Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Nespējām pielāgoties "Maccabi" aizsardzības sistēmām"

Andrejs Siliņš

Muižnieks: "Nespējām pielāgoties "Maccabi" aizsardzības sistēmām"
"Ventspils" treneris Dāvis Čoders un galvenais treneris Kārlis Muižnieks
Foto: bkventspils.lv

Pēc zaudējuma Rišonas "Maccabi" FIBA Eiropas kausa astotdaļfināla pirmajā spēlē "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks kā zaudējuma iemeslus minēja kļūdas, nepareizu lēmumu pieņemšanu, nespēju ierobežot pretinieku līderus un vājo soda metienu precizitāti, taču uzsvēra, ka, neraugoties uz to visu, iespēja uzvarēt bijusi.

Treneris, pirmkārt, norādīja tehniskā brāķa daudzumu: "Protams, pieļaut 26 kļūdas - tas ir ļoti daudz. Nevēlos attaisnoties, taču kļūdām ir savi iemesli. Piemēram, pretinieks bieži mainīja aizsardzības sistēmas un mūsu spēlētāji nespēja tām laicīgi pielāgoties. Kā mainījās viņu aizsardzības sistēma, tā mūsu spēlētājiem bija jāpārslēdz domāšana. Šādās situācijās ir svarīgs domāšanas ātrums, ātra lēmumu pieņemšana un, vēlams, pareizu lēmumu pieņemšana. Diemžēl, bet ar pareizo un ātro lēmumu pieņemšanu mums bija problēmas..."

"Mēs zinājām, ka pretinieku sastāvā ir divi izteikti līderi, uz kuriem balstās viņu spēle. Ar šo spēlētāju neitralizāciju tikām galā tikai daļēji. Laionss realizēja sešus tālmetienus, taču daļa no tiem bija ļoti apgrūtināti. Par viņa pieskatīšanu man it kā nav ko spēlētājiem pārmest, jo viens otrs viņa tālmetiens tiešām bija neticams. Toties ar Monro nespējām tik galā," Muižnieks uzsvēra, ka nav izdevies tikt galā ar pretinieku līderiem.

"Vēl viens iemesls, kāpēc zaudējām, bija vājais metienu procents soda metienos. Esam aizmetuši garām desmit soda metienus un, kā rādās spēles beigu rezultāts, tad, realizējot kaut pusi no neiemestajiem, viss varēja būt daudz citādāk. Plus vēl šādās saspringtās spēlēs ir jānopelna veiksme. Pat neskatoties uz daudziem zaudējuma iemesliem, mums bija iespēja uzvarēt, bet acīmredzot šovakar nebijām nopelnījuši veiksmi. Pēc nedēļas būs atbildes spēle un tajā varēs piedalīties arī Deriks Nikss. Pagaidām grūti pateikt, kā viņš izskatīsies spēlē, jo līdz šim ar mums aizvadīja tikai, teiksim tā, pusotru treniņu. Viņš ir izgājis medicīniskās pārbaudes un fiziskos testus, bet par to, cik lielā mērā viņš jau ir gatavs palīdzēt komandā laukumā, varēs spriest šajā nedēļā. Debija paredzēta trešdien Ogrē."

"Maccabi" galvenais treneris Šarons Drukers uzsvēra savas komandas labo sniegumu aizsardzībā, bet piebilda, ka šajā sērijā vēl nekas nav galā: "Esmu lepns ar saviem puišiem, kas aizvadīja solīdu spēli, it sevišķi aizsardzībā. Mēs, protams, zinājām, ka gaida smaga spēlē, jo pretī stājās komanda, kas savā apakšgrupā uzvarēja un to nedrīkstējām nerespektēt. Puiši iznāca laukumā, lai cīnītos un darīja to visa mačā garumā, kas arī ļāva uzvarēt. Taču tā ir tikai pirmā uzvara, tā kā jāturpina strādāt tik pat smagi. Spēļu grafiks mums nav vienkāršs, jo trešdien gaidāma arī nacionālā čempionāta spēle."

Otrais mačs sērijā līdz divām uzvarām paredzēts 28. februārī Rišonā pulksten 20:00.

Izmantotie resursi:
BK Ventspils

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-22 11:17, pirms 8 gadiem
Kurzemes Petjka VB rakstīja: Kāda tur aizsardzības sitēma? Bardaks un haoss kā vienā, tā arī otrā laukuma galā
nu paljubasu ventinji izskatijas daudz labak neka krievu vafelju projekts

  -2 [+] [-]

, 2016-02-22 11:32, pirms 8 gadiem
abs-1982 rakstīja: nu paljubasu ventinji izskatijas daudz labak neka krievu vafelju projekts
Ar ko Ventspils ir labāki par Vef?
1 uzvara reg. sezonā vēl neļauj izdarīt vispārīgus secinājumus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-02-22 11:49, pirms 8 gadiem
Statistika nemelo:
VTB
15. VEF G 20, W 5, L 15
Aizmugurē tikai nīkuļi gruzīnu Vita .

  +4 [+] [-]

, 2016-02-22 13:24, pirms 8 gadiem
Kaut kāds plānprātiņu saiets... Par spēli varat kaut ko pateikt, nevis tikai "tu esi lohs - tu pats esi lohs" ??!!

Ir Rišona ņemama, bet jānotic tam ir pašiem! Ceru, Žaņa spēle būs pienākusi un Mičels pamodīsies! Turklāt šamie nezinās, ka BKV spēle ar Niksu