Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

EOC prezidents pilnībā atbalsta FIBA lēmumu diskvalificēt izlases

Agris Suveizda

EOC prezidents pilnībā atbalsta FIBA lēmumu diskvalificēt izlases
Patriks Hikijs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Eiropas Olimpiskās komitejas (EOC) prezidents Patriks Hikijs sarunā ar insidethegames atzina, ka pilnībā atbalsta FIBA lēmumu nepakļaušanās dēļ diskvalificēt virkni Eiropas vadošo basketbola izlašu.

Patriks Hikijs uzskata, ka FIBA rīcība bija nepieciešama, lai pārtrauktu privāto uzņēmumu centienus pārņemt sporta industriju savās rokās: "Jau ilgāku laiku brīdinu par šīm peļņu alkstošajām organizācijām, kas cenšas nolaupīt kontroli pār sportu."

"Ja neiznīdēsim šos centienus jau saknē, tad situācija kļūs nekontrolējama," Hikijs turpināja. "Ja turpināsim to ignorēt, tad nākamreiz attapsimies, ka šīs privātās organizācijas, pār kurām mums nav nekādas kontroles, mēģinās izveidot alternatīvas olimpiskās spēles."

"FIBA rīcība ir absolūti pareiza, un mēs to atbalstīsim, cik vien iespējams," pauda Hikijs. "Pilnībā atbalstu [FIBA ģenerālsekretāra] Patrika Baumana darbības."

Jau esam ziņojuši, ka FIBA un ULEB konflikta dēļ FIBA diskvalificējusi astoņas izlases (Bosniju un Hercegovinu, Horvātiju, Maķedoniju, Melnkalni, Krieviju, Serbiju, Slovēniju, Spāniju), bet brīdinājušas vēl sešas – Grieķiju, Itāliju, Izraēlu, Lietuvu, Poliju un Turciju. Gan diskvalificētajām, gan brīdinātajām dots laiks līdz rītdienai izklāstīt savu pozīciju un pierādīt nevainību.

Izmantotie resursi:
FIBA decision to throw countries out of...

  -2 [+] [-]

, 2016-04-19 20:30, pirms 8 gadiem
Tu tūuuuu

  +1 [+] [-]

, 2016-04-20 09:00, pirms 8 gadiem
Kārtībai jābūt, vienā virtuvē nevar būt 2 šefpavāri.
Savādāk katrs, kuram ienāks prātā, bakstīs uz priekšu savu projektu, pie tam nosmeļot tikai krējumu.