Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šteinbergam 13+6 Spānijas čempionātā, Mejeris provocē pārkāpumus Rumānijā

Emils Ozerinskis

Šteinbergam 13+6 Spānijas čempionātā, Mejeris provocē pārkāpumus Rumānijā
Mārcis Šteinbergs. Foto: basquetmanresa

Sestdienas vakarā laukumā devās virkne ar Latvijas basketbola leģionāriem. Spānijas ACB līgā Mārcis Šteinbergs guva 13 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, kamēr Rumānija deviņus no desmit soda metieniem realizēja Mareks Mejeris.

Rumānijas līgas līdervienība "Cluj-Napoca" izbraukuma spēlē ar 95:85 uzveica "Targu Mures". Liepājnieks Mareks Mejeris spēlēja apaļas 17 minūtes, kuru laikā garais spēlētājs guva 13 punktus (2p. 2/3, 3p. 0/2, 1p. 9/10), izcīnīja četras bumbas zem groziem, četrreiz asistēja komandas biedriem, pārtvēra trīs bumbas un bloķēja pretinieka metienu. Ne tik veiksmīga klājās Ainaram Bagatskim, kura trenētā vicelīdere "Voluntari" ar 79:84 izbraukumā piekāpās "CSU Sibiu".

Polijā ar 12 punktiem (2p. 0/1, 3p. 3/6, 1p. 3/7), trīs izcīnītām bumbām un bloķētu metienu atzīmējās Verners Kohs, kura pārstāvētā Slupskas "Czarni" ar 90:65 sakāva "Torun" vienību. Jāatzīmē, ka pēc komandu izkārtojuma turnīra tabulā šis ir pietiekami liels pārsteigums, jo Koha vienība ieņem 10. pozīciju, kamēr apspēlētie pretinieki ieņem piekto vietu.

Lietuvas basketbola līgā Pasvales "Pieno Žvaigždes" ar 78:84 piekāpās Paņevežas "Lietkabelis" komandai. Mājinieku rindās 16 ar pusi minūtes laukumā pavadīja Artis Ate kurš ar savu vienīgo realizēto tālmetienu guva trīs punktus (2p. 0/2, 3p. 1/1). Liepājas basketbola audzēknis izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, veica rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu pretinieku bumbu un pieļāva arī vienu kļūdu.

Spānijas čempionātā "UMAC Murcia" ar divu punktu starpību zaudēja Tenerifē. No brāļiem spēlei bija pieteikts tikai Artūrs Kurucs, kurš septiņās laukumā pavadītajās minūtēs punktus neguva, aizmetot garām mērķim abus izdarītos trejačus. Statistikā jaunākais Kurucs atzīmējās ar divām izcīnītām atlēkušajām bumbām un vienu pārtvertu bumbu. Savukārt Mārcis Šteinbergs laukumā sabija 24 minūtes, kuru laikā ogrēnietis guva 13 punktus (2p. 3/3, 3p. 2/4, 1p. 1/1) un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, palīdzot "Baxi Manresa" ar 83:68 sakaut "Rio Breogan".

Itālijā pērienu no Venēcijas "Umana Reyer" saņēma "Trentino" vienība, ciešot sakāvi ar 68:93. Andrejs Gražulis 26 laukumā pavadītajās minūtēs guva desmit punktus (2p. 5/6, 3p. 0/3) un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Jānis Strēlnieks gan nebija iekļauts "Scafati" pieteikumā.

Grieķijas čempionāta spēlei pieteikts bija centra spēlētājs Iļja Gromovs, taču viņš visu spēli pavadīja uz rezervistu soliņa, noraugoties kā viņa "Lavrio" ar 89:84 apspēlēja bijušā ventspilnieka Krisa Kofija (guva astoņus punktus) pārstāvēto "Promitheas".

Izmantotie resursi:
https://www.acb.com/
https://www.frbaschet.ro/
https://www.legabasket.it/
https://lkl.lt/
https://www.esake.gr/