņš ir priecīgs, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma "Final Four" turnīrs risināsies kādā no Francijas pilsētām.

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com