Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA: ''Dažreiz mātēm jāpieņem sāpīgi lēmumi, lai pasargātu ģimeni''

Krišs Upenieks

FIBA: ''Dažreiz mātēm jāpieņem sāpīgi lēmumi, lai pasargātu ģimeni''
Kamils Novāks
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas daļas izpilddirektors Kamils Novāks sniedzis komentārus par notiekošo ''karu'' starp Eirolīgu un FIBA.

Portāls Sportacentrs.com šodien jau publicēja ziņu, kurā lasāma vairāku klubu pārstāvju domas par FIBA uzstādītajiem noteikumiem, bet tagad savus komentārus sniedzis arī FIBA Eiropas izpilddirektors Kamils Novāks.

''Eirolīga būtībā ir Luksemburgā bāzēta kompānija ar 11 biedriem. Atsevišķi no vienošanās ar 11 klubiem Eirolīga apsolīja garantētu vietu Eirokausā vairāku līgu trešās, ceturtās un piektās vietas ieguvušajām komandām. Tas būšot iespējams, ja līga vienosies ar Eirolīga. Tā ir problēma. Tās ir lamatas vietējiem čempionātiem. Eirolīga piedāvāja trīs gadu līgumus šiem klubiem. Katram klubam ir mērķis, katrs īpašnieks vēlas, lai komanda progresētu. Kā tas var notikt, ja visas vietas ir sadalītas pirms turnīra?

20. martā FIBA nolēma, ka, atskaitot 16 Eirolīgas komandas, līgas un komandas, kas sadarbosies ar Eirolīgu, tiks sodītas. Ja klubiem piedāvā vietu kausā, neskatoties uz vietu vietējā čempionātā, ir novērota tendence, ka tie piekrīt šādam piedāvājumam. Tas var būt labi dažām komandām, bet ne sportam. FIBA skaidri nosaka, ka dalība kādās sacensībās ir jāvērtē pēc sportiskā principa. Ja sportiskajam principam nav nozīmes, tad, kāpēc mums ir vajadzīgi vietējie čempionāti? Kāda ir to nozīme?

Nosūtījām vēstules astoņām federācijām par to izslēgšanu no dalības starptautiskās sacensībās, kas būs FIBA Eiropas organizētas. Tas ir līgas un klubi, kas ir vienojušies ar Eirolīgu. Vēl sešām valstīm būs jādefinē sava pozīcija līdz 20. aprīlim. Lūgsim FIBA, lai tā paplašina mūsu sankcijas, ieskaitot arī dalību olimpiskajās spēlēs un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. FIBA vadība tiksies nedēļas beigās un apspriedīs FIBA Eiropas lūgumu, visticamāk, paplašinot sankcijas.

Tā ir ļoti nopietna problēma. Ticiet man, tas nebija lēmums, ko būtu vienkārši pieņemt. Mums bija nopietnas debates FIBA Eiropas iekšienē pirms lēmums tika pieņemts. Dažreiz mātēm jāpieņem sāpīgi lēmumi, lai pasargātu ģimeni. Tagad mēs mēģinām aizsargāt basketbolu. FIBA Eiropas daļai bija jāpieņem šāds lēmums, balstoties uz apstākļiem, kādi bija izveidojušies,'' tā FIBA Eiropas izpilddirektors Kamils Novāks.

Izmantotie resursi:
Sport-FM Greece
Kamil Novak: Sometimes mothers must take...

1 2 39 komentāri

     [+] [-]

, 2016-04-18 19:06, pirms 8 gadiem
Deaaaaaam!

  +5 [+] [-]

, 2016-04-18 19:07, pirms 8 gadiem
Liels murgs Eiropas basketbolā!

  +2 [+] [-]

, 2016-04-18 19:08, pirms 8 gadiem
Nauda valda!!!!

