Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Budučnost" pirms spēles pret "Ventspili" pagarina līgumu ar Kuku

Andrejs Siliņš

"Budučnost" pirms spēles pret "Ventspili" pagarina līgumu ar Kuku
Omārs Kuks
Foto: LaPresse/Scanpix

Latvijas čempiones "Ventspils" pretiniece ULEB Eiropas kausa izcīņā Podgoricas "Budučnost" pagarinājusi līgumu līdz sezonas beigām ar amerikāņu basketbolistu Omāru Kuku, kurš kļuvis par vienu no komandas līderiem.

32 gadus vecas Kuks septembra izskaņā parakstīja līgumu ar "Budučnost" uz diviem mēnešiem, bet tagad abas puses vienojušās par sadarbības turpināšanu līdz sezonas beigām. Kuks, kuram ir arī Melnkalnes pilsonība, piecās Eiropas kausa spēlēs vidēji 30 minūtēs guvis 8,6 punktus un atdevis 4,8 rezultatīvas piespēles. Komanda gan izcīnījusi vienu uzvaru piecos mačos, ieņemot priekšpēdējo pozīciju F grupā.

Adrijas līgas sezonu Podgoricas komanda sākusi ar sešiem panākumiem septiņās spēlēs, bet pieredzējušais Kuks vidēji nepilnās 25 minūtēs guvis 12,1 punktu un atdevis 6,4 rezultatīvas piespēles.

186 centimetrus garais Kuks pagājušo sezonu aizvadīja Viļņas "Lietuvos Rytas" vienībā, bet iepriekš spēlējis arī Vitorijas "Laboral Kutxa", Milānas "Emporio Armani", "Valencia", Malagas "Unicaja", Belgradas "Crvena Zvezda", "Strasbourg", "Samara" un "Dexia Mons-Hainaut" komandās. 2001. gadā Kuku ar 31. numuru draftēja Orlando "Magic", bet tai pus okeānam aizsargs uzspēlējis Portlendas "Trail Blazers", Toronto "Raptors" un NBA Attīstības līgā.

Melnkalnes pilsonību Kuks saņēma jau 2008. gadā. "Budučnost" komandā bez Kuka ir vēl seši ārzemnieki.

"Ventspils" un "Budučnost" otrā apļa spēle trešdien Podgoricā, un tiešraidē spēli plāno translēt Sportacentrs.com.