Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Fernandess: "Nākamās divas sezonas aizvadīšu tā, it kā tās būtu pēdējās karjerā"

Andrejs Siliņš

Fernandess: "Nākamās divas sezonas aizvadīšu tā, it kā tās būtu pēdējās karjerā"
Rūdijs Fernandess. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Pazīstamais Spānijas basketbola valstsvienības vieglais uzbrucējs Rūdijs Fernandess atzinis, ka nākamās divas sezonas Madrides "Real" rindās aizvadīs ar tādu domu, it kā tās būtu pēdējās spēlētāja karjerā.

"Man ir 35 un tikko atjaunoju līgumu uz divām sezonām. Man būs 37, kad līgums beigsies. Dzīvošu šos divus gadus tā, it kā tie būtu pēdējie divi manā karjerā. Ar tādu domu dzīvoju arī iepriekšējos divus gadus, jāiet gadu pēc gada. Tuvojos tam brīdim, bet jūtos labi. Esmu mierā ar komandu un manu lomu tajā. Kad redzēšu, ka vairs nevaru sniegt no sevis visu labāko, paiešu nost un došu ceļu jaunajiem," norādīja Fernandess.

1985. gadā dzimušais Fernandess Madrides superklubu pārstāv kopš 2012. gada vasaras, tiesa, īsu brīdi tajā spēlēja arī 2011. gadā, kad Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) bija lokauts. Karjeru Fernandess sāka 2002. gadā Badalonas "Joventut", ar ko 2008. gadā triumfēja ULEB Eiropas kausā. Jau 2007. gada vasarā Fernandesu ar 24. numuru draftēja NBA klubs Portlendas "Trail Blazers", uz ko spēlētājs devās pēc triumfa Eiropas kausā.

NBA Fernandess uzkavējās vien četras sezonas, pārstāvot ne tikai "Trail Blazers", bet arī "Nuggets" un vidēji NBA karjerā 24 minūtēs guva 9,1 punktu, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas, atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles un pārtvēra vienu bumbu.

Pēdējās četrās sezonās Fernandess vairs nav regulārs "Real" pamata piecinieka spēlētājs. Šajā sezonā Fernandess pamata pieciniekā laukumā devies septiņās no 31 Eirolīgas spēles, vidēji 20 minūtēs gūstot 9,0 punktus (realizēti 41,4% trīspunktnieku), izcīnot 2,8 bumbas un atdodot 2,7 piespēles.

Ar Spānijas izlasi Fernandess kļuvis par trīskārtēju Eiropas čempionu, divkārtēju pasaules čempionu un divkārtēju olimpisko vicečempionu, kā arī izcīnījis cita kaluma medaļas Eiropas čempionātā, Pasaules kausā un olimpiskajās spēlēs. Basketbolists norāda, ka labprāt piedalītos vēl vienās olimpiskajās spēlēs - nākamgad paredzētajās Tokijas spēlēs.

"Ļoti gribēju spēlēt olimpiskajās spēlēs šovasar. Man tās būtu piektās spēles - kaut kas tāds, par ko nekad pat neiedomājos. Situācija šobrīd liek nogaidīt, un tas ir normāli. Basketbols ir mūsu dzīve, bet pats svarīgākais ir veselība. Cerams, nākamā sezona man būs laba un fiziski būšu gatavs [spēlēt olimpiskajās spēlēs]," sacīja basketbolists.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/