 +10 [+] [-]

, 2016-04-18 19:33, pirms 8 gadiem
Ja FIBAs rīkotajā turnīrā var piedalīties daudz vairāku valstu vietējo turnīru čempioni, tas ļautu arī vājākām komandām spēlēt ar Eiropas grandiem. Un vietējos čempionātos būtu spraigāka cīņa par pirmo vietu.
Jo Eirolīgas variants der tikai spēcīgākajām un turīgākajām komandām/valstīm. Un lai kāds tur tiktu uz sezonu ir jāsitas pa kvalifikācijām un Eiropas kausiem.

Ta ka saprotu to sportiskā viedokļa aspektu. Bet arī FIBA vajadzētu būt teikšanai visiem biedriem ne tikai lielākajām valstīm.

  -4 [+] [-]

, 2016-04-18 19:38, pirms 8 gadiem
FIBA piemin māti. Man uzreiz galvā R.Paula un A.Krūkļa dziesma "Dziesma nenosalst". Vēl asociācijas ar "Vistlera māti" utt. utjp...
Sajūta, ka mātei pietiek strādāt, jāiet pelnītā atpūtā.
Slēpts komentārs: sanjok

  +6 [+] [-]

, 2016-04-18 20:06, pirms 8 gadiem
Pareizi vien ir. Laiks ņemt kontroli savās rokās, citādi Eiropas klubu turnīru drīz vairs nebūs. Ar vienu Eirolīgu nekur tālu netiksim, kaut gan lielo klubu aizstāvji domās savādāk. Un nafig tādu Eirolīgu, kas darbojas pēc slēgtā kluba principa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-04-18 20:42, pirms 8 gadiem
Ilgtermiņā FIBAs redzējums ir labāks par Eirolīgu, protams. Bet tā pāreja gan būs skarba. ;D

Cerams, ka FIBA nesačakarēs 2017 EČ... :-/

  +8 [+] [-]

, 2016-04-18 20:51, pirms 8 gadiem
Netaisos idealizēt nevienu pusi.
Bet vienmēr esmu uzskatījis, ka sportiskajam principam jābūt primāram, tāpēc es ceru, ka FIBA savu pozīciju noturēs. Un no Latvijas viedokļa skatoties, var pat paveikties saistībā ar kvalifikāciju olimpiskajām spēlēm, ja daudzas Eiropas komandas no tām izslēgs.

  -4 [+] [-]

, 2016-04-18 21:30, pirms 8 gadiem
KristsT rakstīja: Netaisos idealizēt nevienu pusi.
Bet vienmēr esmu uzskatījis, ka sportiskajam principam jābūt primāram, tāpēc es ceru, ka FIBA savu pozīciju noturēs. Un no Latvijas viedokļa skatoties, var pat paveikties saistībā ar kvalifikāciju olimpiskajām spēlēm, ja daudzas Eiropas komandas no tām izslēgs.
Un kāda jēga? Baigais prieks pašiem spēlētājiem tikt uz kaut kurieni, kur tu vietu neesi izcīnijs starp labākajiem, bet vienkārši dabūjis, jo citas izlases vienkārši tika izslēgtas? ....absurds. FIBA nav nekādu sportisko principu. Nevienas izlases sportists nav vainīgs pie tā, ka augšā divas lielvaras nevar sadalīt ietekmes sfēras basketbolā. Spēlētāji ir cīnijušies, plēsušies, lējuši sviedrus un asinis savā brīvajā laikā vasarā prom no ģimenēm, lai izcīnītu vietas OS, EČ utml, bet tagad jobanā FIBA pasaka, ka tam nebija nekādas jēgas, jo jūs esat izslēgti, jo redz no jūsu vietējā čempionāta kaut kāda 10.vieta, kuras īpašnieks ir kautkāds šeihs arābu valstīs, un kuram ir pie pakaļas, spēlēs ULEB turnīrā, viss jūsu valsts tiek diskvalificēta. PINĪGS NONSENSS !!!! VISĀM IZLASĒM IR JĀCĪNĀS PRET ŠO KIMA ČENUNA STILA DIKTATŪRU ! PAMUĻĶI!

