Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Klubi protestē: FIBA savu sportisko garu var iebāzt pasaku grāmatā

Rolands Eliņš

Klubi protestē: FIBA savu sportisko garu var iebāzt pasaku grāmatā
Zeļonas Goras "Stelmet" īpašnieks Janušs Jasinskis - viņa klubs ir viens no tiem, kas FIBA prasībām nepakļausies
Foto: Sportowe Fakty

Plašu nosodījumu izpelnījies FIBA lēmums diskvalificēt vairākas izlases no „EuroBasket 2017” par tās klubu plānoto dalību ULEB Eiropas kausā. Vairāki klubi paziņojuši, ka neplāno pakļauties FIBA diktatūras režīma prasībām, bet diskvalificēto federāciju vadītāji mēģina rast kompromisu.

FIBA un ULEB nesaskaņas par klubu turnīru rīkošanu sasniedza jaunu zenītu pagājušajā nedēļā, kad FIBA diskvalificēja astoņas un izteica ultimātus vēl sešām Eiropas basketbola izlasēm. Pagaidām šī diskvalifikācija attiecas tikai uz 2017. gada Eiropas čempionātu, taču FIBA pārstāvji vakar norādīja, ka nedēļas nogalē paredzētajā izpildkomitejas sapulcē tiks lemts par sankciju paplašināšanu arī par diskvalifikāciju no olimpiskajās spēlēm. Šāds FIBA lēmums var atņemt vietu Rio olimpiādē Spānijai, kā arī neļaut atlasē piedalīties Itālijai, Serbijai, Turcijai, Grieķijai un Horvātijai.

FIBA diskvalifikācijas izsaukušas pretrunīgu reakciju, turklāt arī sešām vēl nediskvalificētajām izlasēm – Lietuvai, Polijai, Izraēlai, Turcijai, Grieķijai un Itālijai – līdz 20. aprīlim jāpanāk, lai tās klubi tomēr nestartētu ULEB rīkotajos turnīros, izņemot Eirolīgu.

Šis jautājums īpaši būtisks Itālijai un Serbijai, jo šīs valstis jau pēc pāris mēnešiem bija plānojušas uzņemt Rio atlases turnīrus. No trim Itālijas „problemātiskajiem” klubiem „Trento” un „Reggio Emilia”, kurā spēlē latvieši Ojārs Siliņš un Artūrs Strautiņš, esot gatavi piekāpties FIBA prasību priekšā un neiegāzt savu valsti, kamēr „Sassari” esot noskaņota pretēji, un Itālijas mediji vēsta, ka ir ļoti mazticama iespēja par „Sassari” labprātīgu atteikšanos no sadarbības ar ULEB.

Līdzīga situācija arī Polijā. Tā brīdinājumu saņēmusi „Stelmet” komandas dēļ, taču šī kluba īpašnieks Janušs Jasinskis publiski paziņojis, ka negrasās piekāpties nekādiem FIBA draudiem: „Kā jau sakāmvārdā – kalējs zaga, bet pakāra čigānu. Šeit mēs, „Stelmet”, sanākam kā kalējs, bet vainīgais „čigāns” – Polijas izlase. Nezinu, kā tas viss izvērsīsies, taču FIBA savus paziņojumus par sportisko garu šobrīd var iebāzt pasaku grāmatā. Tā ir tīra divkosība. Pateikšu brutāli – FIBA cilvēki ir vienkārši zaudējuši kontaktu ar reālo dzīvi.”

„Zielona Gora” īpašnieks norāda, ka gatavs pārrunām ar Polijas basketbola federāciju, taču uzskata par necienīgu FIBA piedāvāto pozīciju, ka viņam jāizvēlas starp kluba un izlases interesēm. Turklāt konkrēts piedāvājums no FIBA Eiropas nodaļas nemaz neesot saņemts un par lielāko problēmu Jasinskis uzskata to, ka FIBA plānotajā Čempionu līgā piedalīsies Polijas čempione. „Zielona Gora” ir favorīte, taču čempiones titulu, protams, nodrošinās tikai sezonas beigās un pagaidām par to droša nevar būt, kamēr ar ULEB sadarbība nokārtota jau daudz laicīgāk un attiecīgi ir klubam daudz izdevīgāka.

