Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Dončičs: "Katram uzbrukumam ir nozīme, un tieši ar tādu attieksmi spēlējām"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dončičs: "Katram uzbrukumam ir nozīme, un tieši ar tādu attieksmi spēlējām"
Luka Dončičs
Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Spānijas basketbola grands Madrides "Real" ir kā ģimene, tāpēc ir prieks būt šajā komandā, pēc uzvaras ULEB Eirolīgas finālā sacīja viens no vienības līderiem Luka Dončičs. "Real" svētdien desmito reizi tika kronēts par Eiropas labāko basketbola klubu, Eirolīgas finālā ar 85:80 pārspējot pagājušā gada čempionus Stambulas "Fenerbahce Doguš".

"Man trūkst vārdu, tas ir kaut kas lielisks. Cīnījāmies līdz pat beigām, un esmu priecīgs redzēt komandas biedrus un trenerus ar zelta medaļām kaklā. Esmu ļoti laimīgs," turnīra rīkotāji citē vien 19 gadus veco Dončiču, kurš tika nosaukts ne tikai par ULEB Eirolīgas sezonas vērtīgāko basketbolistu, bet šādu apbalvojumu saņēma arī finālčetrinieka ietvaros. "Cilvēki ir apsprieduši manu spēju tik galā ar spiedienu tieši atbildīgākajos brīžos, tomēr katru reizi, kad esmu laukumā, es no tā gūstu prieku. Katram uzbrukumam ir nozīme, un tieši ar tādu attieksmi mēs spēlējām."

"Panākumu stūrakmens bija komandas vienotība - vienalga, uzvaram vai zaudējam. Man šajos spēlētājos ir ticība, un mēs paveicām lielisku darbu. Esmu priecīgs atrasties Madridē, jo mēs esam kā ģimene," izteicās Dončičs, kurš ir viens no favorītiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā.

Tikmēr "Real" galvenais treneris Pavlo Laso norādīja, ka sezonas laikā komandu piemeklējušas pamatīgas veselības likstas, tomēr vienība spēja tām tikt pāri. "Mēs fināla laikā ne reizi nešaubījāmies par spēles plānu. Varbūt vienīgi pašās beigās, jo "Fenerbahce Doguš" ir komanda ar lielu sirdi. Tomēr visi bija gatavi un paveica savu darbu," izteicās Laso. "Šī ir visas komandas uzvara. Visu sezonu bijām vienoti."

Savukārt "Fenerbahce Doguš" stūrmanis Žeļko Obradovičs apsveica pretiniekus ar uzvaru un uzslavēja "Real" ar spēju atgūties no daudzajām traumām. "Madrides vienība finālā apliecināja, kas tā ir par komandu. Pelnīta uzvara. Tomēr par spīti zaudējumam esmu lepns par savem spēlētājiem - gan par sezonā paveikto, gan par spēju atkal sasniegt finālu," izteicās Obradovičs. "Mača likteni izšķīra detaļas. Nespēlējām aizsardzībā tā, kā to darām parasti. Ceru, dažiem basketbolistiem šī būs laba pieredze nākamajam gadam, lai mēs varētu atgriezties finālčetrinieka sacensībās."

"Padies turnīra rīkotājiem, ka viņi ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensības rīkoja manā pilsētā Belgradā. Organizācija šeit bija perfekta," prieku pauda Obradovičs.

Savukārt viens no Stambulas kluba līderiem Luidži Datome norādīja uzsvēra, ka komandai jābūt lepnai par sasniegto. "Tas ir fināls. Protams, spēlētāji ir sarūgtināti, bet nevaram vienu dienu būt laimīgi, bet otru - bēdīgi. Mums ir jābūt lepniem par šo sezonu un bēdīgiem par rezultātu finālā," atzina Datome.

Izmantotie resursi:
LETA