Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lejasmeiera "Prienai" turpina bruņoties un piesaista divkārtēju Eirolīgas čempionu

Agris Suveizda

Lejasmeiera "Prienai" turpina bruņoties un piesaista divkārtēju Eirolīgas čempionu
Martins Gecevičs. Foto: Eriko Ovčarenko, 15min.lt

Lietuvas basketbola klubs "Prienai" paziņojis par vienošanās panākšanu ar vēl vienu pieredzējušu lietuviešu spēlētāju Martinu Geceviču.

30 gadus vecais Martins Gecevičs iepriekšējā sezonā spēlēja Polijas "Zielona Gora", ar kuru čempionātā ieņēma ceturto vietu. Gecevičs vidēji spēlē guva 10,5 punktus un izdarīja 2,7 rezultatīvas piespēles. Karjeru Gecevičs sāka Viļņas klubos "Sakalai" un "Lietuvos Rytas", ar kuru 2009. gadā izcīnīja ULEB Eirokausu, bet 2011. gadā devās uz ārzemēm, pievienojoties Grieķijas grandam Pirejas "Olympiacos".

Gecevičs kopā ar "Olympiacos" gan 2012., gan 2013. gadā triumfēja ULEB Eirolīgā, tiesa pats abās finālspēlēs palika rezervē un neaizvadīja ne sekundi. 2011./12. g. Eirolīgas sezonā lietuviešu aizsargs vidēji tika pie 6,2 punktiem, bet nākamajā – pie 1,0 punktiem. 2012. gadā Gecevičs arī kļuva par Grieķijas čempionu. Eirolīgā kopumā Gecevičs aizvadījis 86 spēles, vidēji atzīmējoties ar 12,4 punktiem. Pēc "Olympiacos" viņš spēlēja arī Turcijā un Spānijā. 2010. gadā ar Lietuvas izlasi Gecevičs izcīnīja Eiropas bronzu.

Ja pagājušajā sezonā "Prienai" izcēlās ar brāļiem Boliem un palika pēdējā pozīcijā, vietu augstākajā sabiedrībā nosargājot tikai citas komandas nesaņemtās licences dēļ, šovasar klubā pilnībā nomainīts viss spēlētāju sastāvs. "Prienai" pievienojās ne tikai latviešu saspēles vadītājs Dāvis Lejasmaiers, bet arī virkne labi zināmu lietuviešu spēlētāju – pirms Geceviča līgumu parakstīja arī dvīņu brāļi Darjušs un Kšištofs Lavrinoviči un Mindaugs Lukauskis. No Latvijas klubiem uz "Prienai" pārgāja Arns Labucks un Maiks Brusevics, kuriem kompāniju sastāda arī savulaik "Valmieru" pārstāvējušais Ovidijus Varanausks.

PozīcijaSpēlētājsVecValstsIepriekšējā sezonā
AizsargiDāvis Lejasmeiers27LatvijaKrosno (Polija)
Ovidijus Varanausks27LietuvaRouen (Francija-2)
Mindaugs Lukauskis39LietuvaRytas
Gintars Leonavičs34+LietuvaLietkabelis
Martins Gecevičs30LietuvaZielona Gora (Polija)
UzbrucējiOstins Arianss25ASVKhimik (Ukraina)
Arns Labucks30+LietuvaVEF (Latvija)
Kšištofs Lavrinovičs38+LietuvaLietkabelis
Maiks Brusevics28ASVVentspils (Latvija)
CentriDarjušs Lavrinovičs38+LietuvaLietkabelis
Maveriks Morgans24ASVGliwice (Polija)

+Šogad vēl svinēs dzimšanas dienu

Izmantotie resursi:
https://bcprienai.lt/prienu-skycop-...

     [+] [-]

, 2018-09-18 21:16, pirms 6 gadiem
nomainīts viss sastāvs, klāt arī pāris skaļi (dārgi) uzvārdi, mazpilsēta - tas viss rada šaubas, ka klubs vesels sagaidīs pavasari.