Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Smodišs no CSKA uz Horvātijas vicečempioniem

Smodišs no CSKA uz Horvātijas vicečempioniem
"Kad būšu parakstījis līgumu, jaunā kluba nosaukumu uzrakstīšu uz pieres," uzbāzīgās intereses dēļ par viņa nākamo darba vietu pirms dažām nedēļām izdarīt apsolīja Smodišs
Foto: kzs.si

Viens no labākajiem Slovēnijas basketbolistiem Matjažs Smodišs izdarījis izvēli, kurā klubā spēlēs nākamajā sezonā - tas būs Horvātijas vicečempions Zagrebas "Cedevita". Iepriekšējos gados Smodišs bija viens no Maskavas CSKA līderiem.

"Pārrunas ar "Cedevita" ritēja jau kādu laiku un man šī izskatās pēc lieliskas komandas ar teicamu apkārtējo vidi - tuvu mājām, arī klubs ir labi organizēts. Šis man būs lielisks izaicinājums, jo klubam ir augstas cerības. Ticu, ka šī arī viena no vislabāk organizētajām komandām bijušajā Dienvidslāvijā," pēc līguma parakstīšanas ar Zagrebas "Cedevita" izteicās Matjažs Smodišs. Šovasar par Smodiša pakalpojumiem interesi esot izrādījuši arī spēcīgāki klubi ar skanīgākiem nosaukumiem, bet pats basketbolists izvēlējies ģimenei parocīgāko un mājīgāko "Cedevita" variantu.

Aizvadītajā sezonā "Cedevita" Horvātijas līgā aizkļuva līdz finālam, kur gan piekāpās citam pilsētas kluba "KK Zagreb". Tādējādi ceļazīmi uz Eirolīgu nopelnīja "KK Zagreb", bet "Cedevita" būs iespēja iekļūt ULEB Eiropas kausā, kur kvalifikācijas kārtā pretī stāsies franču "Elan Chalon". Pagājušajā sezonā "Cedevita" negaidīti labi spēlēja tajā pašā Eiropas kausā, kur ierindojās trešajā vietā. Pateicoties lielajām finansiālajām iespējām, "Cedevita" tiek uzskatīts par vienu no stabilākajiem klubiem apkārtējo reģionā, uz ko norādīja 31 gadu vecais Smodišs. Bez Smodiša komandai šajā starpsezonā pievienojies arī Jāņa Blūma komandas biedrs Bilbao vienībā aizsargs Kriss Vorens.

Iepriekšējos sešus gadus Smodišs pārstāvēja Krievijas superklubu Maskavas CSKA, kura sastāvā bija viens no līderiem un lielā mērā sekmēja divu Eirolīgas un sešu Krievijas čempiontitulu iegūšanu. Vēl vienu Eirolīgas čempiontitulu Smodišs ieguva 2001. gadā ar Boloņas "Virtus". Interesanti, ka gaidāmā sezonā Smodišam būs pirmā kopš 1999./2000. gada sezonas, kad viņš nespēlēs kontinenta spēcīgākajā klubu basketbola turnīrā - ULEB Eirolīgā.

Pašreiz Smodišs kopā ar Slovēnijas izlasi, kur viņš ir kapteiņa asistents, gatavojas Eiropas čempionātam, kas sāksies augusta beigās.

Izmantotie resursi:
KK Cedevita - Ko
siol.net
Košarkarska zveza Slovenije: Naslovnica