Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas klubi turpina intensīvi komplektēties

Eirolīgas klubi turpina intensīvi komplektēties
Jānis Blūms nav vienīgais, kas ticis pie līguma ar Eirolīgas klubu
Foto: acb.com

Šīs nedēļas laikā vairāki vadošie Eiropas klubi, kas startē ULEB Eirolīgā, paziņojuši par jaunumiem attiecībā uz nākamo sezonu un noslēgtajiem darījumiem.

Pagaidām divi Latvijas spēlētāji Eirolīgā

Latvijas basketbolam patīkamākais jaunums pienāca otrdien, kad Spānijas klubs "Bilbao Basket" paziņoja par līguma pagarināšanu ar Jāni Blūmu. Vienošanās tika panākta jau uzreiz pēc sezonas beigām, bet par to tika paziņots vien šonedēļ. Blūms gan nav vienīgais latvietis, kam ir līgums ar Eirolīgas klubu, jo Ļubļanas "Union Olimpija" sastāvā joprojām ir Dāvis Bertāns.

Cerīga situācija rādās ar vēl viena Latvijas basketbolista nokļūšanu Eirolīgā. Tas būs Kristaps Valters, kurš ar Spānijas klubu Malagas "Unicaja" jau pirms kāda laika ir panāca vienošanos, bet darījums drīzumā varētu kļūt oficiāls.

Eidsons uz Barselonu, jauni līgumi Vazkezam un Maiklam

Pagājušās sezonas Spānijas ACB līgas čempioni Barselonas "Regal Barcelona" nolīguši amerikāņu uzbrucēju Čaku Eidsonu, kurš pārnāk no Telavivas "Maccabi". 31 gadu vecais basketbolists, kurš savulaik ļoti veiksmīgi spēlēja Viļņas "Lietuvos Rytas", bija viens no daudzpusīgākajiem "Maccabi" spēlētājiem - 22 mačos Eirolīgā vidēji 9,7 punkti, 4,3 atlēkušās bumbas un 3,5 rezultatīvas piespēles, bet 32 spēlēs Izraēlas līgā vidēji 10,1 punkts, 4,3 atlēkušās bumbas un 4,6 rezultatīvas piespēles. Līgums ar Eidsonu noslēgts uz divām sezonām. Tāpat Barselonas klubs paziņojis, ka nepaturēs divus amerikāņus - Alanu Andersonu un Terensu Morisu.

Vēl šīs nedēļas laikā Barselona pagarināja līgumu uz diviem gadiem ar amerikāņu uzbrucēju Pītu Maiklu, kā arī vietējo spēlētāju Franu Vazkezu. Tas nozīmē, ka Vazkezs joprojām nedodas uz NBA, lai arī Orlando "Magic" savulaik draftā viņu izvēlējās ar augstu numuru.

Līgumus slēdz arī Krievijas klubi un "Maccabi"

Neilgi pēc Krievijas čempiontitula izcīnīšanas Maskavas CSKA paziņojis par vairākiem darījumiem. Oficiāli apstiprināts jau sagaidāmais papildinājums Nenada Krstiča personā, kurš pārnāk no NBA. Tāpat vēl uz diviem gadiem pagarināts līgums ar lietuviešu uzbrucēju Ramūnu Šiškausku un spēka uzbrucēju Andreju Voronceviču, bet klāt nācis dominikāņu izcelsmes amerikāņu aizsags Semijs Mehia pēc ļoti labas sezonas Francijas vicečempionos "Cholet Basket". Gaidāms, ka Mehia ieņems Tradžana Lengdona vietu, kurš paziņojis par karjeras beigām.

Cits Krievijas klubs Kazaņas "Unics", kas nākamsezon debitēs Eirolīgā, paziņojis par līguma pagarināšanu uz diviem gadiem ar rezultatīvo amerikāņu aizsargu Terelu Laideju, kuram šajā klubā pavadītas jau trīs sezonas. Tāpat klāt nāks austrāliešu centru Natanu Džavai, kurš aizvadīto sezonu spēlēja Belgradas "Partizan".

