Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pārbaudes turnīrā Spānijā ar Laksas līdzdalību testēs basketbolu paplašinātā laukumā

Andrejs Siliņš

Pārbaudes turnīrā Spānijas pilsētā Gvadalaharā, kas risināsies no šodienas līdz otrdienai un kurā piedalīsies ACB līgas klubi, līgas vadība veiks izmēģinājumu, spēles aizvadot paplašinātā basketbola laukumā.

FIBA noteikumi paredz, ka no trīspunktu līnijas līdz sānu līnijai attālums ir 90 centimetri, bet pārbaudes turnīrā Gvadalaharā laukums būs platāks - no trīspunktu līnijas līdz sānu līnijai būs 140 centimetri. Pēc turnīra ekspertu grupa veiks analīzi šādām laukuma izmēru izmaiņām un informēs par rezultātiem arī Starptautisko basketbola federāciju (FIBA), kas potenciāli varētu nākotnē pieņemt lēmumu paplašināt laukuma izmērus.

"Šobrīd starp trīspunktu līniju un laukuma malu ir ļoti maz vietas, kas liek spēlētājiem pieļaut kļūdas, bieži izkāpjot ārpus laukuma. Gan pirms metiena izdarīšanas, gan pirms garāmgājiena uzsākšanas. Redzēsim, vai paplašināts laukums ļaus uzbrukumam kļūt dinamiskākam un apgrūtinās aizsardzību," sacīja ACB sporta un sacensību nodaļas direktors Hoans Roka.

Šobrīd pēc FIBA noteikumiem laukuma garums ir 28 metri, kamēr NBA tas ir 28,65 metri. Arī platums FIBA noteikumos laukumam ir mazāks - 15 metri pret NBA esošajiem 15,24 metriem. Ja NBA laukumos abos stūros no sānu līnijas līdz trīspunktu līnijai ir 91 centimetrs, tad FIBA noteikumos tie ir 90 centimetri. Arī trīspunktu līnijai ir dažādi attālumi - FIBA noteikumi paredz stūros tai atrasties 6,6 metru attālumā no groza centra (NBA - 6,71 metrs), kamēr pārējā trīspunktu zona palielinās līdz 6,75 metriem (NBA - 7,24 metriem).

Pārbaudes turnīrā Gvadalaharā piedalīsies arī Mārtiņa Laksas pārstāvētā "Obradoiro", kas šodien aizvadīs pirmo spēli, tiekoties ar Madrides "Fuenlabrada".

     [+] [-]

, 2018-09-02 10:19, pirms 6 gadiem
Njaaa.. šāds jautājums mani satrauca pirms gadiem 25, spēlējot žilitonu

  +3 [+] [-]

, 2018-09-02 10:42, pirms 6 gadiem
Opā. Šo izlasot Latvijas klubu pārstāvji un sporta zāļu apsaimniekotāji mazliet iesirmoja, jo mūsu ekonomiskajās zālēs, kur nav ne viena lieka centimetra pa labi un pa kreisi, paplašināt spēles laukumu par 1 metru (abās pusēs pa 50cm) ir vienkārši neiespējami! Būs problēmas.