Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pieredzējušais Delfino ar skandālu tiek izmests no Turīnas kluba

Rolands Eliņš

Pieredzējušais Delfino ar skandālu tiek izmests no Turīnas kluba
Karloss Delfīno. Foto: AP/Scanpix

Itālijas basketbola līgas komanda „Fiat Turin” paziņojusi, ka no tās rindām atskaitīts 36 gadus vecais Argentīnas uzbrucējs Karloss Delfīno. Kluba viceprezidents medijiem paskaidroja, ka Delfīno pēc zaudētas spēles nav samierinājies ar savā virzienā raidīto kritiku un „gandrīz viņam uzbrucis fiziski”. Delfīno savukārt norādīja, ka neko nenožēlo savā reakcijā par viceprezidenta izturēšanos.

„Fiat Turin” sezonas pirmo pusi aizvadīja vāji. Eirokausā komanda desmit spēlēs tā arī netika ne pie vienas uzvaras, bet Itālijas līgā šobrīd ieņem tikai 12. vietu ar pieticīgo bilanci 4-8. Zaudēts tikai arī iepriekšējā spēlē pret „Avellino”, un pēc šī savā laukumā piedzīvotā zaudējuma no komandas tika atskaitīts viens no tās vislabāk zināmajiem basketbolistiem, olimpiskais čempions Karloss Delfīno.

Turīnas kluba viceprezidents Frančesko Forni Itālijas medijiem paskaidroja, ka Delfīno no sastāva izmests savas agresīvās izturēšanās dēļ: „Pēc spēles man ar spēlētājiem bija normāla konfrontācija – viņiem bija jāuzņemas atbildība par savu sniegumi pēc zaudējuma. Delfīno bija vienīgais, kurš nevēlējās pieņemt kritiku savā virzienā. Viņš izturējās tik agresīvi, ka tas gandrīz robežojās ar vardarbību pret mani. Ņemot vērā viņa pārspīlēto reakciju, tika pieņemts lēmums ar viņu nekavējoties lauzt līgumu.”

36 gadus vecais Delfīno var lepoties ar panākumiem bagātu karjeru. Viņš bija viens no Argentīnas izlases 2004. gada olimpiskās zelta medaļas kaldinātājiem un kopā ar izlasi guvis daudzus citus panākumus. Delfīno NBA aizvadījis vairāk nekā 500 spēles, pārstāvot Detroitas, Toronto, Milvoki un Hjūstonas vienības. Vidēji mačā viņš guva 8.1 punktu un savāca 3.6 atlēkušās bumbas. Pagājušajā sezonā Delfīno spēlēja kopā ar Jāni Timmu „Baskonia” sastāvā, bet arī tur nepalika ilgi.

Delfīno basketbola portālam „Sportando”, aicināts paskaidrot notikušo, atbildēja, ka viņš labprāt visu darītu vēlreiz tāpat, kā arī viņš izteica cerību, ka Forni drīz atstās komandu: „Viņi domā, ka viņi var pret visiem izturēties kā pret vergiem.”

Jāatgādina, ka vakar Turīnas klubs paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar ASV treneri Leriju Braunu.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/legaba...

     [+] [-]

, 2018-12-28 17:52, pirms 5 gadiem
Iespējams O. Siliņam pagājušajā sezonā bija līdzīga situācija tāpēc nepagarināja līgumu. Vienīgais tagad ir bez līguma.

     [+] [-]

, 2018-12-28 18:34, pirms 5 gadiem
Leriju Braunu uz Latvijas izlasi

     [+] [-]

, 2018-12-28 20:16, pirms 5 gadiem
Brīdī, kad Argentīna vinnēja OS, Delfino bija viens padziļš rezervists un jaunākais džeks (22) komandā. Skola, Nočioni, Džinobili, Montekija, Hermanis - tie bija līderi, kas pusfinālā izjāja USA (Lebrons, Karamele, Aiversons, Dankans utt.) AR ASTOŅIEM PUNKTIEM un finālā vienos vārtos itāļus. Leiši - kā allaž ceturtie.
Pusfinālā Delfino guva apaļus nulle punktus... Tātad "zelta medaļas kaldinātājs"?