Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

K.Lavrinovičs pamet "Reggio", pievienojas "Rytas"

Andrejs Siliņš

K.Lavrinovičs pamet "Reggio", pievienojas "Rytas"
Kšištofs Lavrinovičs
Foto: Eurocup

Eiropas vicečempions Lietuvas basketbola izlases sastāvā Kšištofs Lavrinovičs pēc līguma beigām ar itāliešu "Grissin Bon Reggio Emilia" nolēmis atgriezties dzimtenē un vienojies par līgumu uz pusotru sezonu ar Viļņas "Lietuvos Rytas" klubu.

35 gadus vecais Kšištofs pievienojās "Reggio Emilia" brīdī, kad kļuva skaidrs - viņa dvīņu brālis Darjušs savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt komandai ilgāku laiku. Līgumu ar Redžo, kur spēlē vēl divi baltieši Rimants Kaukēns un Ojārs Siliņš, Kšištofs noslēdza līdz 17. decembrim. Lai gan Darjušam pēc rokas izārstēšanas būs nepieciešama arī muguras operācija un klubs vēlējās paturēt Kšištofu komandā ilgāk, pieredzējušais basketbolists nolēma atgriezties tuvāk ģimenei un šorīt devās uz dzimteni.

Lavrinovičs parakstījis līgumu uz pusotru sezonu ar Sanda Buškevica trenēto Viļņas "Lietuvos Rytas", kas nodrošinājusi dalību arī nākamajā ULEB Eiropas kausa kārtā. Pirmajā kārtā, pārstāvot Redžo komandu, Kšištofs vidēji 18 ar pusi minūtēs guva 6,9 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas. Itālijas A sērijā Lavrinovičs vidēji 19 minūtēs guva 10,0 punktus un izcīnīja 3,8 bumbas.

210 centimetrus garais un 116 kilogramus smagais Kšištofs Lavrinovičs karjeras laikā pārstāvējis arī lietuviešu "Alytus", Permas "Ural Great", Maskavas "Dynamo", Kazaņas "Unics", Sjēnas "Montepaschi", Kauņas "Žalgiri" un spāņu "Valencia". Ar Sjēnas klubu Kšištofs piecas reizes kļuva par Itālijas čempionu un kausa ieguvēju, bet pavasarī ar "Valencia" triumfēja Eiropas kausa izcīņā.

Lietuvas valstsvienības rindās Lavrinovičs izcīnījis visa kaluma Eiropas medaļās - zeltu (2003), sudrabu (2013) un bronzu (2007).

"Rytas" sastāvā Lavrinovičs būs piektais garais spēlētājs. Jau iepriekš komandā bija Antans Kavaļausks, Artūrs Valeika, kā arī ukrainis Kirils Natjažko un amerikānis Maiks Mouzers. Trešais numurs Gedimins Oreliks (200 cm, 102 kg) arī var nospēlēt ceturtā numura pozīcijā.

     [+] [-]

, 2014-12-16 16:31, pirms 9 gadiem
Nākamais raksts būs - Darjušs lauž līgumu ar Reggio un pievienojas Rytas. Tas protams joks, bet nākamsezon ļoti reāls variants.

     [+] [-]

, 2014-12-16 16:43, pirms 9 gadiem
Būtu labāk uz Klaipēdu aizgājis, ar tādu papildinājumu garajā galā Neptunas būtu visas iespējas pacīnīties arī Eirolīgas top16.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-16 20:12, pirms 9 gadiem
Droši vien nobijās, ka Regggio pievienojās Strautiņš