  -4 [+] [-]

, 2016-04-18 21:31, pirms 8 gadiem
denebs rakstīja: Pareizi vien ir. Laiks ņemt kontroli savās rokās, citādi Eiropas klubu turnīru drīz vairs nebūs. Ar vienu Eirolīgu nekur tālu netiksim, kaut gan lielo klubu aizstāvji domās savādāk. Un nafig tādu Eirolīgu, kas darbojas pēc slēgtā kluba principa.
Kur ir kāds slēgtais princips? uzvari fiba kausā, tiec eirokausā, uzvari eirokausā, tiec eirolīgā. Lūdzu, kāpnes ir. Kur problēma? Jeb tu domā, ka ja dos vairākas vietas, tad tas eirolīgas saraksts diži mainīsies? Tiem kam ir nauda, tie tāpat visus vinnēs un galu galā tās pašas komandas tur vien spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-18 21:47, pirms 8 gadiem
RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS rakstīja: .. bet tagad jobanā FIBA pasaka, ka tam nebija nekādas jēgas, jo jūs esat izslēgti, jo redz no jūsu vietējā čempionāta kaut kāda 10.vieta, kuras īpašnieks ir kautkāds šeihs arābu valstīs, un kuram ir pie pakaļas, spēlēs ULEB turnīrā, viss jūsu valsts tiek diskvalificēta. PINĪGS NONSENSS !!!! VISĀM IZLASĒM IR JĀCĪNĀS PRET ŠO KIMA ČENUNA STILA DIKTATŪRU ! PAMUĻĶI!
pag, ja labā vietējā federācija rūpējoties par savu izlasi izslēdz kādu jobo privāto klubu no vietējā turnīra - vai tad sankcijas vēl paliek spēkā?

  +2 [+] [-]

, 2016-04-18 21:51, pirms 8 gadiem
KristsT rakstīja: Netaisos idealizēt nevienu pusi.
Bet vienmēr esmu uzskatījis, ka sportiskajam principam jābūt primāram, tāpēc es ceru, ka FIBA savu pozīciju noturēs. Un no Latvijas viedokļa skatoties, var pat paveikties saistībā ar kvalifikāciju olimpiskajām spēlēm, ja daudzas Eiropas komandas no tām izslēgs.
Saki, ka esi par sportiskajiem principiem, bet tajā pašā laikā priecājies, ka Latvijai būs "vieglāk" tikt iekš. OS, jo nepiedalīsies spēcīgākās izlases...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-18 22:43, pirms 8 gadiem
Ja kāds klubs grib spēlēt kādas vietējās federācijas rīkotā turnīrā, tad tam ir jāpakļaujas attiecīgā turnīra (šajā gadījumā - konkrētās federācijas) organizatoru noteikumiem. Viss skaidri un loģiski. Ja kādi klubi (vai to apvienības, vai līgas) iedomājas, ka varēs sākt uzstādīt savus noteikumus, spēlēt kur un cik gribēs, laidīs savus spēlētājus uz izlasēm tad, kad paši to noteiks vai nelaidīs vispār, tad tādiem ar celi pa dir... un ārā no basketbola sabiedrības. Neviens klubs nav neaizvietojams, turklāt basketbola sabiedrībā tukšas vietas nepaliks. Jo ir pietiekami daudz arī godprātīgu, sadarboties gatavu klubu. Tā kā daži ķirurģiski griezieni (sliktākajā gadījumā, labāk jau bez tiem iztikt) nenāks par ļaunu nevienam čempionātam un federācijai. Ja vien, protams, tā būs gatava ieviest kārtību savas jurisdikcijas ietvaros un nepieļaut pašas federācijas un līdz ar to izlases diskvalificēšanu. Spītīgie savukārt dabūtu labu mācību.

