Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF un "Ventspils" pretinieki pastiprinās

VEF un "Ventspils" pretinieki pastiprinās
Daniels Jūings
Foto: asseco.prokom.pl

Abu Latvijas labāko basketbola klubu Rīgas VEF un "Ventspils" pretinieki gaidāmo Eirokausu kvalifikācijas spēlēs, kas attiecīgi būs Berlīnes "ALBA" un Mariupoles "Azovmash", pēdējā laikā veikuši vairākus darījumus, papildinot sastāvus.

"ALBA" sastāvā Vācijas līgas MVP un citi

Latvijas čempioni Rīgas VEF basketbolisti pirms gaidāmās sezonas mēģinās iekļūt Eirolīgā, kam būs vajadzīgas uzvaras trīs kvalifikācijas kārtās. Pirmajā no tām VEF pretī stāsies Vācijas vicečempioni Berlīnes "ALBA", kas pēdējā laikā veikusi vairākus darījumus. Pirms neilga laika komandas galvenā trenera amatā tika iecelts Gordens Herberts, kas pagājušajā sezonā strādāja Frankfurtes "Skyliners", ar ko viesojās vienā spēlē arī Latvijā. Vispirms Herbertam izdevās pierunāt "ALBA" klubu jūlija sākumā parakstīt līgumu ar amerikāņu saspēles vadītāju Dešonu Vudu, kas bija viens no Frankfurtes komandas līderiem. Vuda lieliskais sniegums (42 spēlēs vidēji 19 punkti un 5,9 rezultatīvas piespēles - abi rādītāji labākie līgā) tika novērtēts ar Vācijas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balvu.

Savukārt pagājušajā piektdienā Berlīnes klubs pastiprināja groza apakšu, pievienojot tai 210 cm garo centru Torinu Frensisu. 28 gadus vecais amerikāņu spēlētājs pārnāk no Grieķijas kluba "Panellinios", kura sastāvā ULEB Eiropas kausā spēlē viņam vidēji 15,7 punkti un 8,2 atlēkušās bumbas, bet vietējā līgā 12,6 punkti un 3,1 atlēkusī bumba. Vēl savas karjeras laikā Frensiss spēlējis Itālijā, Izraēlā un Turcijā.

Pirmdien "ALBA" paziņoja par vēl viena darījuma noslēgšanu - tai pievienojies Melnkalnes uzbrucējs Marko Simonovičs. 25 gadus vecais un 203 cm garais Simonovičs pagājušajā sezonā "KK Buducnost" sastāvā Adrijas līgas mačos vidēji guva 13,8 punktus un savāca 5,2 atlēkušās bumbas. Simonovičs spēlē abās uzbrucēja pozīcijās un līdz šim savā karjerā spēlējis Melnkalnes un Serbijas klubos.

"Azovmash" būvē savu sastāvu

Tikmēr otra Latvijas kluba "Ventspils" pretinieki ULEB Eiropas kausa kvalifikācijā būs Ukrainas klubs Mariupoles "Azovmash", kas pēdējās nedēļas laikā arī veikuši pāris darījumus. Vispirms tas paziņoja, ka sastāvā atgriežas 210 cm garais slovēņu centrs Hasans Rizvičs, kas pagājušo sezonu spēlēja Kazaņas "Unics". 27 gadus vecais basketbolists 2009./2010. gada sezonā bija viens no "Azovmash" līderiem.

Nedaudz vēlāk "Azovmash" parakstīja līgumu ar amerikāņu aizsargu Danielu Jūingu. Pēc spēlēšanas Djūkas universitātē Jūings uz brīdi pabija NBA līdz pārcēlās uz Maskavas apgabala "Khimki". Pēc vienas sezonas Krievijā Jūings pārcēlās uz Polijas klubu "Asseco Prokom", kur aizvadīja iepriekšējās trīs sezonas (visās spēlēja Eirolīgā). Pagājušajā sezonā 28 gadus vecais Jūings Eirolīgā vidēji spēlē guva 12,8 punktus un atdeva 3,4 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL
Home - Welcome to Eurocup

  +2 [+] [-]

, 2011-07-18 23:47, pirms 13 gadiem
Lembiņam jāver maks, vai jāspēlē LBL.

     [+] [-]

, 2011-07-19 00:11, pirms 13 gadiem
prieks VEF jau viss ir ok netiks speles ULEB bet prieks BKV gan ta svaki sanak vai nu ULEB vai FIBA kauss..ta teikt atkal minjasies uz vietas ja neuzvares

     [+] [-]

, 2011-07-19 00:13, pirms 13 gadiem
skaidrs,ka speles LBL.sen jau ka nav tas ambicijas.to tacu pedejos gados var manit

  +1 [+] [-]

, 2011-07-19 00:17, pirms 13 gadiem
Besī, ka viņš nevar mazliet maciņu atvērt un normālu komandu salasīt.. Man gribas, lai komandā ir Latvieši, bet gribas, lai LV komanda tiek tālāk par apakšgrupu!
blacker rakstīja: Lembiņam jāver maks, vai jāspēlē LBL.

     [+] [-]

, 2011-07-19 11:16, pirms 13 gadiem
Tikai Vefs nepastiprinās Janicenokam potite ,jahovicam celis un berzinam operacija cela forma būs jāatgūst!

     [+] [-]

, 2011-07-19 18:23, pirms 13 gadiem
Nu Albai ir nopietni papildinājumi!
Bet nu redzēs, ko VEF vēl paņems! Varbūt, ka ne sliktākus!