Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kā uz sagrāvi pirmajā spēlē Atēnās reaģēs "Real"?

Andrejs Siliņš

Kā uz sagrāvi pirmajā spēlē Atēnās reaģēs "Real"?
Džeisī Kerols (vidū)
Foto: imago / Scanpix

Šovakar norisināsies otrās spēles divos ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla dueļos. 20:00 Maskavas CSKA uzņems Maskavas apgabala "Khimki", pret ko ir vadībā ar 1-0, bet 21:15 Atēnās sāksies otrā spēle starp vietējo "Panathiniakos" un Madrides "Real", ko mājinieki pirmajā mačā sagrāva ar 28 punktu starpību.

Pirmajā mačā Himki labi stīvējās pretī CSKA, kam nācās iztikt bez Kaila Hainsa, bet tikai deviņas minūtes pirms guva kājas savainojumu paspēja nospēlēt Nando De Kolo, tiesa, šajā laikā izceļoties ar desmit punktu guvumu. Serhio Rodrigess aizvadīja vienu no labākajām spēlēm sezonā, ar 22 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm sekmējot CSKA uzvaru ar viena metiena tiesu - 98:95. "Khimki" rindās ar 22 punktiem un sešām piespēlēm izcēlās Aleksejs Šveds, bet Jegros Vjaļcevs iemeta piecus trīspunktniekus un aizvadīja savu labāko spēli Eirolīgas karjerā, gūstot 21 punktu.

"Šī būs vēl viena smaga cīņa, kurai mums jābūt gatavai gan fiziski, gan mentāli," norādīja CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis, tiesa, neatklājot, vai De Kolo būs gatavs piedalīties spēlē. Neoficiāla informācija liecina, ka De Kolo nevarēs spēlēt trīs līdz četras nedēļas. Ituda kolēģis pie "Khimki" stūres Jorgs Barcokas atzina, ka otrais mačs būšot vēl grūtāks: "Nav svarīgi, kā tu spēlē, jo vērā tiek ņemts tikai gala iznākums. Iepriekšējā mačā CSKA kārtējo reizi pierādīja savu spēku. Esam izanalizējuši kļūdas un centīsimies tās šoreiz nepieļaut."

Otrā vakara spēlē "Panathinaikos" pulksten 21:15 mājās uzņems Madrides "Real", ko pirmajā spēlē otrdien sakāva negaidīti pārliecinoši - 95:67. "Real" izskatījās nesagatavota pret "Pao" presingu un agresīvo aizsardzību jau no pirmajām spēles sekundēm, kas noveda pie 0:20 sākuma. Lai gan "Real" uz brīdi izlīdzināja spēles gaitu, rezultāta ziņā "Real" netika tuvāk par deviņu punktu atstatumu.

Maiks Džeimss uzvarētāju labā guva 24 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Niks Kalatess izcēlās ne vien ar 11 punktu guvumu, bet arī ar 16 rezultatīvām piespēlēm uzstādīja gan karjeras rekordu, gan Eirolīgas "play-off" rekordu. Madridei 12 punktus guva un septiņas bumbas izcīnīja Trejs Tompkinss, Entonijs Rendolfs pievienoja 11 punktus, bet Luka Dončičs, kurš pēc Kampaco savainojuma ir vienīgais komandas saspēles vadītājs (turklāt pirmais numurs nav Dončiča pamatpozīcija), guva desmit punktus, taču ar agresīvu aizsardzību "Pao" neļāva jaunajam slovēnim uzņemt ierasto ritmu.

"Mums jāspēlē ar lielāku enerģiju," apzinās arī pats Dončičs. "Mums jācīnās par katru neitrālo bumbu, jāsaglabā koncentrēšanās. Džeimss un Kalatess ir vienreizēji spēlētāji, tāpēc mums pret viņiem jāizdara liels spiediens. Tāds ir mūsu plāns. Mums nevajadzētu sākt spēles tā, kā to izdarījām pirmajā mačā, bet beigu beigās [sērijā] ir tikai 0-1. Mums jāmaina mentalitāte un jāaizmirst par pirmo spēli."