  -3 [+] [-]

, 2016-04-18 23:55, pirms 8 gadiem
Resnais putniņš un Redneck runā taisnību un 100% piekrītu, bet diemžēl lielākā daļa dzīvo kkādās sapņu vīzijās.. Šobrīd ir ļoti laba trepe attīstībai valstu labākajiem klubiem. Protams, ka zemākajiem klubiem ir jāspēlē zemāka līmeņa turnīros. Nu nevar LV šobrīd adekvāti palais 2 klubus ULEB.. Visi te domā, ka tik tiek na haļavu uzspēlēt tajos FIBA turnīros.. Šosezon jau redzējām kādi nabagi nāca pretī Ventspilij..

  +5 [+] [-]

, 2016-04-19 02:25, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Eirolīga, kā slēgts turnīrs ir pareizs, jo nodrošinās to klubu stabilu darbošanbos augstā līmenī....Un runa jau ir par eiropas kausu, kam ir jāpastāv un jāveido konkurence eiropas klubu basketbolā, bet fiba vēlas konkurentus iznīdēt un ar šantāžu klubus piesaistīt, nevis reāli veidot turnīru ar labu līmeni lai eirokausu izkonkurētu

Kādas problēmas ir trim labiem turnīriem darboties?
Tu pats uzrakstīji, Eirolīgā ir pieņemsim 16 spēcīgi klubi, bet kādēļ tad tas kļūst par slēgtā tipa turnīru? Pieeja Eirolīgai ir jau minētajām 11 valstīm, kas ir noslēguši kaut kādu lapeli, lai vieglāk saņemtu naudu, bet sportā ir jābūt vienāda līmeņa izaugsmei. To šobrīd cenšas panākt FIBA un tas ir pareizi, lai arī piem. tāds Vef un Venstspils var uzspēlēt piem. pret Barselonu, Real, Olympiacos utt. Paskatieties gadus atpakaļ, kad bija mums Brocēni, viņiem šāda iespēja bija un līdz ar to ir pienācīgi sponsori un augstas klases leģionāri. Mēs paši gadiem sūkstāmies, jā nu mums bija laiki, kad bija leģionāri, kā Fergusons, Nicolas, Ovens... tagad ir tie kurus nekur citur neņem. Protams, ja mums netiek gabals tortes no ULEB, tad kāpēc tiem 11 kas jau ir bagāti vēl vajag šādu bonusu, nevis pareizāk dot mazākam izaugsmei un klubu basketbola attīstībai Eiropā?
Es atbalstu Fiba lēmumu, bet varbūt esošo olimpisko posmu gan nevajadzētu aiztikt, bet kā bija plānots sākt ar EUROBASKET 2017. Lai gan ja ņem pie dziesmas tad uzreiz pa pilnu programmu, jo savādāk ja atliks uz vēlāku, tad vēl izdomās, ka ir vēl laiks un varbūt tomēr FIBA pārdomā, tad pienāks tas 2017 un tad vairs FIBA ar var neko nepiedot, bet Eiropas izlasu turnīru nebūtu jēgas pazaudēt, tādēļ, ja ņem tad par visu un uzreiz, bez atkāpēm. Un neviens vairs neturpinās sēdēt tik tajā naudas atmazgāšanas kantorī (ULEB).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-19 08:50, pirms 8 gadiem
ULEB ir uz biznesu orientēta organizācija, kas būtībā nosmeļ krējumu un parazitē uz pārējās Eiropas basketbola (nabadzīgākās) rēķina.. un ULEB savu biznesa interešu vadīts nebija gatavs atvēlēt logus FIBA rīkotajiem izlašu kvalifikācijas turnīriem... kārtējais vienotas Eiropas projekts.. nacionālajai identitātei nav vietas šajā pasaulē..
Protams, dramatizēju un nav arī ne mazākās vēlmes glorificēt FIBA, un jāatzīst, ka izveidotais Eirolīgas produkts ir tiešām saistošs.. bet tomēr.. vai šāds slēgtais klubiņš ir visa Eiropas basketbola attīstības interesēs? Diez vai, šāds formāts nodrošina labu dzīvi tiem, kas tur klubiņā iekļuvuši, bet pārējiem pa lielam jāsamierinās ar domu, ka varbūt varēs izaidzināt kādu spēlētāju un pārdot kādam no klubiņa... Nez, man šāds koncepts neliekas pareizs.. Un loģiski, ka FIBA protestēs, jo visu naudu nosmeļ Eirolīga, bet FIBA paliek mazie un sieviešu turnīri, kas peļņu nedod... Tikai jautājums vai FIBA ir spējīga piedāvāt tikpat saistošu turnīru (vairāk domājot tieši par iesaiņojumu, jo tāpat kā dzīvē, mēs bieži vien pērkam reklāmā uzburto ainu nevis pašu produktu)?
Ja jau ULEB domā par basketbola attīstību, tad tai vajadzētu organizēt arī zemāka līmeņa turnīrus ar plāšāku komandu iesaisti, bet redz, tad būtu jādalās ar peļņu..
Slēpts komentārs: RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS

