Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pekovičs lokauta laikā atgriežas "Partizan" rindās

Andrejs Siliņš

Pekovičs lokauta laikā atgriežas "Partizan" rindās
Nikolā Pekovičs 2010. gada augustā Arēnā Rīga traucē metienu izdarīt Rihardam Kuksikam
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Līksmība un gaviles Belgradas basketbola cienītājiem - viens no "Partizan" komandas spožākajiem spēlētājiem vēl nesenā pagātnē centrs Nikolā Pekovičs piekritis parakstīts līgumu ar Serbijas Eirolīgas pārstāvi līdz Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) lokauta beigām.

Serbijā melnkalnietis Pekovičs nonāca jau 2003. gadā, kad sāka pārstāvēt "KK Atlas". Divus gadus vēlāk toreiz 19 gadu vecumā Pekovičs parakstīja līgumu ar "Partizan" un komandas rindās ne tikai izcīnīja trīs Serbijas čempiontitulus, divus Adrijas līgas titulus un vienu Serbijas kausu, bet arī kļuva par labāko centra spēlētāju Eiropā. 2008. gada vasarā 211 centimetrus garais Pekovičs parakstīja trīs gadu līgumu par 4,6 miljoniem eiro ar grieķu superklubu "Panathinaikos", kur savu reputāciju Nikolā tikai nostiprināja.

Tajā pašā vasarā Pekoviču ar 31. numuru otrajā kārtā NBA draftā izvēlējās Minesotas "Timberwolves". Jau savā pirmajā sezonā Pekovičs ar vidēji gūtiem 13 punktiem un 3,8 atlēkušajām bumbām tikai 18 spēlētās minūtēs aizveda "Pao" līdz Eirolīgas titulam. 2010. gada vasarā, sākoties NBA tirgum, "Timberwolves" noslēdza līgumu ar Pekoviču uz trim sezonām par kopējo summu 13 miljonu dolāru vērtībā.

Tagad, kad sācies NBA lokauts un neizskatās, ka tik drīz beigsies, lai nepaliktu bez spēļu prakses pēc dalības Eiropas čempionātā, Pekovičs noslēdzis līgumu ar savu bijušo vienību "Partizan". Līguma nosacījumi netiek atklāti, izņemot to, ka Pekovičs komandā būs tik ilgi, kamēr neatsāksies NBA sezona.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Melnkalne ar Pekoviču ierindā paviesojās arī Arēnā Rīga, un augumā raženais centrs Latvijas grozā sameta 16 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, palīdzot Melnkalnei izcīnīt uzvaru ar 90:84. Vidēji kvalifikācijas turnīrā Pekovičam 20 punkti, kas bija ceturtais augstākais rādītājs kopumā. Savā NBA debijas sezonā Pekovičam gan vien 13,6 spēlētas minūtes un 5,5 gūti punkti.

Izmantotie resursi:
KK Partizan mt:s

     [+] [-]

, 2011-08-17 18:00, pirms 13 gadiem
Cik NBA minūtes spēlēja un vidēji punktus guva jau nevarēja uzrakstīt ne?
Pašam jaiet meklēt!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 18:26, pirms 13 gadiem
5.5 pts spele un 13.6 minutes nav maz prieks debijas sezonas. protams, tas nav nekas dizs, bet tapat. + jau tagad ir 391. labakais liga pec espn skata punkta.