Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ainars Bagatskis: "Jakovičs progresējis visvairāk"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ainars Bagatskis: "Jakovičs progresējis visvairāk"
Ainars Bagatskis: Latvijas labākais basketbola treneris 2014. gadā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Pateicoties uzvarai pār VEF, puiši nopelnīja trīs brīvdienas, kuras varēs izmantot pēc 25. decembra spēles Sanktpēterburgā," basketbola kluba "Nizhny Novgorod" galvenais treneris Ainars Bagatskis priecājās par komandas izpildīto uzdevumu pirmdienas spēlē.

Ainars Bagatskis, "Nizhny Novgorod" galvenais treneris

“VEF spēlē pretiniekiem nepatīkamā stilā. Apstādinājām viņu ātros uzbrukumus, provocējām uz avantūrām. Spējām 16-17 minūtēs ievērot disciplīnu un nospēlēt pacietīgi. Turpinājumā apstājāmies, sākām skatīties apkārt (smaida). Septiņpadsmit kļūdas tādā spēlē ir par daudz.

Latviešu spēlētāju vidū Ingus Jakovičs progresējis visvairāk. Vasarā labi patrenējās izlasē. Laukumā visu dara vairāk vai mazāk pamatoti. Mūsu saspēles vadītājam Dmitrijam Hvostovam šodien nebija labākā spēle. Viņš vairāk centās spēlēt uz komandu, nevis agresīvi uzbruka pats.

VEF rindās ir septiņi esošie un bijušie izlases spēlētāji. Pieredze rāda, ka decembrī viņu sniegumu izvērtēt pāragri. Tā būtu tikai filozofēšana. Valstsvienības kandidātus plašāk vērtēsim martā un aprīlī.

Patīkami atrasties, kur esam. Komanda spēlē arvien pārliecinošāk un desmit uzvaras VTB līgā to apliecina. Esam stipri tieši kā komanda. Cīņā pret VEF neakcentējām uzmanību uz 1-2 spēlētājiem, bet pretinieka spēles stilu. Neļāvām viņiem sākumā izvērsties.

Savus palīgus neizcelšu. Mēs uzvaram un zaudējam kā komanda. Ir labi, ja Sergejs Panovs var mūs uzslavēt. Mani jāuzslavē pēc katras spēles (smejas). Pārņēmu komandu no serbu treneriem, kuri ir pazīstami ar lielo darba apjomu treniņos. Tas nemaz nebija viegli, jo man vajadzēja pierādīt, ka manas metodes ir pareizās.

Ziemassvētkos mājās nebūšu, jo 25. decembrī jāspēlē Sanktpēterburgā."

Nikolajs Mazurs, VEF galvenais treneris

“Atvainojos par vājo sniegumu. Spēlējām zem sava līmeņa. Pirmajā puslaikā no ierindas sestdien gūto savainojumu dēļ izkrita Jānis Timma, Džeralds Robinsons un Bamba Fals. Otrajā puslaikā devām vairāk iespēju jaunajiem spēlētājiem. Vai Roberts Lauerijs dosies izbraukumā uz Slovēniju? Nekomentēšu.”

Artūrs Strēlnieks, VEF spēlētājs

“Pirmajā puslaikā iekritām aizsardzībā. Otrajā ceturtdaļā tas izpaudās īpaši. Izgāzāmies. Ja spēlējam slikti aizsardzībā, arī uzbrukumā nevedas. No -24 pret Eirolīgas komandu ir grūti atspēlēties. Vienīgais, ko varējām, uzvarējām trešajā ceturtdaļā.

Iespējams, ka pārdegām. Puiši – izlases kandidāti – pārāk daudz gribēja sevi pierādīt. Tas varēja būt viens no zaudējuma iemesliem. Apsveicu brāli Jāni ar iekļūšanu Eirokausa nākamajā kārtā. Malacis!”

  +9 [+] [-]

, 2014-12-15 22:07, pirms 9 gadiem
Mazur, tev ir jātinas prom! Ar tādu raksturu, kāds ir tev būs vieni sū#i!!! Tev ir jātrenē juniori! Bagijs tevi izdr@za tā, ka to spēli jau bija pretīgi skatīties! Tas vairs nebija basketbols, Bagija komanda jau sāka spēlēties un skaitīt apmeklētājus!!! Tā, ka vācies! Pat gribējās, lai zaudē vēl trakāk!