     [+] [-]

, 2016-04-19 09:37, pirms 8 gadiem
KristsT rakstīja: Netaisos idealizēt nevienu pusi.
Bet vienmēr esmu uzskatījis, ka sportiskajam principam jābūt primāram, tāpēc es ceru, ka FIBA savu pozīciju noturēs. Un no Latvijas viedokļa skatoties, var pat paveikties saistībā ar kvalifikāciju olimpiskajām spēlēm, ja daudzas Eiropas komandas no tām izslēgs.
domāju, kas neizslēgs. Eirolīga zaudēs un viss

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 09:56, pirms 8 gadiem
Eirolīgai jādod diskābelis kaut vai par to, ka tai ir pats stulbākais sauklis pasaulē- "No jump, no glory". Kā var kaut ko tik muļķīgu izdomāt?!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 10:03, pirms 8 gadiem
RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS rakstīja: Un kāda jēga? Baigais prieks pašiem spēlētājiem tikt uz kaut kurieni, kur tu vietu neesi izcīnijs starp labākajiem, bet vienkārši dabūjis, jo citas izlases vienkārši tika izslēgtas? ....absurds.
Pavisam vēl nesenā pagātnē mēs līdzīgā veidā vispār iekļuvām EČ funālturnīrā, jo dalībnieču skaits tika palielināts no 16 uz 24. Tā teikt- ne pārāk sportiski. Vai kādam bija pretenzijas par to?

  +5 [+] [-]

