Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns spēlēs un Latiševs tiesās Kazaņā, laukumā tiksies vairāki latvieši

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bertāns spēlēs un Latiševs tiesās Kazaņā, laukumā tiksies vairāki latvieši
Dairis Bertāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

ULEB Eirolīgā trešo spēli aizvadīs Daira Bertāna pārstāvētā un Ainara Bagatska trenētā Turcijas komanda Stambulas "Darussafaka Dogus", kas pulksten 19:00 viesosies pie Kazaņas "Unics". Starp mača tiesnešiem ir arī latvietis Oļegs Latiševs.

Turnīra pirmajā spēlē Stambulas "Darussafaka Dogus" atspēlēja pirmajā trešdaļā iekrāto 14 punktu deficītu un ar 73:70 izbraukumā pieveica Belgradas "Crvena Zvezda". Tomēr pirms piecām dienām sekoja neveiksme mājās pret Milānas "Emporio Armani" ar 80:81. Lai gan turki noslēdzošajā ceturtdaļā veica desmit punktu izrāvienu un tika priekšā, lietuvieša Manta Kalnieša trejacis ļāva viesiem atgriezties vadībā un tikt pie otrā panākuma divās spēlēs.

Aizsargs Dairis Bertāns, kurš iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Spānijā, uzvarā spēlēja 20 minūtes un izcēlās ar 13 punktiem, trāpot abus tālmetienus un visus trīs soda metienus, kā arī savāca trīs atlēkušās bumbas. Savukārt zaudējumā Itālijas čempionei Milānas "Emporio Armani" viņš 12 minūšu un 35 sekunžu laikā iemeta vienu no trim trejačiem un pieļāva vienu kļūdu.

Savukārt Kazaņas "Unics" pirms piecām dienām piedzīvoja otro zaudējumu divās spēlēs – 86:89 pret Bambergas "Brose Basket". Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks. Arī neveiksmē pret "Barcelona" ar 63:69 Krievijas klubam otrajā puslaikā bija divciparu skaitļa pārsvars, kuru neizdevās noturēt.

Kazaņas "Unics" rezultatīvākais spēlētājs ir Kīts Lengfords, kurš vidēji mačā iemetis 19 punktus, ieņemot ceturto vietu Eirolīgas kopvērtējumā. Viņa tuvākais sekotājs Kotijs Klārks, kurš iemetis 14 punktus mačā, savainojuma dēļ nevarēs spēlēt sešas nedēļas. Savukārt Lateiviusa Viljamsa kontā ir 11 punkti un 11 atlēkušās bumbas, un šajā rādītājā viņš ir turnīra līderis.

Uz Eiropas skatuves būs vēl vairāki Latvijas basketbolisti. FIBA Čempionu līgā pulksten 19:00 gaidāms latviešu duelis – Žanis Peiners un Saloniku PAOK uzņems Rolandu Freimani un "Muratbey Usak Sportif".

Abas vienības atklāšanas spēlē cieta neveiksmes – Peiners, kurš guva septiņus punktus, netrāpot nevienu no septiņiem tālmetieniem, trešajā pagarinājumā ar 85:93 piekāpās poļu "Rosa Radom", kas šovakar tiksies ar "Ventspili", bet Freimanis, kurš atzīmējās ar trim neprecīziem trejačiem un savāca četrus punktus 19 minūtēs, ar 65:67 zaudēja Klaipēdas "Neptūnas".

Arī FIBA Eiropas kausā ieraukumu pretējās pusēs cīnīsies latvieši – pulksten 20:30 Ojārs Siliņš un Bonnas "Telekom Baskets" uzņems Dāvi Lejasmeieru un Sēderteljes "Kings". Vācijas komandai tas būs pirmais mačs, kamēr zviedri mājās ar 80:68 apspēlēja beļģu "Belfius Mons". Lejasmeiers laukumā pavadīja 33 minūtes, kuru laikā iemeta 13 punktus, savāca piecas atlēkušās bumbas un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

Pulksten 21:00 laukumā dosies arī "Elan Chalon", kas uzņems "Benfica". Francijas vienība pirms nedēļas ar 86:77 tika galā ar "Brussels". Mareks Mejeris 16 minūtēs iemeta sešus punktus, divus no trim metieniem trāpot gan no spēles, gan no soda līnijas. Arī portugāļiem uzvara pirmajā mačā.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...
Basketball Champions League
International Basketball Federation (FIBA) -...

     [+] [-]

, 2016-10-25 12:33, pirms 8 gadiem
Kaut kā nepārliecina tie rezultāti!

     [+] [-]

, 2016-10-25 13:12, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Kaut kā nepārliecina tie rezultāti!
Pati spēle jau nu arī , īstenībā vavajadzēja būt 2 zāģiem . UNICS vinnēs ar 3-6 punktiem .

     [+] [-]

, 2016-10-25 15:57, pirms 8 gadiem
aizvien līdzīgāks mortenam harketam no a-ha