Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Aģents: "NBA ģenerālmenedžeriem jāsaprot, ka Švedam nekas vairs nevienam nav jāpierāda"

Andrejs Siliņš

Aģents: "NBA ģenerālmenedžeriem jāsaprot, ka Švedam nekas vairs nevienam nav jāpierāda"
Aleksejs Šveds
Foto: vtb-league.com

Serbu aģents Obrads Fimičs atklājis, ka viens no viņa spožākajiem klientiem, krievu aizsargs Aleksejs Šveds šovasar atteicis četru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu piedāvājumiem, lai paliktu Maskavas apgabala "Khimki" rindās.

"Katru vasaru NBA komandas ir ieinteresētas par Švedu. Šovasar līgumu ar viņu mēģināja parakstīt "Pelicans", "Timberwolves", "Grizzlies" un "Suns". Labākais piedāvājums bija ap četriem miljoniem dolāru sezonā. Tāpat tika piedāvāti divi minimālie līgumi. Skatījāmies pēc līguma uz vienu sezonu, taču neviens piedāvājums mūs neapmierināja," atklāts intervijā "Izvestia" bija Fimičs.

"NBA ģenerālmenedžeriem jāsaprot, ka Švedam nekas vairs nevienam nav jāpierāda. Viņš jau ir parādījis savu meistarību, NBA nospēlējot trīs sezonas. Viņš saņēma piedāvājumu piedalīties Visu zvaigžņu spēles pirmgadnieku spēlē, Ņujorkā viņš vidēji guva 15 punktus. Šveda līgumam būtu jābūt divreiz lielākam nekā tika piedāvāts," pārliecināts ir aģents.

"Šveds spēlē savā dizmtenē, gandrīz savā pilsētā, viņam ir līgums ar labu komandu. "Khimki" ir lielas ambīcijas - uzvarēt VTB līgā un tikt Eirolīgas "Final Four". Aleksejs ir gatavs rakstīt "Khimki" vēsturi, bet ne viss ir atkarīgs tikai no viņa. Pagājušajā sezonā komandai nebija metēju. Šovasar Himki tika pie jauna saspēles vadītāja un vairākiem snaiperiem," Fimičs pauda cerību, ka Šveda pārstāvētā komanda šosezon sasniegs ko vairāk.

Pagājušajā sezonā "Khimki" spēlēja VTB līgas finālā, kur piekāpās Maskavas CSKA, bet ULEB Eirolīgā ar 16 uzvarām 30 mačos ierindojās astotajā vietā un ceturtdaļfinālā sērijā ar 1-3 atzina tās pašas CSKA pārākumu. Šveds ar vidēji mačā 21,8 punktiem saņēma Alfonso Forda balvu kā sezonas rezultatīvākais spēlētājs, bija otrais efektīvākais spelētājs un tika iekļauts otrajā simboliskajā pieciniekā.

29 gadus vecais Šveds NBA uzspēlēja no 2012. līdz 2015. gadam. Parakstījis trīs gadu līgumu ar "Timberwolves" par vairāk nekā deviņiem miljoniem dolāru, Šveds Minesotā uzkavējās divas sezonas, bet pēdējā izceļojās pa Filadelfiju, Hjūstonu un Ņujorku. "Knicks" rindās Šveds aizvadīja 16 mačus un vidēji 26 minūtēs guva 14,8 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas un atdeva 3,6 rezultatīvas piespēles.

2015. gada vasarā Šveds atgriezās dzimtenē, parakstot trīs gadu līgumu ar "Khimki" un kļūstot par vienu no Eiropā vislabāk pelnošajiem basketbolistiem (ap trim miljoniem dolāru sezonā). Pagājušā gada vasarā Šveds pagarināja līgumu, kas būs spēkā līdz 2020. gada vasarai, taču Fimičs atklāja, ka arī nākamvasar nopietni izskatīs piedāvājumus no NBA klubiem.

Izmantotie resursi:
https://iz.ru/779479/timur-ganeev/a...

  +6 [+] [-]

, 2018-08-20 22:57, pirms 6 gadiem
Ja viņam nekas nav jāpierāda tad lai sēž Himkos!

Pat LBJ katru gadu kkas ir jāpierāda, bet redz Ļoham no Himkiem nekas nav jāpierāda!

Ļoha ir aizsardzības monstrs!

  -2 [+] [-]

, 2018-08-20 23:36, pirms 6 gadiem
Ja godīgi viņš ir viens no labākajiem Eiropas spēlētājiem, žēl, ka NBA viņu nenovērtē. Protams, ka Šveds grib lielāku spēles laiku, bet uz 15 minūtēm būtu cienīgs pretendēt. Cerams, nākamgad vēl uzkapās NBA, lai arī maz ticams. Protams defs viņam ir garām, bet uzbrukums ir ļoti labs

  +3 [+] [-]

, 2018-08-20 23:55, pirms 6 gadiem
NBA svarīgākais ir cik tu esi labs 1 pret 1 un cik labs aizsardzībā. 1 pret 1 ziņā NBA ir pilna ar Šveda līmeņa spēlētājiem. Tad savukārt aizsardzībā viņš ir viduvējība. Un neatgriezīsies viņš NBA,jo viņam tur vajadzēs atkal sevi pierādīt,bet Himkos viņš ir karalis.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-21 00:01, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Ja godīgi viņš ir viens no labākajiem Eiropas spēlētājiem, žēl, ka NBA viņu nenovērtē. Protams, ka Šveds grib lielāku spēles laiku, bet uz 15 minūtēm būtu cienīgs pretendēt. Cerams, nākamgad vēl uzkapās NBA, lai arī maz ticams. Protams defs viņam ir garām, bet uzbrukums ir ļoti labs
Tu laikam nezini kāds viņš bija NBA laikos.Reāls gailis,kas skraida bez galvas.Bez bumbas gaužām nederīgs.Aizsardzībā viņu drāztu caurumos bez vazelīna

  +1 [+] [-]

, 2018-08-21 03:18, pirms 6 gadiem
nav jāpierāda, kā tad ar sētas puikām jau krutāk spēlēt. Bet NBA var arī pa pakaļu dabūt. Šamējais samācījies no krieviem kā mīzt miksēs no asv

  +2 [+] [-]

, 2018-08-21 09:16, pirms 6 gadiem
Ļoti atgādina to pasaciņu par lapsu un vīnogām. NBA neņem Švedu par spīti aģenta pūlēm - tātad Švedam NBA neesot vajadzīga. Un jocīgi to dzirdēt tieši no aģenta, jo jauna līguma gadījumā ar NBA aģents neslikti nopelnītu. P.S.NBA ir jāstrādā, arī uz komandu, Himkos komanda strādā tikai uz Švedu. Apniks tas Himkiem - un Šveda "zvaigzne" momentā norietēs.