, 2016-04-19 10:17, pirms 8 gadiem
RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS rakstīja: Ko tu tur murgo? ULEB organizē eiropas kausu ar 48 komandām! ULEB organizē eirolīgu. Ik vienam ir visas tiesības nokļūt līdz eirolīgai. dabon vismaz 3. vietu vietējā čempionātā - piesakies FIBA eiročelendžerim - uzvari tur - tiec ULEB kausā - uzvari uleb kausā - tiec eirolīgā. Kur problēma? Par kādiem slēgtajiem klubiņiem ir runa? Tu domā, ka ja katru gadu atlasītu no jauna dalībniekus eirolīgai, tad tur diži mainītos tie komandu vārdi? Tāpat tiem kam ir nauda, tiem ir labākie spēlētāji, un kam ir labākie spēlētāji, tad tie arī uzvar. Loģiski. Nedomāju, ka kaut kādi HIMKI, CSKA, Panathnaikos utml zaudēs kaut kādai Ventspilij vai dāņu bekenberijs cīņā par vietu tur.....da priekš kam to visu cirku? Mainīsies labi, ja divas, trīs komandas katru sezonu un viss, un tam ir jēga tad? Tāpat divas komandas var tikt Eirolīgā katru gadu - tiec finālā VTB līgā un esi eirolīgā. Uzvari ULEB kausā - tiec eirolīgā. Visi vārti vaļā.
Ko Tu tur murgo... Precīzu sadalījumu nezinu, bet +/- tas bija šāds.
11 komandām ir A licence, nekāds sportiskais princips.
4 komandas šogad izvēlējās Eirolīga, nekāds sportiskais princips.
7 komandas nokļūst no izredzētiem čempionātiem, minimāls sportiskais princips, jo tas attiecas tikai uz nelielu daļu no Eiropas valstīm.
8 komandas tiek pieteiktas kvalifikācijai, no kurām 2 spēlē Eirolīgā, minimāls sportiskais princips, jo komandas izvēlās nevis pēc snieguma, bet Eirolīgas subjektīva viedokļa.
1 komanda iekļūst Eirolīgā, uzvarot Eirokausā. Un arī tikai daļējs sportiskais princips, jo Eirokausā neuzņem tikai pēc sportiskajiem rezultātiem.
Kopsavilkums, 15 komandas nekāds sportiskais princips, 7 komandas - izredzētās valstis, 2 komandas - izredzētās komandas + kvalifikācija, 1 komanda - +/- izredzētu komandu kauss + uzvara.
Kādi tur sportiskie principi???
Tas, ka pāris gadījumos tikai daļēji tiek ņemti vērā sportiskie rezultāti?

  -4 [+] [-]

, 2016-04-19 10:57, pirms 8 gadiem
KristsT rakstīja: Ko Tu tur murgo... Precīzu sadalījumu nezinu, bet +/- tas bija šāds.
11 komandām ir A licence, nekāds sportiskais princips.
4 komandas šogad izvēlējās Eirolīga, nekāds sportiskais princips.
7 komandas nokļūst no izredzētiem čempionātiem, minimāls sportiskais princips, jo tas attiecas tikai uz nelielu daļu no Eiropas valstīm.
8 komandas tiek pieteiktas kvalifikācijai, no kurām 2 spēlē Eirolīgā, minimāls sportiskais princips, jo komandas izvēlās nevis pēc snieguma, bet Eirolīgas subjektīva viedokļa.
1 komanda iekļūst Eirolīgā, uzvarot Eirokausā. Un arī tikai daļējs sportiskais princips, jo Eirokausā neuzņem tikai pēc sportiskajiem rezultātiem.
Kopsavilkums, 15 komandas nekāds sportiskais princips, 7 komandas - izredzētās valstis, 2 komandas - izredzētās komandas + kvalifikācija, 1 komanda - +/- izredzētu komandu kauss + uzvara.
Kādi tur sportiskie principi???
Tas, ka pāris gadījumos tikai daļēji tiek ņemti vērā sportiskie rezultāti?
Nu nosauc tad lūdzu tās negodīgi ignorētās valstis, kuras netiek pielaistas ULEB kausam ? Austrija, Dānija, Īrija, vai Skotija? Īru lāči taču tikko piedalījās FIBA čelendžerī - zaudēja Rumāņu 3. vietas komandai ar 60 punktiem. Pēc tevis rakstītā sanāk, ka visām valstīm tak jādod vienādas tiesības spēlēt ULEB kausā. Kāda tad būs jēga no šādu valstu komandām? Kāda sportiskā interese varētu būt ULEB eiropas kausa spēlē starp Īru big bears un Bilbao Basket no ACB ? Tak padomā loģiski. Šobrīd no valstīm kurās ir spēcīga vismaz viena komanda, no tām arī tiek pieaicināts spēlēt ULEB kausā. 2.,3. vieta var pieteikties FIBA kausam un tas tad arī ir visādu dāņu, austriešu, šveices un skotijas līmeņa turnīrs...neviens nav vainīgs ka FIBA nav spējusi ieinteresēt ar saviem lētajiem klubu turnīriem spēcīgos klubus. Tagad redz pārmet ULEBam, ka tie to ir spējuši. absurds.

