Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Enisey" leģionāram Kūperam 23 rezultatīvas piespēles VTB līgas spēlē

Rolands Eliņš

"Enisey" leģionāram Kūperam 23 rezultatīvas piespēles VTB līgas spēlē
Donels Kūpers
Foto: Basket-enisey.ru

Šodienas vienīgajā VTB Vienotās līgas mačā "Enisey" ar 95:86 pārspēja "Astana" vienību, un uzvaras iemesli nav tālu jāmeklē, proti "Eniset" aizsargs Donels Kūpers izdalīja 23(!) rezultatīvas piespēles, kas ir jauns līgas rekords.

"Astana" pirms šodienas spēles bija astotajā pozīcijā VTB līgā, taču zaudējums pret "Enisey" nostāda to uz viena pakāpiena ar "VEF Rīga". Abām komandām 15 spēlēs ir pa sešām uzvarām un tās dala astoto un devīto vietu.

"Enisey" spēles pirmo puslaiku noslēdza trīs punktu iedzinējos, taču lieliski aizvadīja trešo ceturtdaļu, uzvarot tajā 31:15. "Astana" gan vēl atbildēja ar pēdējo izrāvienu, taču pie uzvaras netika un zaudēja 86.95.

Ar 31 punktu "Astana" sastāvā izcēlās Niks Keiners-Medlijs, kuram arī 11 atlēkušās bumbas, bet 16 rezultatīvas piespēles Džerijam Džonsonam. Šis skaitlis gan palika ēnā, jo "Enisey" aizsargam Donelam Kūperam spēles oficiālajā protokolā fiksēts vēl neticamāks rādītājs, proti, 23 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējo VTB līgas rekordu Kūpers pārspēja par piecām rezultatīvajām piespēlēm, turklāt atzīmējās arī ar 13 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām nospēlētajās 30 minūtēs. Savukārt par rezultatīvāko šajā mačā kļuva cits amerikānis Teriko Vaits, kurš "Astana" grozā sabēra 33 punktus, to skaitā piecus tālmetienus.

Kūpers ir 24 gadus vecs spēlētājs, kurš pirmo sezonu pēc universitātes pabeigšanas aizvadīja Grieķijas PAOK komandā, bet "Enisey" pievienojās šīs sezonas sākumā. Vidēji spēlē 183 cm garais basketbolists izcēlies ar 9,8 punktiem un 8,5 rezultatīvām piespēlēm, un šajā rādītājā ir visas līgas līderis.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ

     [+] [-]

, 2015-01-24 18:46, pirms 9 gadiem
Laikam visi njem piemeeru no bagija speeles.

     [+] [-]

, 2015-01-24 20:57, pirms 9 gadiem
Tikko basketbola guru Kalniņš Bullzzeye raidījumā lepni teica, ka Enisey ir vājākā VTB līgas komanda..kas tās par muļķībām, Ģirt!?