Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Nāciet slimot par savu komandu!”

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Nāciet slimot par savu komandu!”
Roberts Štelmahers un Gints Fogels
Foto: Romāns Kokšarovs, F64.

BK "Ventspils” galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc komanda pirmās ULEB Eiropas kausā (82:75 pret "Budocnost") veltīja uzmundrinošus vārdus līdzjutējiem, bija priecīgs par uzvaru pār spēcīgu pretinieku un pastāstīja par nemanāmo Žani Peineru.

BK "Ventspils” galvenais treneris Roberts Štelmahers komentāru par spēli sāka ar līdzjutēju slavēšanu un arī uzmundrināšanu: "Apsveicu komandu, apsveicu visu Ventspili ar šo uzvaru, bet uzreiz gribu palūgt līdzjutējiem – nenāciet uz spēli kā uz teātri, nāciet slimot par savu komandu! Mēs cīnāmies divas reizes dienā un arī uz laukuma darām visu, ko mēs varam, tāpēc gribētos, lai atbalsts būtu drusku labāks. Paldies, ka jūs atnācāt tik lielā skaitā, tas bija super, bet gribētos, lai kaut kādos momentos tomēr arī paplikšķiniet rokas skaļāk. Tas būtu kolosāli! Bet tik un tā jūs bijāt daļa no uzvaras, paldies par to! Prieks par visu kopā, bija trīs lieliskas ceturtdaļas, pēdējā gāja nedaudz citādi, bet tas tā – lai cilvēki neatslābst. Mēs noturējām līdz galam, lai arī spēlētāji bija noguruši, taču uzvara ir uzvara.”

"Apsveicu pretiniekus ar uzvaru. Mums šī spēle sanāca smaga, jo ceļā bijām pavadījuši 17 stundas, un domāju, ka tas ietekmēja mūsu sniegumu pirmajā puslaikā. Otrajā jau sākām mūsu aizsardzība bija tāda, kā tai jābūt un kāda tā ir bijusi iepriekšējās trīs spēles. Diemžēl jau pirmajā puslaikā mūsu garie spēlētāji tika pie trim piezīmēm, kas ļāva pretiniekiem brīvāk justies zem groziem. Tomēr parādījām raksturu un pratām samazināt rezultāta starpību. Kas zina, būtu vēl trāpījuši kādu metienu, būtu arī izdevies pacīnīties par uzvar, taču nekā,” "Budocnost” treneris Igors Jovovičs lielākās problēmas saskatīja komandas vājajā spēlē aizsardzībā.

"Pirmajās trīs ceturtdaļās cīnījāmies ļoti labi, darījām to par visiem 100% un bijām tiešām kā komanda. Pēdējā ceturtdaļā par daudz atslābinājāmies, tāpēc rezultāts strauji mainījās, tomēr parādījām raksturu un kopīgiem spēkiem uzvaru nosargājām. Pats jutos tiešām labi, kā mājās. Galu galā, šī ir vieta, kur sākās mana karjera. Biju gatavs doties laukumā un darīt visu, ko treneris liek, lai palīdzētu komandai uzvarēt. Zāle arī izskatās ļoti labi, šeit tiešām ir mājīgi,” Mairs Četmens neslēpa, ka atgriezties Ventspils zālē ir ļoti patīkami.

"Pēdējā ceturtdaļā nekādu domu taupīt spēkus nebija, bet viņi sāka trāpīt, arī no distances, mēs neizmantojām savu pārsvaru zem groza, bet centāmies tā mierīgi aizvadīt spēli līdz galam. Taču basketbolā tik vienkārši nemēdz būt. Ja pretinieks jūt, ka tu jau sāc grīļoties, viņš metās tev virsū. Tomēr izdevās nosargāt uzvaru pret diezgan spēcīgu pretinieku,” Štelmahers norāda, ka uzvara bija tiešām jāizcīna, jo šādas komandas neko nedāvina.

Treneris uzskata, ka spēlētāju piesardzīgie izteikumi pirms sezonas Eiropas kausa sezonas sākuma bija pamatoti un šobrīd vēl nav iemesls sākt domāt citādāk: "Mums nav iemeslu tagad būt kaut kā īpaši pārliecinātiem par saviem spēkiem. Zinājām, ar ko spēlējam, ka pretī nāk laba komanda un tikai ar smagu darbu varam to apspēlēt. Labi, ka bija brīva nedēļa, kurā varējām gatavoties. Var jau būt, ka par kādu mazu daļiņu tā pārliecība auga, bet nākamā spēle jau ar vēl spēcīgāku pretinieku un par to arī jādomā. Ja darīsi uz laukuma to, kas jādara, viss būs kārtība un tad tā pārliecība augs.”