  +4 [+] [-]

, 2016-04-19 11:18, pirms 8 gadiem
RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS rakstīja: Nu nosauc tad lūdzu tās negodīgi ignorētās valstis, kuras netiek pielaistas ULEB kausam ? Austrija, Dānija, Īrija, vai Skotija? Īru lāči taču tikko piedalījās FIBA čelendžerī - zaudēja Rumāņu 3. vietas komandai ar 60 punktiem. Pēc tevis rakstītā sanāk, ka visām valstīm tak jādod vienādas tiesības spēlēt ULEB kausā. Kāda tad būs jēga no šādu valstu komandām? Kāda sportiskā interese varētu būt ULEB eiropas kausa spēlē starp Īru big bears un Bilbao Basket no ACB ? Tak padomā loģiski. Šobrīd no valstīm kurās ir spēcīga vismaz viena komanda, no tām arī tiek pieaicināts spēlēt ULEB kausā. 2.,3. vieta var pieteikties FIBA kausam un tas tad arī ir visādu dāņu, austriešu, šveices un skotijas līmeņa turnīrs...neviens nav vainīgs ka FIBA nav spējusi ieinteresēt ar saviem lētajiem klubu turnīriem spēcīgos klubus. Tagad redz pārmet ULEBam, ka tie to ir spējuši. absurds.
Atbalstu līdzīgu pieeju kā futbola UEFA Čempionu līgai.
Katru gadu notiek kvalifikācija, kurā, gan tādam futbola pastarītim kā Latvijai, gan arī Fēru salām, tiek piedāvāta reāla iespēja kvalificēties Čempionu līgai. Un praktiski katru gadu notiek kāds pārsteigums un kāda no zemu novērtām komandām arī izmanto iespēju nokļūt UEFA Čempionu līgā.
Tāpēc atbilde ir jā, arī Austrijai, Dānijai, Īrijai un Skotijai būtu jādod iespēja pacīnīties par nokļūšanu Eirolīgā, ne tikai ULEB kausā. Sistēma tāda kā UEFA Čempionu līgai, top komandas no top līgām nokļūst tur automātiski, vidēji stipras komandas sāk kvalifikāciju no tās vidus kārtām, sliktāko līgu mazpazīstamas komandas no pašas apakšas.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 12:20, pirms 8 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Pavisam vēl nesenā pagātnē mēs līdzīgā veidā vispār iekļuvām EČ funālturnīrā, jo dalībnieču skaits tika palielināts no 16 uz 24. Tā teikt- ne pārāk sportiski. Vai kādam bija pretenzijas par to?
Jo LV izlase bija uzreiz aiz strīpas un mums notika mākslīgā paaudžu maiņa. Tagad esam labākajā sastāvā ever. Labākā par "tagad vai nekad".

  -2 [+] [-]

, 2016-04-19 12:31, pirms 8 gadiem
KristsT rakstīja: Tāpēc atbilde ir jā, arī Austrijai, Dānijai, Īrijai un Skotijai būtu jādod iespēja pacīnīties par nokļūšanu Eirolīgā, ne tikai ULEB kausā. Sistēma tāda kā UEFA Čempionu līgai, top komandas no top līgām nokļūst tur automātiski, vidēji stipras komandas sāk kvalifikāciju no tās vidus kārtām, sliktāko līgu mazpazīstamas komandas no pašas apakšas.
Aha, un tie "pārsteigumi" pēc tam *irš visiem klubiem pēc kārtas, jo slotaskāts vienreiz spēj izšaut. Ko es ar to gribu pateikt - VEFs vienā spēlē no 10 varbūt arī varētu uzveikt Barselonu, bet pārējās deviņas būtu katastrofa...