"Pao" galvenais treneris Čavi Paskāls uzsvēra, ka viņa vadītajai komandai nav jāpārrestartējas, bet jāturpina iesāktajā garā. "Mums jāsaglabā tā pati mentalitāte. Saprotam, ka katra spēle ir citādāka, bet mums visas sērijas garumā jākoncentrējas darbam pareizajā virzienā. Ja uzvari, tev jāturpina spēcīgi. Ja zaudē, jāmaina domāšana. "Real" ir lieliska komanda, kas ir vairāk pieredzējusi nekā mēs. Viņi šo maču sāks daudz agresīvāk un es joprojām uzskatu, ka viņi ir šīs sērijas favorīti."

Spēli starp "Panathinaikos" un "Real" tiešraidē rādīs kanāls "Viasat Sport Baltic".

Eirolīgas ceturtdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle*5. spēle*Sērijā
CSKA – Khimki98:9519.04.25.04.27.04.01.05.1-0
Panathinaikos – Real Madrid95:6719.04.25.04.27.04.01.05.1-0
Fenerbahce – Baskonia82:7320.04.24.04.26.04.01.05.1-0
Olympiacos - Žalgiris78:87 OT20.04.24.04.26.04.01.05.0-1

     [+] [-]

, 2018-04-19 20:46, pirms 6 gadiem
Khimki izskatās gatavi nokost CSKA

     [+] [-]

, 2018-04-19 21:00, pirms 6 gadiem
Rīt, pret Žalgiri, Oly rindās nebūs Milutinovs un Bogris, ar vienu tik centru spēlēs

     [+] [-]

, 2018-04-19 21:27, pirms 6 gadiem
Dončičs... Tiešām grūti saprast, kāds iemesls bija EČ, kur veči puiku nevarēja nosegt! Vismaz pagaidām, "zilie" nekrīt, ātri sastresojas! NBA... kā ar Rubio, kam vajadzēja vairākus gadus, lai vispār kaut cik rādītu no snieguma, ko Eiropā rādīja!!! Play off nav puikām!

     [+] [-]

, 2018-04-19 21:42, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Dončičs... Tiešām grūti saprast, kāds iemesls bija EČ, kur veči puiku nevarēja nosegt! Vismaz pagaidām, "zilie" nekrīt, ātri sastresojas! NBA... kā ar Rubio, kam vajadzēja vairākus gadus, lai vispār kaut cik rādītu no snieguma, ko Eiropā rādīja!!! Play off nav puikām!
Komanda, es teiktu, ka RM, pašlaik ir problēmas tieši ar to komandas spēli, visas traumas pa sezonu utt. Esmu pārliecināts, ka viņš vēl parādīs, ko spēj

     [+] [-]

, 2018-04-19 22:27, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Komanda, es teiktu, ka RM, pašlaik ir problēmas tieši ar to komandas spēli, visas traumas pa sezonu utt. Esmu pārliecināts, ka viņš vēl parādīs, ko spēj
Šādi spēlējot... daudz iespēju nebūs! Katrā gadījumā, regulārās sezonas "zilie" te neiet cauri! Un sniegums, maigi izsakoties ir Spānijas otrās līgas cienīgs

  +1 [+] [-]

, 2018-04-19 22:30, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Šādi spēlējot... daudz iespēju nebūs! Katrā gadījumā, regulārās sezonas "zilie" te neiet cauri! Un sniegums, maigi izsakoties ir Spānijas otrās līgas cienīgs
Nav tik traki, stabils ACB sniegums, te tomēr tas līmenis ir augstāks kā ACB

     [+] [-]

, 2018-04-19 22:40, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Šādi spēlējot... daudz iespēju nebūs! Katrā gadījumā, regulārās sezonas "zilie" te neiet cauri! Un sniegums, maigi izsakoties ir Spānijas otrās līgas cienīgs
vismaz sākot otro puslaiku viņš labi izskatās, ievada uzbrukumu, padiriģē ko vajag, priekš viņa vecuma diezgan labi