Ilūzijas par to, ka līdz trešdienai izdosies visu nokārtot, nelolo arī Krievijas Basketbola federācijas (KBF) prezidents Andrejs Kiriļenko. Viņš savas valsts medijiem norādījis, ka FIBA vēlas oficiālu paziņojumu līdz 20. aprīlim, ka neviens VTB Vienotās līgas klubs nepiedalīsies citās sacensībās kā vien Eirolīgā un FIBA turnīros, taču Kiriļenko uzsācis sarunas ar FIBA, cenšoties iegūt šī termiņa pagarinājumu. Bijusī NBA zvaigzne, kas par KBF prezidentu kļuva pagājušajā vasarā, diskvalifikācijas raksturoja vienkārši kā „FIBA ievieš kārtību savā saimniecībā”, turklāt norādīja, ka šobrīd neviena no iesaistītajām pusēm nav kompromisa noskaņojumā. Iepriekš Kiriļenko gan bija ļoti asi nosodījis FIBA draudus par diskvalifikāciju un pat piedēvējis tai diktatūriska režīme pazīmes.

Uz pieklājībām nebija noskaņots arī Spānijas ACB prezidents Fransisko Roka, kurš asi nosodīja FIBA lēmumu, nosaucot to par netaisnīgu un nepamatotu. „ACB ir gatava palīdzēt Spānijas federācijai risināt šo strīdu un atrast argumentus, ar kuriem piespiest atcelt diskvalifikāciju, kas mums liekas pilnīgi absurda. Soda apmērs šīm 14 federācijām nekur nav pamatots, neviens reglaments neko tādu neparedz. Turklāt FIBA pati oficiāli atļāva klubiem startēt Eirolīgā. Tātad Eirolīgā drīkst, bet par Eiropas kausu pienākas diskvalifikācija?” brīnījās Roka.

„Turklāt FIBA piedāvātais formāts pagājušajā vasarā bija praktiski Eirolīgas kopija, ar 16 dalībniecēm, no tām 8-9 ar A licenci,” atgādināja Roka. „Līdz ar to praktiski neiespējami saprast FIBA argumentus. Tāpat ir pilnīgs absurds teikt, ka ACB klubi nedrīkst piedalīties FIBA Čempionu līgā. Jau sen nolemts un apstiprināts Eirolīgas izteiktais piedāvājums, kas ļauj klubiem piedalīties tajos turnīros, kuros vēlos un kuriem tiek pielaisti. Esmu pārliecināts, ka Spānija un citas diskvalificētās izlases panāks šīs nelikumīgās diskvalifikācijas atcelšanu.”

Šosezon Eiropas kausā no Spānijas piedalījās arī Daira Bertāna „Bilbao Basket” un Anžeja Pasečņika „Gran Canaria”. Pasečņika komandas prezidents Migels Betankors spāņu medijos izteicis apbrīnu FIBA lēmumam un nav devis nekādu norādi, ka tas varētu piespiest viņa klubu mainīt savus plānus: „Draudi nav tas risinājums, kas šobrīd var palīdzēt Eiropas basketbolam. Tas ir ļoti pārsteidzošs lēmums. Man personiski tas atgādina citas varas formas, kas pieder pavisam citai ērai. Sports pēdējos gados ir spēris milzu soļus uz priekšu, un nevar tagad tā vienkārši sākt piekopt novecojušas metodes.”

Neizpratni par FIBA lēmumu izteicis arī Spānijas izlases spēlētājs Rudijs Fernandess, norādot, ka šobrīd sanāk sodīt, pirmkārt, pašus basketbolistus, kuri būtībā ne pie kā vainīgi: „Nedomāju, ka šeit arī jāpiesauc ACB vai Spānijas federācijas atbildība, uzskatu, ka FIBA vienkārši pieņēma lēmumu, īpaši nepadomājot par to, ko dara. Ne jau spēlētāji pieņem lēmumus, viņi vienkārši vēlas pārstāvēt savu valsti izlasē. Tāpēc sodīt mūs visus, ieskaitot mani, par darbību, kurā man nav ne mazākās teikšanas, ir, maigi sakot, negodīgi. Protams, ka esmu neapmierināts ar šādu lēmumu, jo pašreiz izskatās, ka nākamajā Eiropas čempionātā mēs savu čempionu titulu nevarēsim aizstāvēt.”

