Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gortats no "Suns" uz "Spartak"

Andrejs Siliņš

Gortats no "Suns" uz "Spartak"
Marcins Gortats lokauta laikā spēlēs Krievijā
Foto: AFP/Scanpix

Polijas labākais basketbolists, 213 centimetrus garais centrs Marcins Gortats, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu Fīniksas "Suns", parakstījis līgumu uz vienu sezonu ar Krievijas Superlīgas klubu Sanktpēterburgas "Spartak".

27 gadus vecais Gortats NBA spēlēja kopš 2007. gada. 2005. gadā spēlētāju ar 57. kārtas numuru nodraftēja tieši Fīniksas "Suns", taču nākamos divus gadus Gortats pavadīja Vācijas Bundeslīgas klubā Ķelnes "RheinEnergie". 2007. gadā Gortats noslēdza līgumu ar Orlando "Magic" un kļuva par Dvaita Hovarda aizvietotāju uz pāris minūtēm. Gortats noteikti bija viens no nenovērtētākajiem centriem NBA, un pēc tam, kad "Magic" basketbolistu aizmainīja uz "Suns" pagājušā gada decembrī, Gortats to lieliski pierādīja.

Ja "Magic" rindās polis vidēji nespēlēja vairāk par 15 minūtēm, gūstot četrus punktus un izcīnot 4,7 bumbas zem groziem, tad Fīniksā 30 minūšu laikā Gortats komandai palīdzēja ar 13 punktiem, 9,3 bumbām un 1,3 bloķētiem metieniem ik spēli.

Nesen Gortats paziņoja par savu piedalīšanos Eiropas čempionātā Lietuvā šoruden, bet tagad pienākušas ziņas, ka lokauta laikā Gortats pārstāvēs Sanktpēterburgas "Spartak" vienību Krievijā.

Madride lūko pēc NBA uzbrūkošā aizsarga

Ja Gortats jau vienojies ar krieviem, tad kāds cits varētu drīz vienoties ar spāņiem. Proti, Madrides "Real" lūko pēc papildinājuma otrā numura pozīcijā, un klubs meklē tieši NBA spēlētāju, kurš varētu ieņemt šo vietu. Starp kandidātiem tiek minēti gan jau Eiropā pabijuši spēlētāji, gan Vecajā kontinentā nekad nespēlējušie. "Real" interesējušies par Džamala Krauforda, Sašas Pavloviča, Entonija Pārkera un Andrea Nocioni pakalpojumiem. Pēdējais, neskatoties uz divu gadu līgumu ar "76ers", nekad nav slēpis savas simpātijas pret Madrides karalisko klubu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-07-17 16:29, pirms 13 gadiem
pagrieziens rakstīja: Nujā! Diezgan karsta ši vasara eiropas klubiem!
Pagaidi septembri, ja tad vēl būs lokauts tad viss tikai sāksies

  -4 [+] [-]

, 2011-07-17 16:57, pirms 13 gadiem
Nēēēē tikai ne to

  -1 [+] [-]

, 2011-07-17 17:45, pirms 13 gadiem
Načioni ir otrais numurs?

  +1 [+] [-]

, 2011-07-17 17:51, pirms 13 gadiem
An inquiry into his interest found him dining with ex-Suns teammate Boris Diaw . . . in Paris. "I'd love to play overseas," SteveNash wrote. "It may be difficult with three kids but I'd love to do it." Besides Nash's worldly nature and interest, what makes the possibility more intriguing is that Nash has a British passport. Players with passports or dual citizenship help European teams around the limit of two American players. Arizona Republic

Read more: NBA Rumors - InsideHoops.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja