Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Daudzu nemīlētais Fernandess pagarina līgumu ar Madrides "Real"

Andrejs Siliņš

Daudzu nemīlētais Fernandess pagarina līgumu ar Madrides "Real"
Rūdijs Fernandess. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Pieredzējušais spāņu basketbolists Rūdijs Fernandess piekritis pagarināt līgumu ar ACB līgas karalisko klubu Madrides "Real" vēl uz divām sezonām - līdz 2022. gada vasarai.

34 gadus vecais Fernandess šosezon ULEB Eirolīgā vidēji 20 minūtēs guvis 8,3 punktus, izcīnījis 2,3 atlēkušās bumbas un atdevis 2,0 rezultatīvas piespēles. ACB līgā vieglajam uzbrucējam 5,3 punkti, 2,3 bumbas un 1,4 piespēles. Jaunais līgums nosaka to, ka Fernandess komandā būs vēl divas sezonas - līdz 202. gada vasarai.

Divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs (2006, 2019) Fernandess Madridē aizvada astoto sezonu pēc kārtas, taču ar "Real" saistījās jau iepriekš - 2011. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) lokauta laikā Fernandess uzspēlēja Madridē, taču jau toreiz līgums paredzēja, ka pēc karjeras NBA basketbolistam būs pienākums atgriezties tieši "Real" sastāvā. Tā arī notika.

Fernandesa NBA karjera nebija gara - 2007. gada draftā spāni ar 24. numuru izvēlējās Fīniksas "Suns", bet Fernadess vēl sezonu paadīja "Joventut", kur spēlēja jau no 2002. gada. 2008. gadā, ar "Joventut" izcīnījis ULEB Eiropas kausu, uzbrucējs pārcēlās uz Ziemeļameriku. Tur Fernandess savas NBA gaitas sāka Portlendas "Trail Blazers", kas tiesības uz spēlētāju bija iemainījis no "Suns".

NBA Fernadess nospēlēja četras sezonas (pēdējā Denveras "Nuggets" sastāvā), vidēji 24 minūtēs gūstot 9,1 punktu, atdodot 2,4 rezultatīvas piespēles, izcīnot 2,1 atlēkušo bumbu un pārtverot 1,0 bumbu. Trīs reizes Fernandess uzspēlēja arī izslēgšanas turnīrā (5,7 punkti, 2,2 bumbas zem groziem), taču allaž izstājās jau pirmajā kārtā.

Fernandess, kurš savas uzvedības dēļ, daudzviet ārpus Madrides, tiek līdzjutēju zākāts, Spānijas izlases rindās ne tikai divreiz izcīnījis Pasaules kausu, bet arī trīsreiz triumfējis Eiropas čempionātos, divreiz ticis pie olimpisko spēļu sudraba, reizi pie bronzas un pa reizei izcīnījis Eiropas sudrabu un bronzu.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-17 16:23, pirms 4 gadiem
Kurš viņu nemīl? Es viņu mīlu..Parasti virsrakstu tekstā paskaidro..

     [+] [-]

, 2020-01-19 21:40, pirms 4 gadiem
Tie divi dvīńi no Bauskas ,kuri par Žalgiri fano, tie nemīl