Apdraudēto valstu sarakstā ir Lietuva, taču tās ģenerālsekretārs Mindaugs Špoks aicināja piebremzēt lielo ažiotāžu: „FIBA vēstule principā nav nekas jauns, viss tajā rakstītais jau bija FIBA Eiropas nodaļas plānos un bija visiem zināms. Tāpat vēlos nomierināt līdzjutējus, ka vēl neviena izlase no „EuroBasket 2017” nav diskvalificēta (FIBA gan skaidri un gaiši apgalvo pretējo – aut.p.).”

„Lietuvas Basketbola federācijas pozīcija šajā jautājumā nemainās – mēs rekomendējam klubiem piedalīties tikai FIBA organizētajos turnīros,” turpināja Špoks. „Taču jāsaprot, ka klubi ir privāti uzņēmumi, kuros federācija nav nekāda teicēja, līdz ar to tie paši izlemj, ko vēlas darīt un kur vēlas spēlēt. Federācijas vadība arī nevar vienpersoniski pieņemt kādu konkrētu lēmumu par kluba izslēgšanu vai ko tamlīdzīgu – tam nepieciešams kongresa lēmums, un kongress paredzēts tikai 31. maijā.”

Potenciālā „problemātisko” klubu izslēgšana no vietējā čempionāta tiek piesaukts kā risinājums vairākās diskvalificētajās valstīs, taču pagaidām tā ir tikai piesaukšana un bez reāla pamata. Par šādu iespēju informēts arī jau pieminētais „Stelmet” īpašnieks, kurš lielu satraukumu neizrādīja: „Ja nevarēsim spēlēt Polijā, tad domāsim. Variants būtu Bundeslīga, varētu mēģināt pierakstīties VTB Vienotajā līgā. Taču kā tas palīdzētu Polijas basketbola attīstībai? FIBA vīriem jāizbrauc garās brīvdienās un jāizvēdina galva, jo pa pašreizējo ceļu viņi nekur tālu netiks.”

„Stelmet” īpašnieks izteicās, ka viņam un daudziem citiem klubu īpašniekiem un sponsoriem basketbols nav vienīgā svarīgā lieta dzīvē un problēmu saasinājuma gadījumā viņš basketbolu varētu arī atstāt un pievērsties kam citam. „Un atkal jautājums – kā tāds iznākums palīdzētu basketbolam?” jautāja Jasinskis. „Teikšu kā ir, Polijas un pārējām 13 federācijām ir jāparāda skaidra nostāja un jāpasaka „Stop”. Šādi skandāli basketbolam nāk tikai par ļaunu, un šajā karā ir tikai zaudētāji. ”

Izmantotie resursi:

FIBA warns dispute over European clubs could...
Basket, caos Fiba: Italia fuori dai Giochi?
Właściciel Stelmetu BC: Nie ustąpimy. Ludziom z...
ТАСС: Спорт - Кириленко: РФБ продолжит...
Roca: "The ban is unfair and...
M.Špokas: noriu visus nuraminti – niekas...
FIBA-Euroliga: Rudy: “La FIBA ha decidido sin...

1 2 63 komentāri

     [+] [-]

, 2016-04-18 16:51, pirms 8 gadiem
Tā ir, kad Eiropas basketbolā miljons dažādu kausu un līgu, nekādas kārtības. Būtu ņēmuši FIFA un UEFA par piemēru (nerunājot par skandāliem), tur vismaz sistēma smuki sakārtota un visiem skaidrs kurš augstāks spēks un kuram ir teikšana, bez jebkādiem draudiem.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-18 16:53, pirms 8 gadiem
Ja Serbiju diskvalificētu no OS atlases, mums būtu vieglāk tikt uz Rio! Bet no otras puses - tās jau vairs nebūs OS, ja tur nepiedalīsies visi stiprākie...

     [+] [-]

, 2016-04-18 17:08, pirms 8 gadiem
Eirolīgai ir kirdik.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-18 17:12, pirms 8 gadiem
Teikšu kā ir,tas viss ir pilnīgs Marasms. Dažiem ir izdevīgi šādu sava veida šantāžu izveidot.
Slēpts komentārs: RESNAIS PUTNIŅŠ VASARĀ PIKOJAS

  +5 [+] [-]

, 2016-04-18 17:23, pirms 8 gadiem
Marasms, ne marasms – bet kaut kad to visu vajag sakārtot – un kā jau daži rakstīja, jāņem piemērs no UEFA/FIFA – nevis ļaut kaut kādam slēgtam veidojumam ULEB diktēt savus noteikumus.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-18 17:32, pirms 8 gadiem
Sanāk, ka drīz NBA klubiem arī būs jāstartē FIBA turnīros, savādāk izlasi OS neredzēt. Par šādu šantāžu izlašu turnīrus varētu pārņemt NBA sistēma, lai neciestu izlases.

  +5 [+] [-]

, 2016-04-18 17:38, pirms 8 gadiem
rihardilio rakstīja: Tā ir, kad Eiropas basketbolā miljons dažādu kausu un līgu, nekādas kārtības. Būtu ņēmuši FIFA un UEFA par piemēru (nerunājot par skandāliem), tur vismaz sistēma smuki sakārtota un visiem skaidrs kurš augstāks spēks un kuram ir teikšana, bez jebkādiem draudiem.
Bet FIBA jau nemaz nebija alternatīvas ko piedāvāt tai pašai Eirolīgai un Eirokausiem, paši pirms kādiem gadiem 10 ar ULEB vienojās par šīm līgām. Tas, ka viņi tagad beidzot izdomājuši sākt taisīt savus kausus, kad pamanīja cik skaista nauda ULEB kausos apgrozās, un vēl ar saviem ultimātiem, nevis kompromisu veidā pakāpeniski, ir komunisma paraugstunda. Jā, protams, ka FIFA paraugs ir labs, bet kāpēc tad viņi pirms tiem 10 gadiem visu atdeva ULEB un uzlika mīksto, bet tagad skrien ar pieri sienā?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-18 17:44, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Sanāk, ka drīz NBA klubiem arī būs jāstartē FIBA turnīros, savādāk izlasi OS neredzēt. Par šādu šantāžu izlašu turnīrus varētu pārņemt NBA sistēma, lai neciestu izlases.
tas būtu variants, lai tie klubi izveido savu neatkarīgu Eiropas NBA no FIBA un federācijām un izlases tad neciestu...Eiropā valstu čempionāti ir zem federācijām, tāpēc jau FIBA spiež uz federācijām un izlasēm. Ja tā nebūtu, tad viņiem nebūtu nekāda iemesla diskavlificēt izlases. NBA nav pakļauts ASV basketbola federācijai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-04-18 17:47, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Uefa un fifa, pa lielam ir tas pats, kas uleb un fiba
Pa lielam un pa mazam nav tas pats – FIBA un FIBA Europe ir tas pats, kas UEFA un FIFA. Uleb jau ir tikai organizācija klubu turnīriem.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-18 17:48, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Uefa un fifa, pa lielam ir tas pats, kas uleb un fiba
pilnīgas muļķības...UEFA ir Eiropas federāciju apvienība. Basī tā ir FIBA Europe...

