Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

No nākamās sezonas Itālijas klubi atgriezīsies ULEB Eiropas kausā

Andrejs Siliņš

No nākamās sezonas Itālijas klubi atgriezīsies ULEB Eiropas kausā
Artūrs Strautiņš
Foto: TimeOut

Itālijas basketbola līgas "Legabasket" prezidents Egidio Bjanki atklājis, ka no nākamās sezonas Itālijas klubiem atkal būs ļauts piedalīties ULEB Eiropas kausa izcīņā, no kuras pirms šīs sezonas nācās atteikties ULEB un FIBA nesaskaņu dēļ.

Pirms šīs sezonas ULEB Eiropas kausa dalībnieču sarakstā tika minētas pat trīs Itālijas komandas - "Dinamo Sassari", "Trento" un Artūra Strautiņa "Reggio Emilia", kas turnīrā startēja jau iepriekšējās divas sezonas pēc kārtas. Tomēr FIBA draudi lika Itālijas līgas vadībai pieņemt lēmumu - ja komandas startēs ULEB Eiropas kausā, tās tiks diskvalificētas no vietējā čempionāta.

Protams, neviena no minētajām komandām uz ko tādu nebija gatava parakstīties, tāpēc atsauca savu dalību no ULEB Eiropas kausa. Ja Trento un Redžo Emīlija nolēma iztikt vispār bez starptautiskās arēnas, tad Sasari šajā sezonā startē FIBA Čempionu līgā.

"Runāju ar [Eirolīgas prezidentu Hordi] Bartomeu. Mums būs viena vieta Eirolīgā un divas - Eiropas kausā," atklāja Bjanki. "Strādājam pie tā, lai iegūtu vēl vienu vietu Eiropas kausā ar "wild-card" palīdzību."

Paredzams, ka Eirolīgā neatkarīgi no rezultāta vietējā čempionātā arī turpmāk startēs Milānas "EA7 Emporio Armani", kam ir ievērojams pārsvars finansiālajās iespējās pār jebkuru citu Itālijas komandu. Tiek lēsts, ka Milānas budžets šajā sezonā ir ap 18-19 miljoniem eiro, kas ir trīs reiz vairāk nekā tuvākajai sekotājai.

Itālijas līga arī vēlas mainīt leģionāru limita nosacījumus savām komandām un atļaut pieteikt spēlei līdz pat septiņiem leģionāriem, neskatoties uz to, no kurienes viņi nāk. Šobrīd katram klubam ir iespēja izvēlēties divas sastāva komplektēšanas formulas: 1) 5+5 (pieci itālieši un pieci jebkādas izcelsmes ārzemnieki); 2) 3+4+5 (trīs ārzemnieki ārpus Eiropas savienības, četri ārzemnieki no Eiropas savienības un pieci itālieši).

Sezonas izskaņā 500 000 eiro lielu naudas balvu saņems trīs komandas, kas būs izvēlējušās 5+5 formulu un visvairāk izmantojušas vietējos spēlētājus. Tāpat 200 000 eiro liela naudas balva tiks trim klubiem, kas sasniegs labākos rezultātus jaunatnes sistēmā.

Izmantotie resursi:
La Gazzetta dello Sport - News in tempo reale...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-01-16 11:33, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Te tev nu bija ČEMPIONU līga Ar mafijas gājieniem neko nepanāksi, un arī Aivariņš kādu dienu tiks iesēdināts!
Varēsi celt šim ziepes!