Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kacikaris kļuvis par "Lokomotiv Kuban" galveno treneri

Andrejs Siliņš

Kacikaris kļuvis par "Lokomotiv Kuban" galveno treneri
Fotis Kacikaris
Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas izlases galvenais treneris Fotis Kacikaris parakstījis trīs gadu līgumu ar vienu no VTB Vienotās līgas bagātākajiem klubiem Krasnodaras "Lokomotiv Kuban", kas aizvadītajā sezonā spēlēja ULEB Eirolīgas "Final Four".

Kacikaris no 2014. gada vada Grieķijas valstsvienību, bet pagājušajā klubu sezonā bija spāņu "Murcia" galvenais treneris, sezonu noslēdzot septītajā vietā un iekļūstot ceturtdaļfinālā. Jaunajā sezonā Kacikaris vadīs "Lokomotiv Kuban", kas palika bez trenera brīdī, kad cits grieķis Georgioss Barcokass pameta Krasnodaru un pievienojās "Barcelona" klubam. Līgums ar Kacikari parakstīts uz trim sezonām, taču jau pēc pirmās klubam būs opcija vienpusēji pārtraukt līgumu.

Kacikarim jau bijusi saistība ar Krieviju, taču sadarbība izvērtās nepatīkama. Proti, 2012. gadā pēc Deivida Blata aiziešanas Krievija nolīga Kacikari par izlases vadītāju. Tomēr konfliktu dēļ Kacikaris tā arī nenovadīja nevienu spēli un vēl pirms "EuroBasket 2013" finālturnīra atstāja amatu.

"Lokomotiv Kuban" pagājušajā sezonā iekļuva Eirolīgas "Final Four", izcīnot trešo vietu. Savukārt Krievijas atklātajā čempionātā jeb VTB līgā piedzīvoja zaudējumu jau ceturtdaļfinālā, ar 0-3 sērijā piekāpjoties Maskavas apgabala "Khimki". Līdz ar to jaunajā sezonā "Loko" atkal būs spiesta startēt pēc prestiža otrajā Eiropas klubu turnīrā ULEB Eiropas kausā, kur būs vienā (D) grupā ar "Valencia", "Union Olimpija", Jeruzalemes "Hapoel", Ulmas "ratiopharm" un Rolanda Šmita pārstāvēto Madrides "Fuenlabrada".

Tieši 49 gadus vecā Kacikara vadībā Jāņa Blūma pārstāvētā "Bilbao" komanda 2011. gadā tika līdz Spānijas čempionāta finālam, bet 2013. gadā, spēlējot jau bez Blūma, Kacikaris aizveda komandu līdz Eiropas kausa finālam.

     [+] [-]

, 2016-07-25 19:53, pirms 8 gadiem
Cik ilgi Krasnodarai turēsies nauda? ...saprotama lieta, ka nauda šajā novadā nonāca dēļ Soču olimpiādes celtniecības...kàdam laikam sazagtās naudas no olimpiādes budžeta (dārgākās ziemas olimpiskās spēles) novada saimniekam vajadzētu pietikt, lai uzturētu futbola klubu krievu premjerlīgà un basketbola klubu VTB, taču kaut kad jau beigsies...