  -2 [+] [-]

, 2016-04-18 17:48, pirms 8 gadiem
Es domāju visi vienkārši sasēdīsies pie galda un sarunās, ka rīkos paši savu turnīru izlasēm un viss. Paši uztaisīs akreditācijas, atļaujas utml.. Spānija paņems līderes lomu un visu sakārtos un fiba varēs laizīt olas. Neticu, ka tādas mega valstis kā Spānija, Itālija, Turcija, Krievija, Serbija utml, pakļausies šitādiem murgiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-18 17:49, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: tas būtu variants, lai tie klubi izveido savu neatkarīgu Eiropas NBA no FIBA un federācijām un izlases tad neciestu...Eiropā valstu čempionāti ir zem federācijām, tāpēc jau FIBA spiež uz federācijām un izlasēm. Ja tā nebūtu, tad viņiem nebūtu nekāda iemesla diskavlificēt izlases. NBA nav pakļauts ASV basketbola federācijai.
Tas nav mēneša jautājums, turklāt FIBA vēl entos gadus pa tiesām izvazātu bez garantijām, ka viņi vēl vispār zaudētu galā, jo tiesības pieder viņiem. Un to gaidu laikā visas izlases varēs sēdēt un skatīties kā OS nespēlē neviena Eiropas izlase
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-18 17:51, pirms 8 gadiem
blah rakstīja: Tas nav mēneša jautājums, turklāt FIBA vēl entos gadus pa tiesām izvazātu bez garantijām, ka viņi vēl vispār zaudētu galā, jo tiesības pieder viņiem. Un to gaidu laikā visas izlases varēs sēdēt un skatīties kā OS nespēlē neviena Eiropas izlase
FIBA katrā ziņā ir visas kārtis rokās, tād ulebs var ieskrieties, ja viņi gribēs, jo pēc starptautiskam normām viņi ir vienīgi basketa pārstāvji OS un atzīti no IOC puses...kam spēlēt būs OS, ne visas valstu klubi ir tajā ulebā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-18 17:55, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: uleb jā, bet jāacerās, ka to izveidoja pašas federācijas, starp citu līdzīgi kā UEFA un šķiet neloģiska fiba protestēšana
tu atkal muļķības gvelz...uleb izveidoja līgas - Adrijas, Lietuvas, spāņu, krievu un kas tur vēl...nevis federācijas.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-18 17:55, pirms 8 gadiem
Kakova Bullshit ???

     [+] [-]

, 2016-04-18 17:55, pirms 8 gadiem
FIBU pasūtīt D......!
Lai ir čempji bez Eiropas grandu izlasēm. Kas tad spēlēs?

     [+] [-]

, 2016-04-18 17:56, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: FIBA visas kārtis? Nesmīdini, lielās federācijas noteiks, kas būs
un tad smejies kopā ar ULEB, man ta kas...tik viss būs, kā FIBA gribēs, nevis ULEB.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-18 18:01, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Te nav hokejs zaipi, te lielajām federācijas, tādām kā Spānija, ir liels spēks un FIBA praktiski sevi dzītu kapā ja izslēgtu 8 vai vairāk federācijas, jo pirmkārt naudas ziņā, tie būtu lieli zaudējumi un otrkārt tas tikai palielinātu uleb spēku, kas ilgtermiņā varētu nozīmēt, ka ULEB būs lielāks nekā FIBA europa
pagaidām izskatās, ka FIBA ir spēks...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-18 18:04, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Te nav hokejs zaipi, te lielajām federācijas, tādām kā Spānija, ir liels spēks un FIBA praktiski sevi dzītu kapā ja izslēgtu 8 vai vairāk federācijas, jo pirmkārt naudas ziņā, tie būtu lieli zaudējumi un otrkārt tas tikai palielinātu uleb spēku, kas ilgtermiņā varētu nozīmēt, ka ULEB būs lielāks nekā FIBA europa
pagaidām izskatās, ka FIBA ir spēks...
p.s. hokejā strap citu līdzīgi notiek, kā līdz šim basī...Hokeja čempiona līgu izveidoja klubu līgas ar federāciju un IIHF atļauju. Kad viņi nespēlēs pēc IIHF principiem ar nolikvidēs, kā tagad ulebu...Fiba viņu atļava izveidot arī nogremdēs pati. Viņiem vienīgais veids sevi saglabāt kļūt neatkarīgiem kā NBA un nevienam nepakļauties jeb veidot savu čempi neatkarīgu no federācijām. Ja nē viņi mirs dabīgā nāvē, ja tā gribēs FIBA...visu kontrolē FIBA jeb starptautiskā federācija un nenodarbojies ar demagogiju.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-18 18:05, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Te nav hokejs zaipi, te lielajām federācijas, tādām kā Spānija, ir liels spēks un FIBA praktiski sevi dzītu kapā ja izslēgtu 8 vai vairāk federācijas, jo pirmkārt naudas ziņā, tie būtu lieli zaudējumi un otrkārt tas tikai palielinātu uleb spēku, kas ilgtermiņā varētu nozīmēt, ka ULEB būs lielāks nekā FIBA europa
Tieši tā - šobrīd FIBa iet uz visu bankus, ir ir, nav nav. Jo ja NAV, tad FIBAi ir kaput un tas ir skaidrs. Ja lielās valstis nepakļausies šantāžai, tad tas nozīmē tik daudz zudušas naudas FIBAi, ka tā vairs nevarēs ne pavilkt savas čempionlīgas un neko citu. Tas tak ir skaidrs. Padomājot, cik naudas aizies no reklāmas līgumiem, tv translācijaam utt gar degunu..