  +8 [+] [-]

, 2014-12-15 22:13, pirms 9 gadiem
Nu lūk, redzam treneru atšķirību, par zaļu ir Mazurs,par zaļu, labāk viņam un labāk komandai būtu, ja viņš paliktu pie junioriem.
Kas attiecas uz komandu, no malas jau nez cik objektīvi nevar spriest, bet liekas, ka Jakovičs ir vienīgais, kas VEF kreklā ir progresējis(nerunāju par Kurucu un savainotajiem). Vislielākais mīnuss man jāliek Pasečņikam, liekas, viņš ar katru spēli un nedēļu tik vājāk spēlē, pilnīgs regress.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-12-15 22:32, pirms 9 gadiem
Veiksme un apstākļi, ka Jakovičs ticis pie savām minūtēm. Ja apstākļu sakritības rezultātā Šķēle tiktu vismaz pie 15min, varētu teikt to pašu. Jebkurš kam ļauj uzpēlet 3 min. izskatās bezcerīgs.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-15 22:36, pirms 9 gadiem
shitaa rakstīja: Veiksme un apstākļi, ka Jakovičs ticis pie savām minūtēm. Ja apstākļu sakritības rezultātā Šķēle tiktu vismaz pie 15min, varētu teikt to pašu. Jebkurš kam ļauj uzpēlet 3 min. izskatās bezcerīgs.
Nu Jakovičs tāpat būtu spēlējis 10 minūtes kā minimums spēlē, Šķēlem ir jāatgūstas no traumas, domāju, ka viņš nav sasniedzis optimālo fizisko formu un līdz ar to ir lēnāks nekā pretspēlētāji

  -4 [+] [-]

, 2014-12-15 22:37, pirms 9 gadiem
GRIFFONS rakstīja: Nu lūk, redzam treneru atšķirību, par zaļu ir Mazurs,par zaļu, labāk viņam un labāk komandai būtu, ja viņš paliktu pie junioriem.
Kas attiecas uz komandu, no malas jau nez cik objektīvi nevar spriest, bet liekas, ka Jakovičs ir vienīgais, kas VEF kreklā ir progresējis(nerunāju par Kurucu un savainotajiem). Vislielākais mīnuss man jāliek Pasečņikam, liekas, viņš ar katru spēli un nedēļu tik vājāk spēlē, pilnīgs regress.
Skaidrs, ka par zaļi Koļa ir, bet nu ja tas ECH būtu ne EK, tad iespējams kaut kas savādāks būtu.....Taču ir kā ir un ar to jāsamierinās, galvenais, lai pats "nesadeg" ar šitiem zāģiem, tad var sākties nopietnākas problēmas, piemēram konflikti tieši ar spēlētājiem.....Varbūt vajadzēja kā palīdam palikt vēl kādu laiku, bet kas to zin, Vef vadība var viņu nomainīt, vēl jau ir pārbaudes laiks spēkē esošs......Redzēsim, ko nākotne nesīs.....

  +4 [+] [-]

, 2014-12-15 22:53, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Nu Jakovičs tāpat būtu spēlējis 10 minūtes kā minimums spēlē, Šķēlem ir jāatgūstas no traumas, domāju, ka viņš nav sasniedzis optimālo fizisko formu un līdz ar to ir lēnāks nekā pretspēlētāji
bet atvērās Jakovičs tikai tad, kad dabūja 25 min un līdera nastu plecos!

     [+] [-]

, 2014-12-15 22:55, pirms 9 gadiem
Lai vai kā - pat ja ar izlases vadošajiem aizsargiem vairāk nekas slikts neatgadās, izlasē būs vakantas divas aizsargu vietas. un Jakovičš un Aigars Šķēle ir starp reālākajiem kandidātiem uz šīm vakancēm!

  -1 [+] [-]

, 2014-12-15 23:01, pirms 9 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: bet atvērās Jakovičs tikai tad, kad dabūja 25 min un līdera nastu plecos!
Jā var tam piekrist

  -4 [+] [-]

, 2014-12-15 23:18, pirms 9 gadiem
Kapec gan Mazuram butu jatinas? Ar to no ielapiniem sadiegto it ka komandu vins turejies tiri labi! Nu, nav jau VEFa nekadu supervecu galu gala, jauni un zali lielakoties erzeleni, kuriem viss vel prieksa, tapec ir kadas labakas speles, bet ir ari pilnigas auzas reizem... Ja parekina, kadas baketbola personibas musejiem preti nakusas, tad rezultats tomer ir pavisam adekvats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-12-16 00:19, pirms 9 gadiem
No kādiem avotiem? Un, kad būs zināms oficiāli, ja tā ir taisnība?

  -4 [+] [-]

, 2014-12-16 00:33, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Varu paziņot visiem, ka VEFs jau ir ļoti tuvu līgumam ar Galvenovski. Jā jā, ar to pašu, kas jau vefam paredzēja šādu sezonu.
viņš paredzēju sliktāku sezonu nekā ir

  -2 [+] [-]

, 2014-12-16 08:32, pirms 9 gadiem
shitaa rakstīja: Veiksme un apstākļi, ka Jakovičs ticis pie savām minūtēm. Ja apstākļu sakritības rezultātā Šķēle tiktu vismaz pie 15min, varētu teikt to pašu. Jebkurš kam ļauj uzpēlet 3 min. izskatās bezcerīgs.
Kuras veiksmīgi arī izmanto 21.gada vecumā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-16 10:37, pirms 9 gadiem
Šajā spēlē ļoti labi varēja redzēt, ko nozīmē treneris komandā un ko viņš no tās var izveidot. Pacelt to, vai gremdēt.