  +3 [+] [-]

, 2016-04-19 12:42, pirms 8 gadiem
RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS rakstīja: Nu nosauc tad lūdzu tās negodīgi ignorētās valstis, kuras netiek pielaistas ULEB kausam ? Austrija, Dānija, Īrija, vai Skotija? Īru lāči taču tikko piedalījās FIBA čelendžerī - zaudēja Rumāņu 3. vietas komandai ar 60 punktiem. Pēc tevis rakstītā sanāk, ka visām valstīm tak jādod vienādas tiesības spēlēt ULEB kausā. Kāda tad būs jēga no šādu valstu komandām? Kāda sportiskā interese varētu būt ULEB eiropas kausa spēlē starp Īru big bears un Bilbao Basket no ACB ? Tak padomā loģiski. Šobrīd no valstīm kurās ir spēcīga vismaz viena komanda, no tām arī tiek pieaicināts spēlēt ULEB kausā. 2.,3. vieta var pieteikties FIBA kausam un tas tad arī ir visādu dāņu, austriešu, šveices un skotijas līmeņa turnīrs...neviens nav vainīgs ka FIBA nav spējusi ieinteresēt ar saviem lētajiem klubu turnīriem spēcīgos klubus. Tagad redz pārmet ULEBam, ka tie to ir spējuši. absurds.
1) ULEB rīko turnīru tikai vadoties no komerciālajiem aspektiem un viņiem dziļi vienalga, kas notiek tajās valstīs, kur baskets nav tika attīstīts vai arī nav liels tirgus.. Tas, ko mēģināju teikt, ka būtu godīgi, ja ULEB atstātu tiesības rīkot Eirokausus, tikai tad, ja ar nosmelto krējumu tiktu atbalstīts arī trešā līmeņa turnīrs ar lielāku iesaistīto komandu skaitu un zemākām prasībām klubiem.. Bet tas ULEB nav interesanti, jo peļņu tur neredzēt.. un kādēļ FIBA būtu jāsamierinās tikai ar trešā līmeņa turnīra subsidēšanu, kamēr ULEB nosmeļ visu krējumu?
2) esošā sistēma dod nepamatotas privilēģijas tiem 11 klubiem, kam Eirolīga ir garantēta.. Loģiski, ka ir vieglāk piesaistīt sponsorus un spēlētājus, ja Tev ir uzkārta birka - Eirolīgas dalībnieks ntos gadus uz priekšu.. Par ko šiem klubiem šādas priekšrocības - tikai tādēļ, ka bija draugu pulciņā, kad turnīru veidoja šajā formātā? Patiesībā par šo principu vajadzētu painteresēties kādai no Eiropas instancēm, kas atbild par negodīgas konkurences jautājumiem..

  +2 [+] [-]

, 2016-04-19 13:03, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Aha, un tie "pārsteigumi" pēc tam *irš visiem klubiem pēc kārtas, jo slotaskāts vienreiz spēj izšaut. Ko es ar to gribu pateikt - VEFs vienā spēlē no 10 varbūt arī varētu uzveikt Barselonu, bet pārējās deviņas būtu katastrofa...
Ja atbildīgākajā spēlē varētu savākties un uzvarēt Barselonu, tad arī būtu pelnījuši tur spēlēt, neatkarīgi ar kādu rezultātu pārējās spēlēs zaudētu. Tāds ir sports.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-19 14:05, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Jo LV izlase bija uzreiz aiz strīpas un mums notika mākslīgā paaudžu maiņa. Tagad esam labākajā sastāvā ever. Labākā par "tagad vai nekad".
Poh, kas ir tagad. Runa jau iet par to, ka toreiz nevisai sportiskā garā tikām uz EČ, jo tikai kvalifikācijas gaitā tapa zināms par izmaiņām komandu skaitā. Mēs bijām priecīgi, un neviens nežēlojās par šo faktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 39 komentāri