Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

65 gadu vecumā miris "Trail Blazers" un "Seahawks" īpašnieks Alens

Andrejs Siliņš

65 gadu vecumā miris "Trail Blazers" un "Seahawks" īpašnieks Alens
Pols Alens, Foto: AP / Scanpix

Pirmdien 65 gadu vecumā miris Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un amerikāņu futbola līgas (NFL) klubu Portlendas "Trail Blazers" un Sietlas "Seahawks" īpašnieks Pols Alens.

Biznesa magnāts Alens bija līdzdibinātājs pasaules milzim datoru tehnoloģijās "Microsoft", taču naktī uz otrdienu pēc Latvijas laika zaudēja cīņu ar ļaundabīgu audzēju. Alena bagātību vērtība tika lēsta vairāk nekā 17,5 miljardu eiro apmērā.

Alens bija arī filantrops un dažādu kultūras un mākslas novirzienu atbalstītājs. 1988. gadā Alens par 70 miljoniem dolāru iegādājās Portlendas "Trail Blazers", bet 2018. gada sākumā "Forbes" atzinumā kluba vērtība sasniedza 1,3 miljardus dolāru. 1996. gadā Alens iegādājās NFL vienību"Seahawks", kas atrodas Alena dzimtajā Sietlā. Savukār t 2009. gadā Alens kļuva par vienu no īpašniekiem klasiskā futbola klubam Sietlas "Sounders".

Pēc Alena nāves sporta klubu īpašumdaļas nonākušas viņa māsas Džoudijas Alenas īpašumā. Pols un Džoudija savulaik kopā uzsāka filmu producēšanas uzņēmumu.