Tikmēr Telavivas "Maccabi" ar prieku paziņojis par Izraēlas izlases basketbolista Jotama Halperina atgriešanos, kurš iepriekšējās trīs sezonas bija Grieķijas kluba "Olympiacos" sastāvā. Tāpat "Maccabi" pagarinājis līgumu ar citu izraēlieti Guju Pnini, bet klāt nācis amerikāņu saspēles vadītājs Džons Šaiers. Līdz šim Šaiers vislabāk sevi pierādījis koledžu basketbolā, kur bija slavenās Djūkas universitātes līderis, bet pagājušajā sezonā veselības problēmu dēļ (acs savainojums) īsu brīdi pabija NBA pirmssezonas treniņnometnē Losandželosas "Clippers", bet vēlāk D-Līgā.

Vairāki darījumi no Turcijas klubiem

Dažas dienas pēc Turcijas čempiontitula iegūšanas Stambulas "Fenerbahce" paziņojis par diviem papildinājumiem no Adrijas līgas - horvāts Bojans Bogdanovičs pārnāks no Zagrebas "Cibona", bet amerikānis Džeimss Gists no Belgradas "Partizan". Stambulas klubs visticamāk sastāvā nepaturēs arī abus lietuviešus - Šarūnu Jasikēviču un Darjušu Lavrinoviču.

Otrs Stambulas klubs, kas startēs Eirolīgā, "Efes Pilsen" nākamsezon solās būt ne mazāk ambiciozs un paziņojis par vairākiem darījumiem. No Valensijas "Power Electronics" pārpirkts Duško Savanovičs (summa, ko "Efes Pilsen" klubs samaksājis Valensijai, esot mērāma ap miljonu eiro). Savanovičs pagājušajā sezonā bija viens no "Power Electronics" līderiem, ar ko izpelnījās "Efes Pilsen" uzmanību. Vēl "Efes Pilsen" pagarinājis līgumu ar trīs turkiem - Keremu Tunčeri, Sinanu Guleru un Cenku Akjolu.

Visbeidzot - divi savu valstu čempioni pagarinājuši līgumus ar saviem amerikāņiem. Vācijas čempioni Bambergas "Brose Baskets" turpinās sadarbību ar uzbrucēju Keisiju Džeikobsenu, bet Itālijas labākais klubs Sjēnas "Montepaschi" izmantojis opciju pagarināt līgumu ar saspēles vadītāju Bo Makelebu.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

  -3 [+] [-]

, 2011-06-23 09:53, pirms 13 gadiem
Blumiņam ta bilde gan tada pikanti smieklīga

  -1 [+] [-]

, 2011-06-23 09:55, pirms 13 gadiem
A vai tad broose basket newēlejas Timmu nemt ka jaboksona aizstajeju,vai dublieri?

  +3 [+] [-]

, 2011-06-23 10:38, pirms 13 gadiem
Ja kaut ko nejaucu tad Džons Šaiers pie Djukas bija labs, baltais ar labu piespēli un labu metienu, eiropa šim varētu būt tieši laikā!

  -1 [+] [-]

, 2011-06-23 12:03, pirms 13 gadiem
Z-biss, sen nav bijushi 3eiroligas speeleetaaji, bet ceru , ka buus 2

     [+] [-]

, 2011-06-23 12:43, pirms 13 gadiem
Uncaja un Fuenlabrada piedava vienadu piķi Valteram,it ka Valters grib no Unicajas par 100 štukām vairak erikus,pašlaik Unicaja meklee čunguru.Tāpec ligums nav parakstits

     [+] [-]

, 2011-06-23 13:29, pirms 13 gadiem
Langdons jau beidz?!Izcila Eiropas karjera šim Duke audzēknim.