Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Nogueira no "Raptors" pārceļas uz Šmita bijušo komandu "Fuenlabrada"

Rolands Eliņš

Nogueira no "Raptors" pārceļas uz Šmita bijušo komandu "Fuenlabrada"
Lukass Nogueira. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Brazīlijas centra uzbrucējs Lukass Nogueira oficiāli pievienojies Spānijas basketbola komandai „Montakit Fuenlabrada”, paziņojis klubs.

„Mēs ilgi gaidījām iespēju, kad varēsim iegūt sastāvā šādu spēlētāju,” kluba paziņojumā citēts sporta direktors Ferans Lopess. „Lukasa Nogueiras klātbūtne komanda nozīmē lielu pastiprinājumu atlētismā, cīņā zem groziem, aizsardzībā un arī pieredzē. Reizē tas arī palīdzēs mums padarīt savu basketbolu atraktīvāku.”

Lukass Nogueira ir 26 gadus vecs Brazīlijas spēlētājs, kurš iepriekšējās četras sezonas pavadīja NBA klubā Toronto „Raptors”. 2.13m garais spēlētājs 2013. gada draftā tika izvēlēts ar 16. numuru, taču vēl vienu sezonu pēc drafta viņš palika savā klubā Spānijā „Estudiantes” sastāvā.

Nacionālajā basketbola līgā Nogueira palīdzēja „Raptors” izaugsmē un kļūšanā par vienu no Austrumu konferences favorītēm, taču viņa spēles laiks nebija liels. 141 NBA spēlē viņš desmit reizes devās sākumsastāvā, vidēji mačā guva 3.2 punktus un savāca 2.8 atlēkušās bumbas, kā arī izcēlās ar vidēji vienu bloķētu metienu. Savā NBA karjerā Nogueira arī vairākas reizes tika nosūtīts uz Attīstības līgu, bet šovasar nesaņēma kvalifikācijas līguma piedāvājumu no Toronto un kļuva par brīvo aģentu.

Spānijas komanda „Fuenlabrada” aizvadītajā sezonā ieņēma devīto vietu, kas bija komands otrs augstākais sasniegums kopš 2011. gada. Komandu pārstāvēja arī latvietis Rolands Šmits, kurš gan ar Nogueiru kopā nespēlēs, jo veicis jau iepriekš plānoto pievienošanos „Barcelona”, kuras sastāvā Šmits šodien oficiāli tika prezentēts medijiem kopā ar citiem komandas jaunpienācējiem.

Spānijas ACB līgas jaunā sezona sāksies 29. septembrī.

Izmantotie resursi:
Lucas Nogueira jugará en el Montakit...
https://www.fcbarcelona.cat/seccion...

     [+] [-]

, 2018-09-19 18:38, pirms 6 gadiem
Nevienam Eiroligas klubam nebija vajadzigs??!! Looti labs papildinajums Fuenlabradai!

     [+] [-]

, 2018-09-20 11:31, pirms 6 gadiem
Iļjinam labs konkurents būs sparingos nakamgad cerams.