Jautāts par to, kāpēc Žanis Peiners visu pirmo puslaiku tikai aktīvi iesildījās, bet laukumā devās ar jau otrā puslaika sākumu, Štelmahers atbildēja ar joku: "Tā vienkārši bija. Zini, viņš tur tā malā sildās, ka dažkārt pat nemani, ka ir komandā. Skaties uz soliņu, ko laist laukumā, bet Žani pat nepamani. Jāpierod pie situācija, ka viņš ir un tur malā skraida apļus.”

Viesu uzbrucējs Bojans Subotičs pēc neveiksmes nebija pārāk runīgs un gatavs plašai analīzei: "Pirmo puslaiku nospēlējām slikti, sevišķi jau aizsardzībā, jo ļāvām samest 50 punktus. Otrais puslaiks jau bija labāks, un mums pat bija cerības uzvarēt, tomēr tas neizdevās. Tomēr mums jāiet uz priekšu, jādomā par nākamo spēli un jācenšas to uzvarēt.”

Jovovičs atzina, ka grupas favorīti ir "Lokomotiv” un "Karsiyaka” basketbolisti, kuriem ir labas izredzes arī visā turnīrā: "Šajā grupā nav grūti noteikt favorītus. Domāju, ka šīs komandas ir arī visa turnīra favorītes, un viena no tām arī uzvarēs. Mums bija pārbaudes spēles ar "Karsiyaka” un es zinu, kādā līmenī tā spēlē, turklāt šī komanda uzvarēja Prezidenta kausā, kas iespējams ir pat spēcīgākais turnīrs Eiropā”

  +5 [+] [-]

, 2014-10-15 23:41, pirms 10 gadiem
Nevajag slimot, vajag atbalstīt.

  -3 [+] [-]

, 2014-10-15 23:46, pirms 10 gadiem
Pahvaļil i v dušu pļunul.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-15 23:49, pirms 10 gadiem
Cerams ,ka uz katru spēli būs vidēji ap 2000 skatītāju !

  -1 [+] [-]

, 2014-10-15 23:49, pirms 10 gadiem
Galvenais lai zaudejums pret Loko ar 30-40p galigi nesacakare pratu Speletajiem un cerams,ka uz to speli brauc ar sapratni,ka tas ir cits limenis,

     [+] [-]

, 2014-10-16 00:10, pirms 10 gadiem
Pret Loko max -20, bet domāju godam pārsteigs visus Čatmens un pārējie džeki pārsteigs daudzus šosezon, tas, ka pirmssezonā bija švaki, tas nekas

  +1 [+] [-]

, 2014-10-16 00:40, pirms 10 gadiem
-20 LIDZ -40.. Tam nav nozimes,galvenais šo spēli uztvert ar sapratni, tiesi tas pats ir ar VEF 3 speles no vietas un jasaprot,ka visas ir zaudetas ar -20... Bet ir jaiet talak,jasaprot kur esi un jadara lietas lai tu butu tur kur ir tagad vini... Reali mes nevaram sogad gaidit NENOVIENAS Komandas/Izlases super speli, Ok Hokejs, Basketbols,, Gaidam Labu rezultatu! Viss parejais Dinamo,VEF,BKV u.t.t. Jasaprot šīs dienas realitate un tur arī ir jabūt
cobham rakstīja: Pret Loko max -20, bet domāju godam pārsteigs visus Čatmens un pārējie džeki pārsteigs daudzus šosezon, tas, ka pirmssezonā bija švaki, tas nekas

     [+] [-]

, 2014-10-16 10:49, pirms 10 gadiem
Ronaldi rakstīja: Nevajag slimot, vajag atbalstīt.
piekriitu - slimo tikai putinlandee... pie mums atbalsta un juut liidzi

     [+] [-]

, 2014-10-16 10:57, pirms 10 gadiem
Kāda sakritība - "sausais" likums un klusums tribīnēs. Kas būs tālāk, bahilas izdalīs pie ieejas?

     [+] [-]

, 2014-10-16 13:47, pirms 10 gadiem

     [+] [-]

, 2014-10-16 13:49, pirms 10 gadiem
bahilas būtu laba ideja, neateiktos ar no kāda dzeltena halāta....
Kā lai fano???