  -2 [+] [-]

, 2016-04-18 18:07, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: šantāža nav spēks, bet vājuma pazīme.....kādu laiku atpakaļ rakstīju, ka FIBA vajadzēja veidot normālu turnīru un celt līmeni, tā klubus piesaistot, nevis tikai ar prēmijām un neceļot basketbola līmeni
sauc kā gribi, FIBA grib dabūt atpakaļ to savu, ko atdeva ulebam un kurš tagad nepakļaujas...viss loģiski. tā nav šantāža bet jau sen federācijas bija brīdinātas.
p.s. man nav skaidra tāda dedzīga ULEB aizstāvēšana, kur Latvija nemaz nav...pilnīgi pajāt būtu , kas ar to ulebu notiek

  -1 [+] [-]

, 2016-04-18 18:15, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: tu atkal muļķības gvelz...uleb izveidoja līgas - Adrijas, Lietuvas, spāņu, krievu un kas tur vēl...nevis federācijas.
Skatos dziļi sirdī Tu tomēr esi bimbists...

  -2 [+] [-]

, 2016-04-18 18:22, pirms 8 gadiem
Bananāss rakstīja: Skatos dziļi sirdī Tu tomēr esi bimbists...
es tak tev vienreiz skaidroju...līdz 97.gadam par basi un hokeju biju vienādi, kamēr par izlases treneri LBS neielika nodevēju...šajā FIBA un ULEB karā, nekā te tāda nav ko nezinātu...tagad jau izlases ar paskatos ik pa laikam vairāk sieviešu izlasi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-18 18:31, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: TU esi galvu sasitis? Pasaki atklāti?

Kā tā nav šantāža, ja pasaka, ka tāds un tāds klubs ja spēlēs EK mēs izslēgsim izlasi no FIBA? Kā to nosaukt?

Katram klubam ir brīvas tiesības izvēlēties, kuros komerciālajos/reģionālajos turnīros spēlēt, bet FIBA, tagad praktiski pasaka, ka ir diktators un visiem ir jādanco pēc viņu stabules, tostarp privātiem klubiem, kas pa lielam ir privātuzņēmums, ja tā drīkst izteikties...Pie tam, ULEB ir sakārtotāka, un ar labu basketbola līmeni, organizācija
kamēr tas klubs ir kādas federācijas biedrs un piedalās tās valsts čempionatā, tikmēr FIBA ir taisnība...palasi statūtus jebkuras federācijas. Šaubos vai atradīsi, ka kura federācija ir pakļauta ULEB nevis FIBA...man liekas Tu esi tieši saspiedis galvu ar savu dedzīgo uleba aizstāvēšanu, no kura Latvijai pie tam nav nekādas jēgas jeb pilnīgi pajāt būtu, ka viņi pazūd

     [+] [-]

, 2016-04-18 18:37, pirms 8 gadiem
ja viņi ir tik sakārtoti un naudas papilnam, tad neredzu nekādu šķeršļu izveidot ULEB neatkarīgu čempi no federācijām un miers... FIBA būs miers un izlases spēlēs OS un ULEB varēs savā naudā peldēties paši savā turnīrā. NBA konkurents Eiropā
1 2 63 komentāri